Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vegetariansko silvestersko kosilo?

Vegetariansko silvestersko kosilo?

Kaksna ideja?

http://www.lubica.net/gaby/blog

Sploh ne vidim, v čem je problem. Vzameš katerikoli jedilnik. Tisti, ki ne mara rib, bo iz njega črtal ribe, nekdo bo preskočil korenje, ti pa reskoči meso, pa je zadeva rešena.

Potem ti pa ostane samo vprašanje, v katero (kulinarično) smer greš. Večina jih gre s silvestrsko večerjo v francosko smer, potem pa zjutraj ostro zavijejo proti Balkanu in grejejo sarmo. Na primer, za predjed kaka lahka solata, ali pa popečeni kruhki s kakim namazom, ali pa jagodna juha (zmiksaš jagode, lahko iz skrinje, popraš in ponudiš z nestepeno sladko smetano, ki si jo vsak sam doda v krožnik), lahko čebulna juha (zelo frncosko), glavno jed skombiniraš iz krompirja (npr. pečen krompir z zeliščnim maslom), gob, sira, pečene (ne kuhane!) zelenjave… Sarmo pa tudi lahko pripraviš z bučkami in jajčevci.

Italija: receptov za testenine in zelenjavo je nešteto, le v redkih najdeš meso, pa še tistega lahko mirno izpustiš.

Kitajska: milijon vrst zelenjave, na hitro popečene v voku (potrebuješ samo sojino omako, sezamovo olje in kako začimbo, odvisno od recepta), in riž.

Tudi v slovenski kuhinji najdeš en kup jedi brez mesa, ampak večinoma ne veljajo za dovolj “nobel”… Žal. Lahko pa namesto večne sarme ali kisle juhe (ki jo je res težko pripraviti brez kosa svinjine) za jutranje treznjenje ponudiš joto.

Okusen skok v novo leto želim!

brokolijeva juha…popeceni melencani…ali musaka iz melancanov…krompir s salotko…/pol-pol/…pa vsaj 2 vrsti solate… lp petra

Meni se zdi dobra varianta tudi sirova plošča (če ni kdo že vegan??) in zraven olive, grozdje, oreščki, mleoona, hrušče, jabolka, skutino-sirove kroglice povaljane v začimbah in ovsenih kosmičih,….in še in še v to smer.
ČE jeste ribe, lahko prpraviš kakarkoli v z zvezi z njimi, tudi brodet s polento. Lignji prav tako izgledajo zelo svečano, npr. lignji na buzari so naravnost enkratni.

ali pa francoska Quiche Lorraine, ki jo polniš z različnimi vrstami sirov….dui zelo dobra, zraven pa kakšno dobro solatko, recimo rukolo z olivnim oljem, limnoninim sokom in parmezanom…..Kot je napisala že Jožica – samo vprašanje, v katero kulinarično smer greš, in problemi se bojo kar sami sproti reševali 🙂

aja, ravno se spravljam delat namaz iz jajčevcev, o katerrem je Babi že enkrat pisala. tudi drugje sem našla recepte, reče se mu “revežev kaviar” in mislim da bo res dober, z dodanim olivnim oljem, česnom, itd…..Zraven lahko ponudiš popečene kruhke – lahko samo toast, narezan na trikotnike, lahko različne vrste kruha – z maslom ali brez. Jaz bom zraven sama spekla okli 4 ali 5 štručk kruha.
Lahko narediš tudi namaz iz oliv ali pa brusscetto (ne vem ali sem prav napisala, Babi, prosim popravi me :))

Sedaj pa moram it, ker bo kruh ušel čez posodo….lep pozdrav in lepo praznovanje
Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close