velika noč, kako preživeti
Velika noč, 21.03.2024 ob 02:37
Ne, ne “praznuje” se prihod pomladi, ampak je bistvo v smrti in vstajenju Jezusa Kristusa. To ni “običaj” kar tako, kar nekaj, samo zato da da se “prenažira”. Pa kaj še. Povsem zgrešeno.
Ne hodi cela Slovenija v cerkev, to ni uzakonjeno, jebela cesta ? prej so bili poganski prazniki ki SO slavili pomlad, skorumpirana mafijska združba je samo ukradla praznik poganom in ga preoblikovala. Upam, da se že križate ob vsem tem bogokletju, ki ste ga prebrali. Enkrat je bila debata v službi in jaz začnem razlagat svoj pogled na vero in me je ozmerjala sodelavka, da sem bogokletna. Kaj za vraga folku špila v glavi v 21.stoletju?! Od takrat se samo še smejem tako opranim ljudem. In to ljudje z visoko izobrazbo take klatijo. Neverjetno zame.
Še nikoli nisem nikogar spraševala, kam na izlet. Idej je še pa še-v glavi, ne da mi jih drugi citirajo. Ta vikend bomo praznovali Veliko noč z obiskom obredov, blagoslovom jedil in velikonočnim zajtrkom. Pametovanja ta pametnih me ne ganejo, mi se bomo imeli lepo. Ti pokukaj pa na zemljevid, Slovenija ima veliko krajev. Nekam že pojdeš, če ne zdržiš doma 2 dni.
Forum je zaprt za komentiranje.