Vegani nekaj vam moram povedati
Jaz sem mesojedec. Jém meso in živalske izdelke, da smo si na jasnem. Jaz priznam, da je veganska dieta moralno superiorna kot mesojeda. Vse imate prav glede okolja, živali, etičnosti…vse. vem, da veganstvo predstavlja način življenja, ki je zelo pozitiven. Jaz za razliko od ostalih mesojedcev priznam da sm egoist ker jém meso kljub temu, da vem, da je moralno narobe in, da ne moreš imeti živali rad, če ješ meso in živalske izdelke. Preveč imam rad okus kar pa seveda ni izgovor za mučenje živali. Upam, da mi bo uspelo v prihodnosti postati vegan ker vem da štejejo dejanja in ne besede. Zelo me je sram, ko vidim mesojedce in bedne izgovore npr. “Rastline čutijo” in podobno to moraš bit pa res glup in obupan, da take bullshit argumente ponujaš. Ljudem očitno manjk malo retrospekcije.
Vegani ste zakon in ne se preveč ozirat na glupe mesojede ljudi. Svet se spreminja vem da prepočasi za živali ampak čez 100 let noben več ne bo jedel mesa. To so dejstva.
Vem da boste mesojedci noreli in boste rekli, da je to napisal en vegan….kar pa ni res. Res sem mesojedec ampak za razliko od vas imam vsaj jajca, da priznam da je moja dieta škodljiva in nepotrebna. To kar vi niti priznati ne morete.
in ne rabiš med ekstremiste, lahko prideš med nas brate vegetarijance :). Tudi mi ne jemo mesa in večina nas ne je niti rib. Življenje je sveto. Ne moreš biti dober človek in sodelovati z odjemom pri klanju. Ne oziramo se na njih. Za nas so to primati in primitivci in kaj takšni rečejo ne more biti nekaj vredno a ne. To je to. Wellcome.
Pri meni je podobno. Jem meso, tudi živalsko hrano izključno zaradi svoje lenobe in navajenosti, in zelo spoštujem vegane. Zakaj ne bi spoštoval nekoga, ki se žrtvuje in se nečemu odpove, ker meni, da je to prav?
Mi je tudi vedno smešno, kakšne odgovore imajo nekateri mesojedci/vsejedci na veganske argumente: “solata ima tudi čustva, vegani so morilci” ali pa “zaradi veganov umirajo žuželke in polži – šah mat vegani!”, kot da zaradi njih in produkcijo mesa pa ne. “Šah mat, vegan, v ubijanju žuželk si mi enak, čuteče solate pa pobiješ več od mene”
Mesojedec, zelo lepo si to napisal! V celoti se strinjam s tabo. Tudi sama jem meso, nisem veganka, niti vegetarijanka. Okus mi je všeč, tako kot tebi.
Ampak tudi sama sem mnenja, da se bo uživanje mesa slej kot prej končalo. Mogoče ne v 100 letih, mogoče v 200 ali 300 letih, vendar si ne morem predstavljati, da bo človeštvo ostalo na tako nizki in primitivni stopnji še naslednjih nekaj stoletij in nadaljevalo s svojo prakso ubijanja in trpinčenja živali samo zato, da bo lahko meso na mizi vsak dan!
Sama sem mnenja, da bo človeštvo skozi prihodnja desetletja in stoletja doseglo nek višji nivo, neko višjo in boljšo “duhovno” raven in bo doumelo, da ni prav, kar počne z živalmi. Lahko pa, da se to seveda ne bo zgodilo in bodo morda v prihodnosti vojne, kjer se bo človeštvo med sabo pobijalo, lahko celo ubijalo druge ljudi zaradi hrane ali pa se bodo jedli med sabo, tudi to je možno, da bo človeštvo šlo na nižji nivo, ne na višji, na žalost.
Vseeno raje ostajam optimistka. Nekoč živalim ne bo več treba trpeti zaradi človeka in njegovega brezobzirnega izkoriščanja šibkejših.
in ne rabiš med ekstremiste, lahko prideš med nas brate vegetarijance :). Tudi mi ne jemo mesa in večina nas ne je niti rib. Življenje je sveto. Ne moreš biti dober človek in sodelovati z odjemom pri klanju. Ne oziramo se na njih. Za nas so to primati in primitivci in kaj takšni rečejo ne more biti nekaj vredno a ne. To je to. Wellcome.
[/quote]
Ne razumi me narobe, pohvalno in lepo, da si vegetarijanec. Vendar me vseeno zanima, kako vegetarijanci pomirijo svojo vest glede uživanja mleka in mlečnih izdelkov.
