Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Večina Slovencev še vedno meni, da naj ženska ostane doma!

Večina Slovencev še vedno meni, da naj ženska ostane doma!

Trditvi “mesto ženske je doma” je namreč med Slovenci pritrdilo več kot polovica vprašanih moških (63,5 odstotka) in 36,5 odstotka vprašanih žensk.

http://www.siol.net/trendi/intimno/partnerstvo/2014/03/je_mesto_zenske_doma_dve_tretjini_slovenk_menita_da_ni.aspx

Mene bi zanimalo, ali teh 63,5 odstotka mačistov zasluži toliko, da so sposobni sami preživeti svojo družino. Si mislim, da ne.

Verjetno se bojijo za svoje službe, ker smo jim zelo močna konkurenca.

Ali so pri teh anketiranih “slovencih” preverjali tudi državo rojstva? Živim v manjšem kraju z “avtohtonim” prebivalstvom in čisto vse delovno aktivne ženske delajo po službah.

sem ženska in v tem ne vidim nič slabega: ženske , vsaj tiste, ki si želijo naj ostanejo doma, sama zagovarjam 4 urni delovnik za ženske,
premalo se poudarja vloga matere, ki je imela včasih velik pomen, to je poklic ženske, ki skrbi za otroke, družino. najlepše je, ko otrok pride iz šole in ga doma čaka nasmejana mama, ki ima čas zanj, ki ima skuhano kosilo, ki se mu lahko posveti, ker je že opravila dela v službi (4 ure) in domača opravila,
ne vem, kaj je pri tem slabega.

Stvar je utemeljena na nesamozavesti moških. Bi imeli še vedno patriarhat. Znano. Z višjo stopnjo izobrazbe se sicer to mnenje niža. Uradno. Neuradno ti pa povem, da je tudi med izobraženimi moškimi mnenje glede žensk – marsikje – manjvredno. Kar me zmrazi.

Doma sem s podeželja, kjer je še kar veliko žensk srednjih let ostalo doma, mož pa v službi. Kako to zgleda?
Ona gara na polno na kmetiji, v gospodinjstvu in skrbi za otroke. Vedno je brez denarja, ker ga pač služi le mož. Požreti morajo vse, kar jim mož servira: od udarcev, do psihičnega nasilja, do stalnega oponašanja, da žre za njegov denar.
Pri večini primerov, kjer je ona doma, on v službi, je čisto običajno, da jo tudi vsake toliko, če ne že gar pogosoto, on tepe.
Kjer hodita oba v službo, ni pretepanja. Če pride do njega, se ona loči.
Tudi pri moji prednikih je bilo tako. Ženske pretepene, ločiti se niso mogle, ker niso imele denarja.
Kaj ostane ženski, ki je stara 40 let, nobenih delovnih izkušenj, nobenega imetja, edin denar je moževa plača, on jo vara ali pa celo pretepa. Kaj si torej lahko ženska pomaga? Brez službe in denarja težko kaj naredi.

Moram še dodati, da mlajša generacija žensk s podeželja pa smo vse po službah. Uganite: nihče nas ne pretepa. Tako kot naše prednice, ki so garale doma in bile nič vredne, ker je mož trdil, da samo on služi.

Poklic mamice, a to je poklic? Kako si pa prišla do tega poklicala, v šoli?

Super, če si za 4 urni delavnik, samo ne pričakuj, da ti bo druge štiri ure kdo plačal. V takšni ali drugačni obliki.

Jaz bi raje imel punco, ki bi delala, kot pa samo doma čepela. Lenih ljudi brez motivacije ne maram hvala lepa.

Očitno nisi razumela. NI nič narobe – če je to odločitev ženske in če partner poskrbi, da je za svoje delo poplačana. Sicer pa trda prede …

Poklic mamice, a to je poklic? Kako si pa prišla do tega poklicala, v šoli? no če ti pa biti mama ni poklic, pa ti je verjetno hobi in za svoega otroka bolj slabo skrbiš, več ti je do kariere v službi od preživljanja časa s svojim otrokom, ti pa so poslčedično zanemarjeni psihično in fizično, pa tudi posledično problematični. poznam kar dosti takšnih primerov.

