Vegetarijanec, ki ljubi cvrtje …
v skladu z dobrim starim vegetarskim načelom, ne jem ničesar, kar me lahko pogleda, so školjke popolnoma dopustna zadeva.[/quote]
Aha. Tele pogleda z lepimi velikimi rjavimi očkami in ga ne poješ. Kalamar nima velikih rjavih oči, pa ga poješ. To pa je načelo, ja.[/quote]
ti misliš, da se hecam?
http://www.universelles-leben.org/english/animals/what_has_eyes_s443_layout2.htm
ne, samo norca se delam iz budalaštin.
1. ocvrt seitan (pšenično meso): kuhaj ga 10 minut v začinjeni juhi, nato spaniraj in ocvri
2. fižolovi polpeti: pretlačiš kuhan fižol, dodaš nekaj drobtin, začimbe po želji (npr. čebula, česen, peteršilj), jajce za dobro vezavo in ocvreš
3. ocvrta cvetača, brokoli
4. ocvrte kruhove rezine
5. ocvrti bezgovi cvetovi
6. ocvrte banane
7. krompirjevi ocvrtki
Meni se je zgodilo isto in to samo zato, ker si določena žlahta in prijatelji ne dajo dopovedati, da orehov ne jem, ker pri meni sprožijo hudo alergo reakcijo. Da sploh ne bi o tem, da ti gredo na žive in mrtve za pet generacij nazaj prisegat, da ta sladica orehov ni videla. Polovica jih je prepričana, da orehov ne jem ker hujšam, druga polovica pa mi vztrajno dopoveduje, da je to samo v glavi… Bolano, res.
Naj najprej odgovorim na vprašanje, zaradi katerega je bila tema sploh odprta. Meni je zelo všeč ocvrt tofu, lahko je tudi po pariško (brez drobtin), pa je vseeno zelo dobro. Kupiti se da tudi dimljenega, ki je še toliko boljši. Zelo sede na primer v sendvičih … Poleg tega pa je tofu izvrsten nadomestek za meso, kar se tiče sestave. Kupiti ga je pa dandanes mogoče skorajda vsepovsod – običajno se nahaja v hladilnikih, v bližini mlečnih izdelkov, kjer je običajno vsaj manjši “vegi sklop”.
Pa še nekaj za “kuham”: Mnogim ljudem je res še v današnjih časih ideal, kar se tiče zdravja, zavaljen mesar, masten okoli ust in krvavo rdečih lic. Takemu “iz čiste skrbi” zagotovo ne bi ničesar podtikala. Pravzaprav tvoje početje kaže na precejšnjo ubornost duha – če bi bila na tvoji stopnji, bi ti zaželela, da v restavracijah zaužiješ čim več kuharjeve sperme skupaj s hrano (ta je bojda koristna …). Ljudje, ki se morajo celo življenje sklicevati zgolj na “kmečko pamet”, imajo žal še te bolj malo. Kaj šele česa drugega.
@ pimpampoentje: Verjetno nihče ni samo mesojedec, očitno nimaš najbolje razčiščenih pojmov. Nekdo, ki je vsejedec, naj bi užival oboje – hrano rastlinskega in živalskega izvora. Torej po vsej verjetnosti je tudi zelenjavo. In neko primitivno “maščevanje” ni na mestu, saj verjetno, vsaj v večini primerov, vegetarijanstvo ni zgolj kaprica, ampak določen pogled na svet. Pa da navedem en “kmečki” primer, da ga boš lažje ponotranjila – če bi bili v neki družini kanibali, verjetno tudi ti ne bi pripravljala človeškega mesa, ko bi prišli na obisk. Če bi jih sploh vabila na obisk, a ne. Tako kot ti ločuješ med človekom in živaljo, tako gredo nekateri še dlje in ločujejo med živaljo in rastlino. Kje bomo postavili mejo tega, kar se še “lahko” poje, je precej kultorološko pogojeno. Če vzamem manj skrajni primer, kot je primer kanibalizma – ti verjetno tudi ne bi hotela pripravljati psa, podgane, mačke … Pa so tudi vse to živali. Malo širše poskusi pogledati na zadevo in razmisliti o tujih pogledih. V primeru, da bi bila ti strpna do nekoga, ki je recimo ljudi, bi pričakovala vsaj nekaj podobnega z druge strani. Čeprav mislim, da ne bi bila strpna, ker strpnost v tem primeru niti ni “moralno vprašljiva”. Če so vegetarijanci večinoma strpni do “zdrave kmečke pameti”, ki izenačuje rastline in živali, potem bi se od tebe pričakovalo vsaj to, da nimaš butastih izpadov. Hvala.
Lahko samo to rečem, da sem prišla do sklepa, da je veliko mesojedcev preprosto evil … in je mogoče razlog glih v tem, da jejo meso in se jim ves adrenalin od ubitih živali zasidra v možganske in srčne celice.
No, sicer pa od ljudi, ki se jim živali na smilijo in do njih ne čutijo nobene empatije, ne morem pričakovati, da bi bili dobri do drugih ljudi … zloba do živali, zloba do ljudi …. ker jst ne vidim nič smešnega v tem, da vegiju podtakneš meso …
ja ja no, sedaj so pa mesojedci slabi…pri vegeterjancih gre vecinoma za preseravanje in cisto nic globjega, ker jih poznam kar precej, ki so po nekaj letih zaceli jesti meso in sedaj jedo najbolj krvave zrezke. zivali se nam ne smilijo? imajo vsi vegeterjanci doma po 100 mack in psov ki so zapusceni in nobenemu ni mar za njih? pa daj no…samo nekaj se drkate med sabo…res ni fer da podtikas vegeterjancu meso, pac povej mu kaj je v hrani…pa naj je ce hoce…ce pac vem da nekdo ne je mesa, mi ni problem narediti zelenjavne omake poleg mesne na primer…ampak ne vem pa zakaj vegeterjanci vedno mislijo da so neka visja bitja zato ker ne jedo mesa?! oz. ga v tem zivljenskem obdobju ne…cez par let bodo vsi spet jedli meso…potem pa bo mogoc ful moderno da se je pa samo orescke, pa bo folk ratal oreskojedec…
Forum je zaprt za komentiranje.