Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Veliko Slovencem smrdi iz ust po dreku.

Veliko Slovencem smrdi iz ust po dreku.

Berem sosednjo temo, kjer se ljudje pritožujejo po jutranjem zadahu. Jutranji zadah ni možen, če imaš zdrave dlesni in zobe 🙂 Problem je v tem, ker večina ljudi preprosto na obvlada pravilne higene ustne votline (uporaba zobne ščetke, medzobne ščetke, strgala za jezik in zobne nitke). Poleg tega ima pa še veliko ljudi vsaj kakšen zob s kariesom, kar seveda povzroči zadah po dreku 🙂

Bakterije, ki se prekomerno nabirajo v slabo vzdrževani ustni votlini, proizvojajo amoniak, dokaj podobno kot v črevesju. Bljak 🙂

tudi tle na MONU se večkrat zavoha zadah po dreku …fuj in fej

Slab zadah lahko prihaja tudi iz želodca, če ima kdo kakšno ranico ali druge želodčne težave, v tem primeru dobra ustna higiena ne pomaga. Verjemi da ljudem iz drugih držav tudi smrdi ?

Odgovor na objavo uporabnika
Blednica, 23.01.2022 ob 21:05

Slab zadah lahko prihaja tudi iz želodca, če ima kdo kakšno ranico ali druge želodčne težave, v tem primeru dobra ustna higiena ne pomaga. Verjemi da ljudem iz drugih držav tudi smrdi ?

Ja, lahko izhaja tudi iz želodca ampak večina ljudi ima težave z ustno votlino in se tega sramujejo, kot v tej temi, kjer je zelo malo odgovorov in veliko ogledov 🙂

Jaz ponavadi nimam slabega zadaha, ampak res obsedeno ščetkam, nitkam, ves čas si osvežujem zadah z menticami in pazim kaj jem in da dovolj pijem. Včasih sem jedla surov česen in čebulo ob kosilu, pa sem imela kdaj zaradi tega slab zadah in mi je bilo grozno, izogibala sem se druženju tisti dan ali dva, iz spoštovanja do drugih. Tako da menim, da če imaš zdrave zobe in ješ zdravo, nima kaj smrdeti. Morda ko prideš v leta, pa ti enostavno telo razpada, tako zobje kot vse ostalo in se pozna tudi pri zadahu, da ne glede na trud, zaudarjaš. Poznam ljudi, katerim pot tako smrdi, da pečejo oči ko se preoblačiš z njimi v garderobi. Pa se redno tuširajo in vse, a očitno so polni strupa, ki ga telo na tak način izloča. Ne vem drugače zakaj bi nekdo smrdel ob redni in ustrezni negi.

tudi jaz. imam obsesiven odnos do čiščenja. tako moje stanovanje kot moje telo je spolirano. Jaz621, se bova francosko poljubljala, čeprav imam ženo, ki ne skrbi preveč za ustno higieno?

Jaz se pa sprašujem, kako za vraga ti to veš.

Odgovor na objavo uporabnika
obseden čistilec, 24.01.2022 ob 00:27

tudi jaz. imam obsesiven odnos do čiščenja. tako moje stanovanje kot moje telo je spolirano. Jaz621, se bova francosko poljubljala, čeprav imam ženo, ki ne skrbi preveč za ustno higieno?

Ti se kar drži žene. Jaz se poljubljam samo z mojim dragim. In to se nikoli ne bo spremenilo.

Težko boš to pojasnila avtorju, ker vse kaže da je cela njegova familija rojena in živi v greznici… Tako revšeti drugega vonja žal niti ne poznajo.

naši sodelavki smrdi iz ust po dreku, pa vsi vemo, ona pa ne

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close