Vegi ni vedno zdravo
Mene moda ni nikoli zanimala, niti glede oblačil. Vegetarjanka sem postala pred šestimi leti, ko sem se zastrupila s pokvarjenimi morskimi sadeži. Takrat sem bila 2 tedna izključno na tekoči in lahko hrani, o dveh tednih pa sem počasi šla še na sadje in zelenjavo. Po enem mesecu, ko sem hotela pojesti meso, se mi je kar obrnilo. Takrat sem spoznala, da če sem bila lahko skoraj dva meseca brez mesa, bom lahko tudi naprej. Je pa res, da če bi si zaželela en dunajski zrezek, bi ga pojedla, zakaj pa ne. Ampak si ga do sedaj še nisem.
Vedno sem se spraševala, zakaj pri vragu vegetarjanci iščejo neko nadomestilo za meso. Pa saj so vegetarjanci. Vegi klobase, vegi zrezki, zelo podobni tapravim ipd. Če si vegetarijanec bodi vegetarijanec. Se mi zdi, da jih veliko glumi. ker je to in in oh in sploh. Jem meso in ga bom še naprej. Ne veliko, brez pa tudi ne gre.
Napačno sklepanje, še enkrat premisli, kaj ti je uspelo naklofati. Najbrz ne misliš, da bi morala biti oblika rezervirana samo in le za mesni izdelek? Tu se gre namreč le za oblike, in nikar se bati, da si nemesojedec tako poteši (po tvojem) mesne želje. To so žal le tvoje pobožne želje. Ali Iz tvojega pisanja veje (razočarnost) nad tem, da ne moreš brez mesnih izdelkov?
Meni se že v osnovi zdi bedno delit ljudi na vegatarijance in nevegetarijance, ker bi potem lahko delili ljudi tudi na solatarje in nesolatarje, špagetarje in nešpagetarje in tako v nedogled. Ljudje radi to počnemo in drugemu gledamo v križnik! Zakaj? Saj vsak je zase.Potem pa taka nastorjenost in vprašanja podolg in počez:ja, kaj pa ti ješ? Kaj ne ješ? Ja ampak to ni dobro da to ješ? Veš da če tisto ješ…blablablabla
Forum je zaprt za komentiranje.