Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vegi tatarski biftek :)

vegi tatarski biftek :)

Ne me je*at, valjda nisem na vrhu prehrambene verige zato, da bom zelenjavo jedu :))))))

tale je super

nisem brala komentarjev, ampak nekaj se mi zdi zanimivo…..zakaj si vegiji na vsak način želijo vegi jedi, ki bi jih spominjale na mesne jedi????????????Ima kdo razlago?

mesožer press

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

če se pa bolj kul sliš, če je vegetarijanski zrezek kt da razlaga okol, da se je jedlo pečen tofu 😛

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

VEGETA????????????……vegetarianci, ki prisegajo na zdravo življenje, ti sedaj kljub xy E-jev in kemije, Na glutaminatu ploskajo:))))))))))))

če se že za nadomestek mesa vzame kosmiče, je potrebno najprej poznati recept za pravi tatarc v katerega gre 12 dodatkov:
sol
poper
rdeča paprika (pekoča ali pač ne)
inčuni
kapre
kisle kumarice
feferoni (pekoči ali pač ne)
česen
čebula
peteršilj
gorčica
majoneza
+
rumenjak

nadomestke za nedovoljena živila boste že našli…..razmerja so po okusu……

samo nikar nikar vegete v tole mešat prosim……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

to se tudi jaz sprašujem. vegi pašteta, vegi klobasa, vegi biftek … kot da hočejo nekaj kompenzirat s tem.

to se tudi jaz sprašujem. vegi pašteta, vegi klobasa, vegi biftek … kot da hočejo nekaj kompenzirat s tem.[/quote]

Zato ker mesožderci potem nimate predstave za kakšno vrsto hrane gre. Če bi avtorica napisala samo vegi biftek, bi bilo veliko manj pogledov in odgovorov, tako jih je pa ohoho, ker ste vsi pametni :)))

to se tudi jaz sprašujem. vegi pašteta, vegi klobasa, vegi biftek … kot da hočejo nekaj kompenzirat s tem.[/quote]

Zato ker mesožderci potem nimate predstave za kakšno vrsto hrane gre. Če bi avtorica napisala samo vegi biftek, bi bilo veliko manj pogledov in odgovorov, tako jih je pa ohoho, ker ste vsi pametni :)))[/quote]

če bi zapisala VEGI BIFTEK bi bil še zmeraj isti problem kajti biftek po SSKJ pomeni

biftek tudi beefsteak -a [bíftek] m (ȋ) na hitro opečen goveji zrezek: speči biftek; biftek z jajcem ♦ gastr. tatarski biftek iz zmletega surovega govejega mesa, začinjenega z devetimi začimbami ♪
beefsteak gl. biftek ♪
sékanica -e ž (ẹ̑) gastr. drobno sesekljano ali zmleto, navadno surovo meso z različnimi začimbami: sekanica iz govejega, svinjskega mesa; sekanica za tatarski biftek // omaka iz takega mesa: delati sekanico ◊ les. na obeh koncih odsekana oblica; enakomerno nasekani koščki lesa za pridobivanje celuloze, lesovine; sekanec ♪
tatárski -a -o prid. (ȃ) nanašajoč se na Tatare: tatarski jezik / tatarsko naselje / tatarsko plenjenje ◊ bot. tatarski javor divji ali kultivirani javor z neenakomerno nazobčanimi listi in belimi cveti v pokončnih socvetjih, Acer tataricum; tatarska ajda njivski plevel med ajdo, Fagopyrum tataricum; gastr. tatarski biftek sesekljan surov goveji file z začimbami; tatarska omaka majonezna omaka s kislimi kumaricami, kaprami, peteršiljem in čebulo ♪
toast -a [tóu̯st] m (ọ̑) gastr. 1. na tanke kose narezan, opečen beli oljnati kruh, navadno brez skorje, opečenec: k tatarskemu bifteku ponudimo toast; namazati toast z maslom 2. na tanke kose narezan beli oljnati kruh, navadno brez skorje, za opekanje: opeči toast; zavitek toasta ♪

kakorkoli obrneš BIFTEK pomeni jed iz mesa……….

Zato ker mesožderci potem nimate predstave za kakšno vrsto hrane gre. Če bi avtorica napisala samo vegi biftek, bi bilo veliko manj pogledov in odgovorov, tako jih je pa ohoho, ker ste vsi pametni :)))[/quote]

jp govedina je pa sploh rastlinskega izvora…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=466&besede=biftek

jp govedina je pa sploh rastlinskega izvora…[/quote]

mogoče res ne…definitivno pa je govedina RECIKLIRANA ZELENJAVA :))))))))))

meni je vseeno, kaj vegetarijanci jeste, zaradi mene lahko tudi pasete travo na veliki planini, samo ne potem okoli govorit, da ste jedli solato. zakaj stvarem ne rečete tisto, kar so?? očitno nimate vsega pošlihtanega v glavi, če morate polpetu iz kosmičev in zelenjave rečt hamburger in namazu iz melancan/jajčevcev /(dodaj po želji) tatarski biftek. glede na izvor te jedi dodatek “vegatarijanski” zveni naravnost absurdno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close