velika noč, kako preživeti
takole, 20.03.2024 ob 14:46
In zakaj vraga bi moral človek, v primeru da pač ne praznuje Velike noči, nekam iti in delati za to neke plane? Vikend kot vikend, zgolj en prost dan več.
Ni tzreba hodit okrog. Pri nas se bo začelo kopanje na vrtu, obrezovanje. Nam prav pridejo trije dnevi. Upam samo, da bo vreme vsaj brez dežja.
No money no fun, 20.03.2024 ob 14:36
Jaz bi šla za 1 teden v tople kraje. V Španijo. Nimam denarja.
1. Only fans.
2, Erotična masaža.
3. Flodranje (seks za denar).
4. Dominacija preko spleta (potrebno je dobro znanje angleščine, po možnsti tudi nemščine).
5. Prodaja lastnih fotografij, ter lastnih video posnetkov.
In še in še…
Ne vem zakaj je treba biti v naprej nekaj negativno nastrojen…
Jaz tudi nisem verna tako, da bi latala po cerkvah vsako nedeljo, ampak za božič in veliko noč je pa čisto fajn 🙂 Tole soboto bom na primer spucala okna, pred vrata bom dala veje in nanje obesila pirhe. Mož bo zunaj opral dvorišče, malo bomo uredili gredice, pognojili travo, obrezali grmičke… Čez teden se bo spucala hiša, pa ne zato, ker tako velevajo “pravila”, ampak zato, ker je pač spomladansko čiščenje 🙂 V petek bova s svakinjo skupaj spekli potico, vsaka svojo, zraven se reživa in spijeva kakšen kozarec vina, skuhava tudi šunki, pirhe naredijo otroci v soboto zjutraj. Skupaj gremo k žegnu in potem se je v nedeljo zjutraj velikonočni zajtrk. Po zajtrku gremo na bližnji hrib, pokurit kalorije, po kosilu pa ponavadi pridejo prijatelji, da skupaj pojemo potico 🙂 V ponedeljek gremo k žlahti, enkrat oni k nam, enkrat mi k njim, vidimo se redko in smo se veseli. Skratka, čisto prijetni prazniki, upam samo, da bo dobro vreme.
Lepo druzinski, tradicionalno versko. Brez velikega prenajedanja, skromnost je vrlina. Na mizi za velikonocni zajtrk, bo: domaca sunka, prav tako francoska solata, malo zelenjave, jajca, hren, domaca klobasa in kruh. Od sladice pa najbrz potratna potica. Proste dneve bomo pokoristili za enodnevni izlet na bliznjo obalo. Tak si bomo nardili, da nam prav.
Kaj je tukaj sploh problem? Če ti Velika noč nič ne pomeni – ok. Če ne želiš jesti velikonočnih jedi – pač ne jej. V usta ti jih ne bo noben tlačil. Če se bojiš, da na obiskih ne bo še kaj drugega na mizi se najej doma. Če ti je odveč le druženje pa odpovej udeležbo, če je tako hudo. Koliko si sploh star/a? Zveniš kot en najstnik, ki mora s starši na obisk k babi/stricu… Boš že zdržal/a no, sj hitro mine. ?
A nimate nobenega dela doma? Ne razumem kako bi vsi samo hodili okoli po sprehodih in kavicah.
Je pa Velika noc najvexji krscanski praznik, saj se priprave zacnejo ze en teden prej, na cvetno nedeljo. Drugace pa je to resnicno poganski praznik pomladi, krscanstvo ga je samo prekrilo s svojimi elementi in mu dalo verski pomen. Nima veze, frej smo in mi bomo malo pobarvali jajca, spekli sunko in se v mejah normale najedli dobrot. Pa nismo verni, tudi sami odrasli, malo tradicije je lepo obdrzat. Drugace pa sledi se malo pospravljanja po hisi, malo lenarjenja, obiskov ne pricakujemo, tko lepo bo se mi zdi.
Menda ja veš kaj bi rad počel a? Očitno ne. Najboljš da sediš doma in pametuješ o tem kako se drugi nažirajo. Btw večina nas bo za praznike z družinami. Se ne bomo nič prenažirali. Se bomo pa družili. V ponedeljek gremo pa naokoli, kamor nas bo pač zaneslo. Ne rabimo spraševati tujcev kam. Odpri google maps pa najdi. Ni tako težko no. Rabite res za vsak prdec nasvet tujcev?
Forum je zaprt za komentiranje.