Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vegani nekaj vam moram povedati

Vegani nekaj vam moram povedati

Pri meni je podobno. Jem meso, tudi živalsko hrano izključno zaradi svoje lenobe in navajenosti, in zelo spoštujem vegane. Zakaj ne bi spoštoval nekoga, ki se žrtvuje in se nečemu odpove, ker meni, da je to prav?

Mi je tudi vedno smešno, kakšne odgovore imajo nekateri mesojedci/vsejedci na veganske argumente: “solata ima tudi čustva, vegani so morilci” ali pa “zaradi veganov umirajo žuželke in polži – šah mat vegani!”, kot da zaradi njih in produkcijo mesa pa ne. “Šah mat, vegan, v ubijanju žuželk si mi enak, čuteče solate pa pobiješ več od mene”
[/quote]

Pa bi svojo lenobo in navajenost skušal malo spremeniti?

Narava je ljudi naredila kot vsejedce, zato mi ne bo noben solil pameti da ne bo nihče več jedel mesa. To je absurdno da tako razmišljaš in kaže na to da si malo bedast. Res je da bi se lahko živali ubijalo na lepši in bolj human način, ampak človek potrebuje meso da dobi določene vitamine za zdravje. Poglejte divjino. Živali se pobijajo med sabo za preživetje in pri ljudeh ni nic drugače.

Lažeš. V mesu ni nobenega vitamina, ki ga ne bi bilo tudi drugje.

pa jim bo mogoče nova vera ratala ☺

Ne pravim, da moraš popolnoma nehati jest meso. Pravim, da ga ne rabimo jesti v takšnih količinah!
Pa še. Kje imaš ti vitamine in hranila v mesni predelovalni industriji? Imaš aditive, antibiotike, rastne hormone, ojačevalce okusa, barvila,…..
Razen če meso okusiš na kakšni kmetiji, kjer so sami vzredili žival in ni bila pretepena in mučena.

Ne pravim, da moraš popolnoma nehati jest meso. Pravim, da ga ne rabimo jesti v takšnih količinah!
Pa še. Kje imaš ti vitamine in hranila v mesni predelovalni industriji? Imaš aditive, antibiotike, rastne hormone, ojačevalce okusa, barvila,…..
Razen če meso okusiš na kakšni kmetiji, kjer so sami vzredili žival in ni bila pretepena in mučena.

Za rastlinojede živali še nisi slišalo, butasto multinično. 🙂

Človek ni bil narejen RASTLINOJEDEC temveč VSEJEDEC in ima potrebo po mesu. Mene ne bo nihče prepričal da se odpovem mesu in veliko nas je takih. Zato nehajte že solit pamet vsak naj počne kar hoče. Dovol mi je teh glupih veganov in vegeterjancev ki vsiljujejo svoja prepričanja. Nehajte.

Če si “vsejedec” še ne pomeni, da moraš vse jest. Dreka tud ne ješ, upam.

In ne, človek nima potrebe po mesu, ker v mesu ni niti ene same snovi, ki je v drugi hrani ne bi bilo. Lahko pa to domnevno snov seveda poskusiš poimenovati, pa ti povem, kje drugje še obstaja in tako ovržem tvojo laž.

živalim odžirajo hrano

Si se pa dobro potrudil, boš lahko plakat v šoli naredil.

Smem vprašat kakšno stopnjo izobrazbe imaš? Ker s tem kar govoriš bi rekel da je izredno nizka. Jaz pa se z neizobraženimi ne prerekam, ker je izguba mojega časa.

vegnke se nasajajo na korenje
vegani pa ga vtikajo v solato

Vse te deviacije vključno z veganstvom so poštene mentalne motnje, pogosto ima ista oseba več teh trendovskih hendikepov in da se na trepalnice mečete ni nič drugega. Na dolgi rok bo vse to moralo nosit posledice svojih početij, prot naravi človeška neumnost še ni nikoli zmagala, nima minimalnih šans za to.

Popravljam ti slovnico, ker imaš tako visoko izobrazbo, da te je kar zavrtelo okoli in nazaj na raven osnovne šole.

Do tako nehumanega ravnanja z živalmi in mučenja je prišlo, ker se je začel človek prenažirat z mesom in mesnimi izdelki. Če je človeku čist vseeno, smo nečloveški. Tu pa imamo problem.

Tudi jaz jem meso in se v celoti strinjam s teboj.
Že dolgo me pa zanima, kako lahko tisti vrgetarijanci, ki ne jeste mesa, ker se vam živali smilijo, jeste ribe, rake in školjke? Mar to niso živali???
[/quote]

Vegetarijanci načeloma ne jedo rib, školjk in rakov, kolikor vem. Te diete, kjer se to je, imajo neka drugačna imena.

Kako humano je bilo pa to skozi stoletja in tisočletja v zgoodovini? Nas razsvetliš, bomo morda lažje razumeli, zakaj se vam je v zgolj nekaj letih povsem utrgalo in ste postali nezmožni obstoja sploh?

