večno hujšanje
Po drugem porodu mi je ostalo dobrih dvajset kil viška(seštevek še od prvega)Vem,da se moram začeti prehranjevati drugače ,ker očitno nimam prave prehrane.Ali ima katera od vas kakšno idejo oz.imaste preizkušeno in se je še vedno držite?Mogoče bi se lahko spodbujale pri hujšanju,ker vedno znova obupam.
Ja, hm, ne da je večno hujčanje, sam je treba res večno zase skrbet, drugače se nabere, pa še uničuješ sam sebe ins voje telo, to je pa samo eno… Ko pa sprejmeš ta nov način življenja z urejeno rpehrano pa gibanjem, gre pa počasi dol, pa ko vidiš rezultate si navdušen, zna pa sicer trajat, če imaš ful viška, sam dolgoročno se splača pa tolk se navadiš da ti pride v kri, pa tud vidiš kako se bolje počutiš in na prejšnje življenje še pomisliš ne več.
nič sladkarij oz. popolnoma nadzorovane količine – en mars na teden npr, veliko zelenjave (za kosilo), za zajtrk kakšen sport musli, za večerjo pa kakšen jogurt ali jabolko. in to je to. še namig – hujšaš ko na dan zaužiješ 1200kcal, s predpostavko, da se aktivno giblješ najmanj pol ure/dan.
mene bašejo samo sladkarije, zaradi njih se nikamor ne premakne!:(
aja pa čim manj ko boš obremenjena s tem in si belila glavo s tem kaj in kako jesti, bolje bo zate. tisto kar imaš v hladilniku – tisto naj bo tudi na krožniku, le čim manj maščob uporabljaj in se vedno spomni: ZELENJAVA!:)
Jaz ti pa svetujem, da pogledaš na mojtrener.com, kjer je forum pa tudi ogromno člankov, nasvetov, pravil za zdravo hujšanje – marsikomu je že pomagalo do tistega “klika” v glavi. Toplo priporočam vse, posebej si oglej definicijo – če se tega držiš ( pa sploh ni težko ) bo uspeh zagotovo in to dolgoročno ( in to je bistvo vsega, kot je že ena rekla). Srečno.
Jp, Helpa jaz tud to priporočam 🙂
Odlična stran, super forum, sploh za motivacijo.
BTW lahk ti tako na hitro napišem kaj sem jedla in kaj sem počela v zadnjih dveh mesecih, in sem izgubila okrog 5 kg. Mogoče malo manj. Pač, pravilo hujšanja je počasi, pa zato kvalitetno… V glavnem, 3x tedensko fitnes, zjutraj pa najmanj 5x na teden ura in pol kolesarjenja, nizka intenzivnost, predenj sem izvedela za obrabo hrustanca, je bil tek, 50 minut vsak dan. S tem, da se je zgodilo, da je bil tud kak trening izpuščen (faks in druge obveznosti, sam ne več kot en na teden, nekako sem prilagajala ritmu obveznosti…)
Jedilnik pa zjutraj, ovseni kosmiči namočeni v mleko ali jogurt z lanenim semenom, ali moj zrnat kruhek, 4 beljaki in eno jajce pa kava. BTW nisem se (še ) spuščala v podrobnosti, da bi izpuščala mlečne izdelke, kot nekateri to počnejo (zaradi laktoze, mlečnega sladkorja), se mi tud za začetek ne zdi, da bi se spušćala v take podrobnosti.
Malica: kakšna solata z jogurtnim prelivom, polnozrnat kruh s piščančjimi prsmi v ovoju, sir happy cow light, kors sadja..
kosila: pusto meso, zelenjava, vsake tri dni kuskus ali riž za prilogo.
Malica pa večerja zvečer pa beljakovinska, tuna in zelenjava, tud kak jogurt, sadja nisem jedla zvečer.
