Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika velikonočno jagnje

velikonočno jagnje

Ker sem ugotovila, da ima tašča modelček za velikonočno jagnje in še nikoli ni bil uporabljen mi je tokrat to postal nekakšen izziv – saj bi rada z njim razveselila otroke. Zato prosim vse, ki ste jagnje že kdaj izdelale, za recept. Hvala že v naprej.
L.P.

Hej! Tega se nisem delala in nimam niti pojma,kaksno testo naj bi bilo. V Italiji delajo velikonocnega goloba,ki je po teksturi malo podoben panettonu.
Mislim,da bi bil recept za sarkelj kar v redu,kar se rahlosti tice. Lp Babi

Pa kaj ni zraven pekaca tudi recept? Na naslednji strani imas nekaj receptov (glej pasico na desni strani), so pa na zalost v nemscini.
Ce rabis prevod sporoci.

Polona pozdravljena!

Pri naši mami imamo model,ki je zelo velik-smo ga podedovali še iz umproforjevih pakitov po 2.svetovni vojni-še od moje prababice z njim se podeduje tudi recept.Upam da ti bo kaj pomagal.
5 jajc
14 dag sladkorja
16 dag moke
Vse skupaj zmešaš,testo je malo trše kot za šarkelj.Z njim napolniš pomaščen model-pazi,da gre res v vse luknje,da ne boš dobila jagnje s polovično glavo.
pečeš 1 uro pri 180 ,nato ohladiš,majbolje,da ga obliješ prvi dan takoj,ko se čist ohladi,becke pa nabrizgaš naslednji dan.
Za obliv potrebuješ beljake in slador v prahu.Masa naj bo kar tekoča,vendar ne preredka,da bo ovca postala bela.
Za becke potrebuješ enako maso,vendar precej gostejšo-delaš po občutku.Z brizgo lepo počasi v vrstnem redu brizgaš becke-ne vem kako bi to drugače imenovala.
Ma sm se pa razpričala LP

Podroben recept za jagnje s. Nikoline je v aprilski reviji Ognjišče. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close