Vegani nekaj vam moram povedati
Po mojem se, vsaj v Sloveniji, vegetarijanstvo sklicuje na zanesljivo, etično pridobivanje jajc in mlečnih izdelkov. Recimo če imaš doma kokošnjak in pobiraš jajca, ob tem kokoši prav nič ne trpijo, saj so to pravzaprav neoplojene celice. V vsakem primeru bi jih zvalile. Enako pri kravah. Če jih kmet samo molze, ob tem ne trpijo, saj že v osnovi proizvajajo mleko. Te zadeve seveda ne veljajo za t.i. “factory farming”, ki je prisoten predvsem v ZDA.
Sem, ker sem še normalen in življenje dojemam tako kot je, nisem se čez noč spremeni ne v spužvo, ne v nebogljeno bitje, ki ga vse moti in bi rado vse prepovedalo.
[/quote]
Če ti je pa življenje tako kot pač je in misliš da se ne rabiš spreminjat, potem ti pa bog pomagaj! Vse se spreminja, generacije se spreminjajo. Potem ti tudi penzije ne rabimo spreminjat, ker pač tako je. Ker svet je ponorel! Potem pa bodi spužva in mirno glej, kako gre svet k hudiču! Škoda!
Če ti je pa življenje tako kot pač je in misliš da se ne rabiš spreminjat, potem ti pa bog pomagaj! Vse se spreminja, generacije se spreminjajo. Potem ti tudi penzije ne rabimo spreminjat, ker pač tako je. Ker svet je ponorel! Potem pa bodi spužva in mirno glej, kako gre svet k hudiču! Škoda!
[/quote]
Saj pravim, skozi rodove se je človek razvijal, prenašal iz roda v rod pridobljeno, dopolnjeval, da si je izboljševal svoj obstoj. Kar naenkrt pa, v zgolj treh do petih letih ni nič več v redu, vi bi vse prepovedali in spremenili proti naravi, nezavedajoč se, kaj sploh zahtevate, da zahtevate prenehanje obstoja. Saj vam ne bo kapnilo, da ne more bit to nič v povezavi z zdarvo pametjo, sicer tega ne bi počeli. Motenci ste in to hudi motenci. Saj pravim, enostavno predolgo ni bilo vojne, naravne selekcije, kot jo imajo živali, pa nimamo.
Kar na lepem zanikate , da ste vsejedi, zanikate spol in pravite, da si ga lahko sami izbirate, za partnerje in otroke imate genetsko spačene in bolne cucke vseh možnih oblik, samo da je po vaši podobi, hkrati pa vabite okupacijo zapečenih, ki vas bodo poklali kot piščance. To je le delček današnje norosti, ki je nastala dobesedno čez noč. Vendar moteni smo mi, ki to norost vidimo, ne vi?
Nisi odgovoril: je v naravi tako, da se človek doji pri kravi?
[/quote]
V naravi je tako, da več kot tisoč let že človek uporablja mleko živali, kar naenkrat, danes čez noč, se pa spomni peščica, ki zanika da so vsejedi, kljub jasnim biološkim lastnostim, se ima s pizd-o za dedca, ker si je sama izbrala spol in cucka za otroka, da mleko ni hrana za človeka. To je to, moteni smo, tako praviš ti usekano in ti butasto, ko sploh za razliko od mene krave od blizu nisi videlo, mi smo jih imeli pa doma in mleko, kislo mleko, skuto, smetano, redno na razpolago in odrasli ob tem, vi ste pa normalni.
V naravi je tako, da več kot tisoč let že človek uporablja mleko živali, kar naenkrat, danes čez noč, se pa spomni peščica, ki zanika da so vsejedi, kljub jasnim biološkim lastnostim, se ima s pizd-o za dedca, ker si je sama izbrala spol in cucka za otroka, da mleko ni hrana za človeka. To je to, moteni smo, tako praviš ti usekano in ti butasto, ko sploh za razliko od mene krave od blizu nisi videlo, mi smo jih imeli pa doma in mleko, kislo mleko, skuto, smetano, redno na razpolago in odrasli ob tem, vi ste pa normalni.
[/quote]
Mleko ni več kar je bilo. Po mleko smo hodil v kanglicah. Je imelo to mleko cm smetane. Danes imaš kaj? Vse odvzeto. Vse posneto…o.1, 0.3..pa take. Kar sploh ni mleku podobno.In meso tudi ne. Žal.