Se mi zdi, da je bilo OH kar relativno velik,sam sem tud velik trenirala, pa je šlo dol ravno tako. Sem vesela in zadovoljna na d rezlultati, ker se res ful pozna, sam je vedno še kaj za popravit. To se pa tud vse da, pa če bi šla na še strožjo dieto, bi bili itak še bolj vidni rezultati, sam se mi pa zdi nekak, če ti ni cilj neko fotkanje al pa tekmovanje brezveze… Greš pač na dolgi rok, sej čist striktne prehrane pa ne verjamem da se kdo drži čist celo življenje, važn da ne pretiravaš s kakimi junk foodom, day off recimo enkrat na teden največ, drugač se pa da komot pripravljat okusne zdrave obroke.
BTW na kake druge diete pa kr pozabte… Ne deluje, mogoče na videz deluje za nekaj časa, pol pa hop kile nazaj gor (ker je šlo za izgubo vode pa mišic- tud še nsiem pri nobeni opazila da bi si s tem lepo telo oblikovala). Pa še po mojem je težje se držat neki napisanega, kot pa svobodno izbirat med zdravimi živili.
Pri Montignacu je narobe to, da toliko poudarja samo nizek GI. In imaš samo tri obroke na dan. To je absulutno rpemalo, ker s tem avtomatsko znižaš metabolizem. Pa tud gre za prehitro znižanje OH, oz, skoraj nič jih ne zaužiješ… To ni dobro- iz večih razlogov. Bom pa rekla, da sem jaz tud brala to knjigo in me je nekak vplejala v razmišljanje o zdravem načinu prehrane in eč en druga, vsaj izveš, da obstaja GI :)) Pol se pa dalje učiš, pa an konc postaneš vedno bolj kritičen do vsega, ko ti postajajo stvari vedno bolj jasne, in si tud lahko prej pomagaš sam sebi.
Z dvema otrokoma je tale tvoja ful težka.Jaz grem enkrat tedensko na sky bo in enkrat na pace, želela bi si več, pa je partner skozi v službi. Probam se gibat kar se da,vendar sem omejena s šestmesečno punčko in seveda nimam nikogar ,ki bi mu jo zaupala in se razbremenila.Se pač trudim s športo kakor se da.
XTRM, nisi si ravno do konca prebrala Montignaca – priporoča vsaj pet obrokov dnevno. Da ni čisto nič OH, tudi ni res – pri prvi stopnji imaš zajtrke z veliko OH, le da so iz polnozrnate moke in da jih ne mešaš z maščobami. Tudi kasneje OH nikakor niso prepovedani, le zamenjaš jih s takimi iz polnozrnate moke, ne ješ pa predelanih (bela moka).
Osebno sem zelo zadovoljna z Montignac načinom prehrane – sem sita, polna energije, telo se skoraj samo oblikuje, kot je treba – pri vseh prejšnjih zgrešenih dietah sem zmeraj najprej shujšala v prsi, na riti se pa nič ni poznalo …
Je pa res, da je Montignac spremenjen način življenja, ne pa dieta, zato je treba razčistiti v glavi, da spreminjaš cel režim prehrane, ne pa, da si rečeš – čez tri mesece bom pa lahko isto packarijo jedel kot dosedaj, ker na ta način dobiš jojo efekt – vsakič po koncu še kaka kila več kot pred dieto …
Jp, če maš otroke, je seveda težje… Ampak ti zato oni vzamejo velik energije.BTW ni ti treba tako veliko, pač jaz že nekaj časa, za začetek je to rpeveč, pa tud jaz imam trnutno kar velik časa (no ja, poleg študija, službe in še enih dodatnih izobraževanj, kar ej vse nekak fleksibilno, si ga lahk vzamem.).
