Veliki četrtek
Če kdo ne ve, noče vedeti , je danes veliki četrtek, dan ko se spomnimo Jezusove zadnje večerje, dan ko se je ustanovil zakrament evharistije in duhovniškega posvečenja, dan ko je Jezus povzval ljudi naj se ljubijo med seboj in ne pozabite, jutri je veliki petek in zapovedan post…pa lepe praznike želim
svaki se cigo sa svojim hvali ☺[/quote]
si ti zoofil?…me ne bi čudilo[/quote]
poglej pod tipkovnico, če je tam vsaj vonj po logiki … s tipkami logike ravno ne izražaš ☻
si ti zoofil?…me ne bi čudilo[/quote]
poglej pod tipkovnico, če je tam vsaj vonj po logiki … s tipkami logike ravno ne izražaš ☻[/quote]
poglej si ti raje v hlače če je še vse na svojem mestu….ker ne razumeš ti pojasnim, v tej temi navajaš tri živali, glede na tvoje zapise kjer se da izluščit da si obseden z seksom in česledim tvoji logiki je jasen zakljućček da si nagnjen k zoofiliji, ker drugače imaš lignja v hlačah
poglej pod tipkovnico, če je tam vsaj vonj po logiki … s tipkami logike ravno ne izražaš ☻[/quote]
poglej si ti raje v hlače če je še vse na svojem mestu….ker ne razumeš ti pojasnim, v tej temi navajaš tri živali, glede na tvoje zapise kjer se da izluščit da si obseden z seksom in česledim tvoji logiki je jasen zakljućček da si nagnjen k zoofiliji, ker drugače imaš lignja v hlačah[/quote]
aja … katere tri pa ??? — povsem jasno je, da ti meni podtikaš svoj “vzorec” (ženska in cigo pa pač nista živali ☺ )
pejt ti luščit koruzo, da boš imel kaj za hrano v petek
zanimivo mi je, da cerkvene praznike “obrajtajo” vsi – tako verujoči kot ne_verujoči vsaj v odnosu do hrane in prostega deva (da se nič ne dela) enako
kot tudi “revolucionarne” praznike (1. maj, 27 april, 2. januar) … ko se ali dela ali pa gre na razvedrilne “dopuste”
tako, da prazniki niso pravljice … so zelo realni … sploh za delodajalce, ko praznik pade na delovni dan in ga je treba plačati kot, da se dela (-> wtf … zakaj plačati odsotnost z dela / ustvarjanja nove vrednosti??)
zanimivo mi je, da cerkvene praznike “obrajtajo” vsi – tako verujoči kot ne_verujoči vsaj v odnosu do hrane in prostega deva (da se nič ne dela) enako
kot tudi “revolucionarne” praznike (1. maj, 27 april, 2. januar) … ko se ali dela ali pa gre na razvedrilne “dopuste”
tako, da prazniki niso pravljice … so zelo realni … sploh za delodajalce, ko praznik pade na delovni dan in ga je treba plačati kot, da se dela (-> wtf … zakaj plačati odsotnost z dela / ustvarjanja nove vrednosti??)[/quote]
Gre za kulturne običaje, ki so uveljavljeni v družbi. Saj se ljudje tudi obdarujejo v decembru pa čeprav ne verjamejo v Božička.
Kar se tiče praznikov je pa tako da imamo v Sloveniji manj dopusta in večje davke na delo kot v večini evropskih držav. Se vsekakor spodobi da dobimo vsaj kak praznik frej.
tako, da prazniki niso pravljice … so zelo realni … sploh za delodajalce, ko praznik pade na delovni dan in ga je treba plačati kot, da se dela (-> wtf … zakaj plačati odsotnost z dela / ustvarjanja nove vrednosti??)[/quote]
Gre za kulturne običaje, ki so uveljavljeni v družbi. Saj se ljudje tudi obdarujejo v decembru pa čeprav ne verjamejo v Božička.
Kar se tiče praznikov je pa tako da imamo v Sloveniji manj dopusta in večje davke na delo kot v večini evropskih držav. Se vsekakor spodobi da dobimo vsaj kak praznik frej.[/quote]
ni poanta v fraj dnevih … ampak v plačilu!! fraj dni — da smo plačani zato, da NE delamo???
ob taki logiki bi bilo najbolje, da imamo 5 dni na teden fraj, ob sobotah delamo dodano vrednost, ob nedeljah pa doma na vrtu, vikendu … ☺
kot Kristus, ki, če je “delal” je bil čudež ☺
tega tudi v “zaostalem” četrtem svetu NI!!
Zadeva je pač tako urejena, da smo takrat ko delamo plačani malo manj, zato pa dobimo plačilo tudi med prazniki in dopustom (ki ga v Slo niti ni tako veliko). In ja plačan dopust in prazniki so pravica delavcev v vseh razvitih državah, izjema so tisti reveži ki delajo prek študentskega servisa in itak nimajo nobenih pravic.
Kar se tiče praznikov je pa tako da imamo v Sloveniji manj dopusta in večje davke na delo kot v večini evropskih držav. Se vsekakor spodobi da dobimo vsaj kak praznik frej.[/quote]
ni poanta v fraj dnevih … ampak v plačilu!! fraj dni — da smo plačani zato, da NE delamo???
ob taki logiki bi bilo najbolje, da imamo 5 dni na teden fraj, ob sobotah delamo dodano vrednost, ob nedeljah pa doma na vrtu, vikendu … ☺
kot Kristus, ki, če je “delal” je bil čudež ☺
tega tudi v “zaostalem” četrtem svetu NI!![/quote]
začuda se strinjam s tabo, sem takoj za da se ukine plačilo za praznike, ampak bi šel še korak dlje, torej če tisti ki so doma za praznike ne smejo prejeti plačila, potem ga za te dneve ne sme prejeti tudi država in bi bili to poleg prazniki še dnevi brez davkov, od vseh dnevov ki zapadejo na praznike se za noben nakup, storitev ne bi odvajal davek državbi, zakaj bi država služila če delavci ne smejo, pa lahko gremo še korak dlje, prazniki ostanejo ampak se vsak praznik ki pade na delovn dan prenese na soboto ali nedeljo, pa naj raja praznuje čez vikend….gremo še naprej, ukinejo se vse državne proslave, kaj bi spet eni služili na račun praznikov? ..nadaljuj seznam nm3wxy
Forum je zaprt za komentiranje.