Veliko veganov očita vegetarijancem, da so obtičali nekje na pol poti in da sodelujejo v verigi trpinčenja krav. Saj vsi vemo, kako poteka reja krav molznic. Odvzem telička in mleko, ki je namenjeno teličku, gre za ljudi. Te krave molznice se nehumano izmolze do kraja, dokler niso več sposobne kotiti telet in dajati mleka, potem pa te uboge molznice končajo v klavnicah – tako kot druge, ki niso bile molznice.
Kaj vegetarijanci menite o tem?
Končno normalna komunikacija. Bravo.
Super, kar si napisal avtor. Realno, po resnici.
Naj povem, da tudi sama uživam meso. Vendar zelo malo. Hvalabogu, da vegani opozarjajo na mučenje živali. Jaz sem pri sebi, zaenkrat, spremenila to, da ne kupujem mesnih izdelkov, ki mi niso nujno potrebni. Prenehala sem kupovati razne predelane mesnine, torej salame, paštete, hrenovke, itd….In meso jem enkrat na teden in manj. Ker ga ne rabim jesti več. Zakaj bi kupila pašteto, če lahko na kruh namažem marmelado ali med? Pravim, da ni nujno, da takoj prenehamo jesti meso, se pa vprašajmo, ali ga res rabimo pojesti toliko? Vsak naj začne pri sebi. Malo po malo. In se bo poznalo. Prenažrtost je problem.
to pomeni samo, da si se odrekla slabšim delom pri predelavi mesa in ješ samo boljše kose. nobena žival pa ni sestavljena samo iz pljučne pečenke, tako da nis naredila neke bistvene razlike. sploh pa, poglej na deklaracije, koliko je mesa v živilih, ki si se jim odpovedala. če bi naredila obratno, bi bil večji efekt.
[img]https://res.cloudinary.com/teepublic/image/private/s–KMwPCs-h–/t_Resized{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Artwork/c_fit,g_north_west,h_1054,w_1054/co_ffffff,e_outline:53/co_ffffff,e_outline:inner_fill:53/co_bbbbbb,e_outline:3:1000/c_mpad,g_center,h_1260,w_1260/b_rgb:eeeeee/c_limit,f_jpg,h_630,q_90,w_630/v1547152871/production/designs/3932294_0.jpg[/img]
to pomeni samo, da si se odrekla slabšim delom pri predelavi mesa in ješ samo boljše kose. nobena žival pa ni sestavljena samo iz pljučne pečenke, tako da nis naredila neke bistvene razlike. sploh pa, poglej na deklaracije, koliko je mesa v živilih, ki si se jim odpovedala. če bi naredila obratno, bi bil večji efekt.
[/quote]
Preozko razmišljaš. Če ne bodo živinorejec, mesar itd. tudi od klavniških odpadkov toliko profitirali, ker bo manj ljudi to kupovalo, bodo skupni dobički manjši in se bo živinoreja pač malo manj splačala in se bo prej s tem prenehalo. Vsaka malekost pomaga.
[/quote]
Odrekla sem se industrijsko predelanim mesninam. Kupim pa včasih kak kos piščanca pri kmetu, ker je župa odlična. Pa kako rezino pršuta na primorskem. V trgovini mesa ne kupujem, kot sem ga poprej. In z manj mesa živim odlično. Mogoče ga celo čisto ukinim z jedilnika. Bomo videli.
Odrekla sem se industrijsko predelanim mesninam. Kupim pa včasih kak kos piščanca pri kmetu, ker je župa odlična. Pa kako rezino pršuta na primorskem. V trgovini mesa ne kupujem, kot sem ga poprej. In z manj mesa živim odlično. Mogoče ga celo čisto ukinim z jedilnika. Bomo videli.
[/quote]
Hvala. Če vsak naredi vsaj malo, bo veliko boljši svet.
Preozko razmišljaš. Če ne bodo živinorejec, mesar itd. tudi od klavniških odpadkov toliko profitirali, ker bo manj ljudi to kupovalo, bodo skupni dobički manjši in se bo živinoreja pač malo manj splačala in se bo prej s tem prenehalo. Vsaka malekost pomaga.
[/quote]
V tem je poanta ja!! Se strinjam.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://beta.finance.si//pics//cache_Ba/Balkan.1404377496.JPG.o.600px.jpg[/img]
[img]https://images.24ur.com/media/images/953×459/Mar2018/ff49946b52_62045148.jpg?v=d41d[/img]
[img]https://beta.finance.si//pics//cache_ko/kopice-sena.1460271379.jpg.w.960px.jpg-widths/kopice-sena.1460271379.jpg.w.960px.jpg.480px.jpg[/img]