Kako humano je bilo pa to skozi stoletja in tisočletja v zgoodovini? Nas razsvetliš, bomo morda lažje razumeli, zakaj se vam je v zgolj nekaj letih povsem utrgalo in ste postali nezmožni obstoja sploh?
[/quote]

Ne mi mešat humanosti nekdaj in zdaj. Včasih, to bi lahko bolj ti vedel ko si star, včasih so imeli meso na krožniki zgolj ob nedeljah ali večjih praznikih. Imeli so domače meso. Ki ga niso tepli, brcali, udarjali s predmetom po glavi, jih vlekli za občutljive rilce,…itd….
Za to meso so se ZAHVALILI. Mogoče veš to, ker si star letnik? To meso je bilo tako dobro, ker je bilo domače in samo ob praznikih. Imeli so nekdaj odnos do mesa in živali, DANES pa ga nimajo več. In se prenažirajo ob poceni mesninah brez okusa za male pare. To ti je razlika.

Ne mi mešat humanosti nekdaj in zdaj. Včasih, to bi lahko bolj ti vedel ko si star, včasih so imeli meso na krožniki zgolj ob nedeljah ali večjih praznikih. Imeli so domače meso. Ki ga niso tepli, brcali, udarjali s predmetom po glavi, jih vlekli za občutljive rilce,…itd….
Za to meso so se ZAHVALILI. Mogoče veš to, ker si star letnik? To meso je bilo tako dobro, ker je bilo domače in samo ob praznikih. Imeli so nekdaj odnos do mesa in živali, DANES pa ga nimajo več. In se prenažirajo ob poceni mesninah brez okusa za male pare. To ti je razlika.
[/quote]
No, kaj se je tako spremenilo v zadnjih treh do petih letih, ko ste povsem zblazneli in če ne bi bilo še vedno dovolj razumnih ljudi in be se šli vsi po vaše, bi pocrkali v manj kot letu dni?

Ja huamnost je pa enaka in mnogi rodovi so preživeli vse do danes, danes pa kar nenkrat več ni nič dobro, vse prepovedat in spremenit in zaključit poglavje človeštva.

No, kaj se je tako spremenilo v zadnjih treh do petih letih, ko ste povsem zblazneli in če ne bi bilo še vedno dovolj razumnih ljudi in be se šli vsi po vaše, bi pocrkali v manj kot letu dni?

Ja huamnost je pa enaka in mnogi rodovi so preživeli vse do danes, danes pa kar nenkrat več ni nič dobro, vse prepovedat in spremenit in zaključit poglavje človeštva.
[/quote]

Da moram jaz tebi razlagat ne ti meni, ko sem mlajša…joj..viharni. Žalost.
Torej. Zblazneli smo, ker je vse šlo k vragu! Zato! Ker so je človek še bolj požrešen kot je bil, pa ne bi blo treba…Ker je zato mesna industrija še bolj povečala svoje apetite do finančnega dobička. Ker je pa mesna industrija pogoltna na dobiček, se je pa začelo mukotrpno življenje z živaljo. Vse od njenega rojstva, pa do, ko se jo zakolje. Čim več mesa, čim hitreje da se jo poredi..Čim hitreje da zraste…Nehumano. Nečloveško. Ker more bit vsak dan meso na mizi. A mora res bit vsak dan meso na mizi?

Da moram jaz tebi razlagat ne ti meni, ko sem mlajša…joj..viharni. Žalost.
Torej. Zblazneli smo, ker je vse šlo k vragu! Zato! Ker so je človek še bolj požrešen kot je bil, pa ne bi blo treba…Ker je zato mesna industrija še bolj povečala svoje apetite do finančnega dobička. Ker je pa mesna industrija pogoltna na dobiček, se je pa začelo mukotrpno življenje z živaljo. Vse od njenega rojstva, pa do, ko se jo zakolje. Čim več mesa, čim hitreje da se jo poredi..Čim hitreje da zraste…Nehumano. Nečloveško. Ker more bit vsak dan meso na mizi. A mora res bit vsak dan meso na mizi?
[/quote]
Glej, bolniki nimate prihodnosti, bolj norite, prej bo konec norenja…

Ampak Viharc, s tabo res ni nekaj v redu. Ti si premaknjen. U glavi.

Vegetarijanci načeloma ne jedo rib, školjk in rakov, kolikor vem. Te diete, kjer se to je, imajo neka drugačna imena.
[/quote]

Poznam kar nekaj ljudi, ki se imajo za vegetarijance, ker se jim smilijo živali, jedo pa ribe in morske sadeže, prav tako nosijo usnje. To mi je pa nerazumljivo.

Sem, ker sem še normalen in življenje dojemam tako kot je, nisem se čez noč spremeni ne v spužvo, ne v nebogljeno bitje, ki ga vse moti in bi rado vse prepovedalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close