OK ampak kolikor vem, je pri Montignacu kao kosilo npr. meso in solata… Kar je ful premal, če npr. imaš prej jedilnik z veliko OH in pol kar naenkrat skoraj nič. Ma v bistvu, kar nekaj stvari je zgrešenih, čeprav pa za tiste, ki drugač sam fast food jedo, pa še vedno bolje… To ne mešanje maščob pa OH je mal hm nerodno napisan bom rekla… Nil ni narobe, če ješ skupaj ustrezne maščobe in ustrezne OH. In itak, beljakovine tud. Enostavni plus nasičene mk pa je spet nekaj drugega…
Moja preizkušena metoda je bila: čim manj oglj. hidratov, manjše porcije in skoraj VSAK DAN intenzivno miganje. Naj bo to trim steza, tek, aerobika,…. Brez miganja ni NIČ! Oz. je, ampak le na kratek rok. Z miganjem se telo preoblikuje, napredek je očiten in zadovoljstvo kmalu zelo veliko. V 10 mesecih -20 kg na tak način. :)) Prva 2-3 mesece je potrebna smaodisciplina, potem pa te viden rezultat žene naprej. Sedaj z rekreacijo nadaljujem, vendar to ni ravno vsak dan. Porcije, ki jih dam vase so precej manjše od tistih, ki sem jih basala pred začetkom mojega projekta. Sita sem. Pa še to je. Pošlihtat je treba v glavi. Pogledati vase, zakaj si se tako zredila. Ko boš našla vzrok, si že na pol poti.
Ko jaz pogledam nazaj (šele zdaj si upam priznati) vidim, kako sem se prej resnično basala, oz. stalno nekaj nosila v usta. Vse to je bila posledica tega, da sem se znašla v določenih življ. težavah in hrana mi je bila v tolažbo. Zdaj sem porihtala zadeve tako in drugače in sem čist drug človek.
Izguba 20 kg je projekt, pri katerem ti bo morala stati ob strani cela družina.
Veliko uspeha in predvsem poguma ti želim.
vseeno ne gre pretiravati z beljakovinami ane, sicer pa, kot strokovnjaki pravijo, moramo jesti tiste zdrave mascobe. Rumenjak vsebuje nekaj mascob, vendar te navadno ne pospesujejo tvorbe holesterola, ki se nalaga na stene krvnih zil, ravno v tem je fora, da se tisti z veliko holesterola morajo veliko gibati zaradi aerobnih procesov, ki jih tako sprozijo in “odplaknejo” te zilne obloge. Torej mirno lahko jemo jajca, ce se redno rekreiramo, jajca so sicer bogata z mnogimi aminokislinami, ki so nujno potrebna za razne bioloske in kemijske procese v celicah, seveda te zadeve dobimo tudi iz drugih zivil. Ze zgolj iz navade in previdnosti pa se mi zdi,da ljudje namenoma ne pojedo veliko jajc,kar je tudi ok.
Ja, saj jaz jem rumenjak tud, itak, zaradi ugodne aminokislinske sestave,sam ne pa da bi jih ful… 4 belljaki pa sploh ni veliko beljakovin. Kaj vse druga je nezdravo, sploh pa mojemu načinu prehrane ne manjka nič, ker je vse natančno rpeštudirano. Tud poreveč beljakovin ni. Drugo so navadni dnevi, ko sem prisiljena jest tist kar kupi ali skuha mama, ko mam pol fobije, kaoo dobivam sladkorno, pa da me rak razžira, pa da me kap zadane… No sej je hec, sam dejansko se mi zdi navadna hrana, ki jo uživajo navadni ljudje zanič, kar dokazuje tud to, kolk ljudi dejansko oboleva za takimi in podobnimi boleznimi.
se strinjam, poleg tega pa se veliko prevec ljudi veliko premalo giblje….saj vsak ob telovadbi pomisli na hujsanje in porabo “speha”, v resnici pa bi morali pomisliti na pozitiven ucinek vadbe konkretno na zdravje (visok tlak, zamasene zile, krepimo srce), mislim,da se premalo promovira vadba v tej smeri, ravno zato se vedno prevec ljudi ostaja doma v svoji kuhinji. Sama se tudi dokaj zdravo prehranjujem, prisegam na to, da vse kar rabimo za zdravje, nam je dala narava, zato skusam to tudi crpati iz nje. Torej cimmanj sinteticnih spojin, vsega v zmernih kolicinah.
aja, se cestitke za izgubljene kilograme 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.