Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › vedno kuham eno in isto

vedno kuham eno in isto

Kot v naslovu… Nimam idej, ne kombinacij, enolično jemo… svinjino, perutnino…ribe in govedino morda 2x letno, ker je drago. Zelenjava enako…solato, krompir, kak riž…in seveda testenine. Meso običajno spečem, ali poham, tu in tam kak golaž…

help…

razne juhe

cmočki (marmeladni, čokoladni)

štruklji (sprehodi se okoli zamrznjenih v trgovini in boš kmalu dobila ideje tudi če jih boš delala sama)

iz ostankov kruha (vsakemu se kdaj zgodi da nam ostane kruh) cmočki ali šnite, lahko tudi dodaš sir in kaj mesnega in zapečeš

tudi z pico ni pretiranega dela, mogoče kruhki, hrenovke v testu

krompir  maš tudi možnosti ful, pečen, lahko ga v pečici z kakšno zelenjavo, lahko začiniš, pol mamo pire, pa tenstanga, lahko tudi kdaj vnaprej pripraviš krompirjevo solato poleti jo lepo skombiniraš z kumarami

pol maš tle ajdovo kašo (z gobami ali bučkami, lahko dodaš drugo zelenjavo odvisno kaj maš)

tortilje (polneš lahko z faširanim mesom, piščancem, zelenjavo maš spet zlooo velik različnih kombinacij)

segadin

ričet

sarme

filane paprike

različni golaži

pol maš še proseno kašo, rizibizi… (no tega mi ne kuhamo ker ne maramo ideja pa je)

vsake toliko lahko tudi kakšen pohan sir, zelenjavni zrezki, sojini polpeti

še pri testeninah ni treba biti enoličen pri dnašnji izbiri (tortelini, njoki, ajdovi, špinačni, pirini rezanci, lazanje, polnozrnate testenine različnih oblik)

Palačinke

šmorn

različne rižote

ajdovo kašo, bujto repo, segedin golaž, vampe po tržaško, porovo juho, matevža …

Vaflji

jajca

različne solate

Mi jemo kus kus, palačinke v pečici, šmorn, slivove cmoke, razne kremne juhe kjer fino skrijež zelenjavo (bučna, korenčkova, lečina, česnova, cbetačna) , zelenjavne omakce z jajčki, zelenjavno obaro, čežano in pire, špinačo in pire, polpeti ( iz naribane zelnjave jajčka in ovsenih kosmičev), kdaj uporabim bolj azijske začimbe za kakšno jed (rižoto), kari ali pa sladko kislo omakce. Razne rižote z gobami, zelenjavo. Testenine v smetanovi omaki/ na drobtinicah, paradižnikova omaka, žganci (z obaro/ mlekom), rižev narastek (njami!), zelenjavna, lazanja. Pašta fižol, hladne solate, čili con carne, enolončnice z stročnicam, riževi rezanci.

Čim več raznolike zelenjave in čim manj težkega mesa. Mi smo že 10 let zdravi ko riba:)

obstaja tudi aplikacija kjer vtipkaš sestavine iz svojega hladilnika in ti najde recepte za različne jedi iz teh sestavin.

Iz svinskega nared na golaz

Not par krompirckov pa kak korenje grah.pa mas enoloncnico.

Enako lohka iz piscancjih prsi nardis.

Na golaz pa zelenjavo not.

Testenine lohka tuno kupis pa skupi zmesas zravn kislo smetano.

Enako lohka piscanca nakockas popeces zalijes

Zacinis pa fuknes riz not in mas fino rizoto.

Skuhi par krompirjev

Nared pire..zelo zacinjen…,not narez sunko jajc mal moke. Tok da lohk polpetke nardis,pomocis v  drobtine popeces.

Zravn solato.

Krompir v kockah skuhas..

Preprazis cebulo in ocvirke,polijes po krompirju in solato. Ce mas mesojedce..kup kako hrenovko kranjsko…pa jo daj zravn.

Z jajci pa…nared

Prepraz cebulo papriko zacinis posolis, vrzes gor  jajca zmesas popeces..mas super vecerjo.

Izpis si ven kar ti sede. Drugac bos jutr spet na istem.

Cmoke nared filaj z marmelado nutelo kar pac mas.

Lahko jih filas tud s fasiranjem ki ga preprazis zacinis.pol pa filas.musaka.

Evo mas zaenkrat dovolj. Vso sreco.

Vtipkaj ideje za kosilo in imaš nešteto strani, kjer so našteti sestavljeni meniji. Tudi na fb je takih skupin ogromno.. kuhajmo skupaj, kuhajmo malo drugače, kuhajmo našim malčkom, razni blogi, vlogi, yt… Ipd. Ko enkrat slediš par takim stranem in skupinam ti pa itak ne zmanjka idej. Tako sem se jaz navadila raznolikega kuhanja. Pa sploh te eksotične kuhinje spoznala, česar se doma nisem nikoli naučila niti kje poskusila. Malo po malo, ne sedaj pri 40 ni sram nobenega Masters chefa. Za sladice si pa sploh upam reči, da sem jih v nulo dodelala in imam že nekaj svojih. Nekoč si želim odpreti svojo majhno restavracijo. Trenutno pomagam v eni kuhinji in se učim vseh birokratskih zadev, pravil, hasap… Ko to pogruntam, grem na svoje. To so moje dolgoletne sanje. Preden sem ustvarila družino sem pa v glavnem znala narediti dobre juhe iz vrečke ? torej vse se da.

Piščančji paprikaš, gratinirane palačinke s skuto, tortilje s piščančjim mesom/mletim mešanim mesom, bolonez, pasulj, tortelini v smetanovi omaki, široki rezanci z lososom( 150g za 4 osebe), ajdova kaša z gobami, golaž, goveji zrezki v omaki (višek omake damo drug dan v rižoto) boranja, pica, jota…

arkaduhnazaj, ste pa res zakompliciran. Danasn fustek: odprl hladilnik in pogledal kaj ima… jajca, brokoli, speh, aja, od vceraj mi je ostal krompir.

Ponev na sporhejt, speh zlozil na obrobju in narezal brokoli, le cvetove. Lepo cvrci, na speh narezal dva krompirja, disi, ni kej. Se dva jajcka na brokoli, kar na oko. In popeceno.

Evo, frustek v petih minutah…

za juzno pa… fizol in sveze zelje. Malo olivnega olja, pa bo. In nic drugega.

Hej, kaj je tukaj tezkega?  A res mislite, da morate biti super kuharji? Da res nucamo vsak dan spilati gurmane? Men se cist nic ne da kuhat, torej le gruntam, kaj moram spraviti vase, od zelenjave pa do beljakovin.

Se mi pa tiste tete, ki morate vedno viset za sporhejtom kar malce smilite…

Odpri Ivačiča, pa gas!

Na 5245 straneh se bo že kaj našlo:

https://www.kulinarika.net/forumi/tema/1096/kaj-jutri-za-kosilo-/

Poglejtw Aplikacijo Tasty.

Kuhinja iz celega sveta. Nikoli dolgočasno in vedno kaj novega.

Zamenjaj okolje in prostor.

Ne sekiraj se! V restavracijah je tud skoz eno in isto na jedilniku!

Vzemi kdaj kuharsko knjigo pa pejt po vrsti po receptih

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close