Vegani nekaj vam moram povedati
Kaj bo ‘z mano’ čez 100 ali 200 let, me ne zanima kaj dosti, lahko pa povem, da prihodnost zagotovo ne bo veganska. Živali bodo še bolj množično in še bolj trpele kot danes.
[/quote]
Ne bodo, ker je nuja da se vsake toliko zreducira. Tisti, ki mislite, da lahko še dolgo osatne tako brez vojne in uničenja, ker enostavno predolgo ni bilo vojne, živite v utopiji. Po vojni kar bo ostalo, pa ne bo nobenemu ne do travojedstva, ne cuckoljubstva, ne pederstva ali katerihkoli drugih anomalij, ki jih imamo danes.
Če bi bilo tako, bi to lahko povedal takoj, zdaj je pa prepozno, ker si se medtem že priznal, da prihodnost mogoče bo veganska, sicer ne bi tega hipotetičnega scenarija postavljal in v njem sebe najbolj zaključil. Čestitke.
[/quote]Bo veganska ja, rakete bodo zravnale neumnost in boš služilo kot gnojilo v zemlji za rastline….
Kaj bo ‘z mano’ čez 100 ali 200 let, me ne zanima kaj dosti, lahko pa povem, da prihodnost zagotovo ne bo veganska. Živali bodo še bolj množično in še bolj trpele kot danes.
[/quote]
Tvoja “logika” le temelji na opravičevanju lastnih napak in slabe vesti.
Sicer ne bi trdil, da bodo živali še bolj trpele, ob tem pa napisal, da te prihodnost ne zanima.
Bo veganska ja, rakete bodo zravnale neumnost in boš služilo kot gnojilo v zemlji za rastline….
[/quote]
S Pikijem se zmeni, on je o tem scenariju zafantaziral, jaz samo razlagam, kaj ta njegova fantazija za njegovo sorto pomeni, ker sam ni skapiral. Si ravno pravi za debato z njim, sta na približno podobnem nivoju.
S Pikijem se zmeni, on je o tem scenariju zafantaziral, jaz samo razlagam, kaj ta njegova fantazija za njegovo sorto pomeni, ker sam ni skapiral. Si ravno pravi za debato z njim, sta na približno podobnem nivoju.
[/quote]
Nimava midav s pičkuletom nič skupnega, sam gledam realno. Travojedstvo je usekanost, kot sem povedal in dokler se ti zombiji niste začeli združevat in postali nasilni, je problem usekanosti bil zgolj vaš. Je pa tu še mnogo več plati, zombiji proti agresivnim ljudstvom, ki se širijo z okupacijo na naše ozemlje nimate nobenih možnosti.
Tvoja “logika” le temelji na opravičevanju lastnih napak in slabe vesti.
Sicer ne bi trdil, da bodo živali še bolj trpele, ob tem pa napisal, da te prihodnost ne zanima.
[/quote]
Napisal sem, da me ne zanima, kaj bo ‘z mano’ (ker mene pač tedaj ne bo več), veganci pa svojega cilja nikoli ne bodo dosegli. Glede žretja piščanca pa imam ravno toliko slabe vesti kot ob blagozvočnem konzumiranju zelene solate. Je šlo včeraj v slast. Pa danes riba. 🙂
A ti si tudi nek mesojedi aktivist, da me prepričuješ, da naj jem meso ?
[/quote]
Prav nasprotno, ostani na travici, to je bila zgolj šala na račun tvojih precej znižanih kognistivnih sposobnosti. Sicer pa dvomim, da obstaja kaj takega, kot je ‘mesojedi aktivist’. Edino če misliš tista dva, ki sta zelo dolgo nazaj eno leto uživala zgolj in samo meso, pa še tu dvomim, da gre za ‘mesojeda’, prej vsejeda na začasnem mesnem meniju. No, saj tudi veganci so v resnici vsejedci. :))))
Prav nasprotno, ostani na travici, to je bila zgolj šala na račun tvojih precej znižanih kognistivnih sposobnosti. Sicer pa dvomim, da obstaja kaj takega, kot je ‘mesojedi aktivist’. Edino če misliš tista dva, ki sta zelo dolgo nazaj eno leto uživala zgolj in samo meso, pa še tu dvomim, da gre za ‘mesojeda’, prej vsejeda na začasnem mesnem meniju. No, saj tudi veganci so v resnici vsejedci. :))))
[/quote]
Če sem jaz po tvoji “logiki” na travici, potem si ti le na mesu.
Naslednja tvoja cvetka, tvojih “višjih” kognitivnih sposobnosti pa je obsedenost in samoprepričevanje, da vegani svojega cilja nikoli ne bodo dosegli.
Vegani vam očitno predstavljajo grožnjo, sicer ne bi bili z njimi obsedeni.