Mleko ni več kar je bilo. Po mleko smo hodil v kanglicah. Je imelo to mleko cm smetane. Danes imaš kaj? Vse odvzeto. Vse posneto…o.1, 0.3..pa take. Kar sploh ni mleku podobno.In meso tudi ne. Žal.
[/quote]
Seveda ni, ampak od včeraj, ko imate cucke namesto otrok in le pri vas več ni tako, pri večini je še vedno in se ne more čez noč izničit to kar je narav ustvarila. V bistvu se sploh ne more izničit, človek je vsejed in to je jasno, jasno je tudi kaj to pomeni in človek ima spol, tudi to je jasno kaj pomeni.
In kaj zdaj blodiš o proizvodnji, kaj bi rado zmešalo? Če si proti mesu in mleku, si pač usekano, ne mi, ne stroka, ki prav tako pove, da je človek vsejed, vi skupinica izrojena deviacija ste rak rana, ki jo bo treba nevtralizirat.
Zelo žalostno, da večina ljudi sploh ne ve, kdaj krava proizvaja mleko.
Ne v osnovi, kot piše tale, pač pa takrat, ko povrže mladiča. Isto kot človek.
Kar pomeni, da človek odvzame in požre hrano namenjeno kravjemu mladiču.
[/quote]
Joj, pa kaj je s tabo? Nisi pobezljana puhoglavka, si POBEZLJANA PUHLA GLAVCA.
Ne vem, ali bi se smejala ali jokala, ti meščanska glavca, ne širi laži in pojdi do kakega kmeta, da ti da malo izobrazbe.
Je pa to post čistega veganca, ki je dodal malo laži, da se lepše bere.
Še enkrat si preberite, kaj piše Viharni, mogoče vam bo kaj ostalo v beticah.
Življenje ni nič kar vsepovprek sveto. Za vegane ne, ker življenja namesto živalim odvzemajo rastlinam. Za mesojede kristjane pa tudi ne, ker brez problema pobijajo živali. Pa za vse ostale vmes, ker popolnoma vsako bitje na tem svetu jemlje življenje nekemu drugemu bitju.
Razlika je samo v količini pobijanja, kateri organizem razmišlja in se zaveda sebe in kateri ne, kateri organizem čuti manj bolečine in kateri več, kateri organizem izkorišča drugega in kateri se brani. Skratka, morala je bolj zapletena od enovrstičnih floskul.
Zgodovina nas uči, da so nomadski živinorejci orenk yebalimater stalno naseljenim poljedelcem.
Če bodo kdaj veganci v naši civilizaciji prevladali, brez skrbi, taka civilizacija ne bo obstala več dolgo. Azijska plemena bodo pokazala, zakaj je uživanje mesa vedno boljša izbira.
Če bodo veganci kdaj v naši civilizaciji prevladali, to pomeni, da se bodo v naši civilizaciji pač izkazali za superiorne mesojedcem, sicer ne bi prevladali. Kaj bi se potem mesojedi luzer iz naše civilizacije napihoval, da bo veganska civilizacija na koncu propadla, če pa bo sam po tem scenariju iztebljen prvi?
Logika ti pa res ne dela preveč dobro, no.
Če bodo veganci kdaj v naši civilizaciji prevladali, to pomeni, da se bodo v naši civilizaciji pač izkazali za superiorne mesojedcem, sicer ne bi prevladali. Kaj bi se potem mesojedi luzer iz naše civilizacije napihoval, da bo veganska civilizacija na koncu propadla, če pa bo sam po tem scenariju iztebljen prvi?
[/quote]
Veganska civilizacija ne more obstajat, gre za deviacijo, hendikep, bolno betico, kakor hočete. Dokler se te bolne betice niso začele združrvat v skupinice in postale nasilne, ni bil noben problem, je zgolj tvoja stvar, da si prfuknjeno. To kar je pa zdaj ratalo se pa nikakor ne more tolerirt, brezdelni zombiji so povsod nasilni in si dovolijo vse.
[/quote]
Kaj bo ‘z mano’ čez 100 ali 200 let, me ne zanima kaj dosti, lahko pa povem, da prihodnost zagotovo ne bo veganska. Živali bodo še bolj množično in še bolj trpele kot danes.
Forum je zaprt za komentiranje.