Tako, da lažeš lahko le sebi in tistim na tvojem nivoju sposobnosti.
Viharc, kot ponavadi, ne razočara, ampak, spet kot ponavadi, pride v vsako temo in jo do nerazpoznavnosti zaserje s svojim gobcavim gnojenjem.
Res bravo, Viharc, da te imamo, sicer se ne bi mogli tolažit, ko nam je hudo. Zdaj lahko vsak pomisli nate in si reče: “Saj je hudo, ampak bi bilo lahko še slabše. Lahko bi bil tako zagovedan krreten kot Viharc in mi ne bi mogel niti sam presvetli Bog pomagat!”
A misliš na Kreatin, ki ga najdemo samo v živalskih tkivih in možganih?
[/quote]
Če je govora kaj je samo v mesu, je treba omeniti še karnozin – pomemben antioksidant in vsaj še ‘heme’ železo, ki se nahaja samo v rdečem mesu. Vse te snovi (skupaj z B vitamini) so pomembne za razvoj mišičevja in možganskih celic. Pomanjkanje teh snovi pri veganih povzroči nepravilen razvoj ploda v maternici in okvaro možganov.
Če je govora kaj je samo v mesu, je treba omeniti še karnozin – pomemben antioksidant in vsaj še ‘heme’ železo, ki se nahaja samo v rdečem mesu. Vse te snovi (skupaj z B vitamini) so pomembne za razvoj mišičevja in možganskih celic. Pomanjkanje teh snovi pri veganih povzroči nepravilen razvoj ploda v maternici in okvaro možganov.
[/quote]
Vse našteto so snovi, ki jih telo samo sintetizira in jih normalen človek ne rabi vnašati preko prehrane, kdor ima genetske bolezni in mu telo sinteze ne zmore, ima pa sintetične vire vsega naštetega na voljo, torej niti tega ni samo v mesu:
Holesterola od prehrane tudi ne potrebuješ, ker ga telo tvori samo. Vitamin D v veganski hrani je – v nekaterih gobah, dobiš ga pa tudi s soncem. B12 v veganski hrani je – dodan v rastlinska mleka, ko je človek še jedel neoprano zelenjavo in gomolje, ga je pa dobil preko bakterij v zemlji, ki ga proizvajajo. Vitamin A telo proizvede iz provitamina A, ki ga je v rastlinah veliko. Kreatin tudi tvori telo samo, ne potrebuješ posebej, enako velja za karnozin. Heme železa ne potrebuješ, če ostalega železa poješ dovolj (v rastlinski hrani ga je preko glave dovolj), ga pa sintetičnega dodajajo v nekatere veganske pleskavice v zadnjem času za videz. Tavrin tudi proizvaja telo in ga ne rabiš še posebej, sintetičnega dajejo v energijske pijače (bolj kot placebo). Omega 3 maščobne kisline rastlinskega izvora ALA pa telo pretvarja v drugi dve vrsti Omega 3 – EPA in DHA.
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11110720&start=60#p13279011
Boste torej dejansko našli kaj ali vam je zmanjkalo idej?
Vse našteto so snovi, ki jih telo samo sintetizira in jih normalen človek ne rabi vnašati preko prehrane, kdor ima genetske bolezni in mu telo sinteze ne zmore, ima pa sintetične vire vsega naštetega na voljo, torej niti tega ni samo v mesu:
Holesterola od prehrane tudi ne potrebuješ, ker ga telo tvori samo. Vitamin D v veganski hrani je – v nekaterih gobah, dobiš ga pa tudi s soncem. B12 v veganski hrani je – dodan v rastlinska mleka, ko je človek še jedel neoprano zelenjavo in gomolje, ga je pa dobil preko bakterij v zemlji, ki ga proizvajajo. Vitamin A telo proizvede iz provitamina A, ki ga je v rastlinah veliko. Kreatin tudi tvori telo samo, ne potrebuješ posebej, enako velja za karnozin. Heme železa ne potrebuješ, če ostalega železa poješ dovolj (v rastlinski hrani ga je preko glave dovolj), ga pa sintetičnega dodajajo v nekatere veganske pleskavice v zadnjem času za videz. Tavrin tudi proizvaja telo in ga ne rabiš še posebej, sintetičnega dajejo v energijske pijače (bolj kot placebo). Omega 3 maščobne kisline rastlinskega izvora ALA pa telo pretvarja v drugi dve vrsti Omega 3 – EPA in DHA.
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11110720&start=60#p13279011
Boste torej dejansko našli kaj ali vam je zmanjkalo idej?
[/quote]
No, glavno da tebi možgani ne delujejo pravilno zaradi pomanjkanja snovi in imaš večno drisko, ko si le na solati. Kaj bi ti sintetiziralo, če si naravno živeče in ne”obremenjuješ okolja”?
Forum je zaprt za komentiranje.