Super, če si za 4 urni delavnik, samo ne pričakuj, da ti bo druge štiri ure kdo plačal. V takšni ali drugačni obliki.[/quote]

Zanimivo bi bilo videti, koliko od teh sanjarjev dejansko zasluži dovolj, da bi bili sami sposobni preživeti družino.

Preden se lotiš obsojanja, vedi, da se jaz od osmih zjutraj do osmih zvečer ukvarjam samo z otrokom in ga mimogrede v tem času peljem tudi na tri fizioterapije, ki jih zaradi hipotonije nujno rabi. Potem se pa ob osmih zvečer usedem za računalnik in do štirih zjutraj delam, da zaslužim še svojo plačo. Preden obsojaš. In tako utrujena ne mislim plačevati tega, da bodo nekatere lahko nasmejale, kot se zgoraj izražate, nasmejane, zadovoljne, ampak na čigav račun? In ne, nimam poklica mame, mama nisem po poklicu.

Očitno nisi razumela. NI nič narobe – če je to odločitev ženske in če partner poskrbi, da je za svoje delo poplačana. Sicer pa trda prede …[/quote]

Trda prede sploh potem, ko si moški namisli, da je on gospodar, da samo on služi denar, da on vse financira (delo doma tak moški seveda ne ceni). In ta je ženska zato odvisna od njega, da mora vse požreti. Tudi, če jo tepe in psihično muči. Ona pa v srednjih letih, brez delovnih izkušenj, brez službe, kako se lahko sploh loči?

Poklic mamice, a to je poklic? Kako si pa prišla do tega poklicala, v šoli? no če ti pa biti mama ni poklic, pa ti je verjetno hobi in za svoega otroka bolj slabo skrbiš, več ti je do kariere v službi od preživljanja časa s svojim otrokom, ti pa so poslčedično zanemarjeni psihično in fizično, pa tudi posledično problematični. poznam kar dosti takšnih primerov.

Super, če si za 4 urni delavnik, samo ne pričakuj, da ti bo druge štiri ure kdo plačal. V takšni ali drugačni obliki.[/quote][/quote]

popravljam napake:

b]Poklic mamice, a to je poklic? Kako si pa prišla do tega poklicala, v šoli?[/b] no če ti pa biti mama ni poklic, pa ti je verjetno hobi in za svojega otroka bolj slabo skrbiš, več ti je več do kariere v službi, kod pa od preživljanja časa s svojim otrokom, ti pa so posledično zanemarjeni psihično in fizično, pa tudi posledično problematični. poznam kar dosti takšnih primerov, žal

Jaz sem doma, on dela. Nisem doma po svoji volji, ampak ker sem v iskanju službe. In povem vam iskreno – biti doma je resnično lepše kot da puščaš živce v kakšni službi. Res da z denarjem ne moreva več razmetavati kot prej, ampak oba živiva bolj zadovoljno življenje. On zasluži denar, jaz doma opravim vse potrebno in se noben od naju ne pretegne.
Je pa res da je treba imet normalnega moškega ob sebi. Ne razumem žensk ki takoj rinejo v zvezo z prvim ki jim prekriža pot. Če je nasilen se to vidi že zelo kmalu. Treba je zamenjat par moških, da najdeš normalnega.

take članke,
http://www.24ur.com/oecd-svetuje-iscete-moskega-ki-obvlada-kuhalnico-in-pralni-stroj-potem-je-za-vas-pravi-slovenec.html

vsak koliko toliko razgledan in pameten, pa potegne svoje zaključke. Posploševanja iz enega primera na vso populacijo pa butasto.

Midva sva se zavestno tako odločila. Zakaj? Ker jaz zaslužim dovolj, ker sva bila na pol nora, ko sva bila oba v službi in potem letala po otroke v vrtec in z njimi okrog, ker pač varstva nimava… moja je ostala doma, skrbela za gospodinjstvo in vrt, v miru skrbela za otroke. Sedaj, ko je starejši v 5.razredu in lahko pazi tudi na mlajšega kako urco na dan, je spet v službi.

članek je verodostojen, kot vse v sloveniji……pač rumeno.

padlo mi je pa v oči:

Naklonjenost takšnemu stališču se zmanjšuje s stopnjo izobrazbe – med Slovenci s končano osnovno šolo jih 42,1 odstotka meni, da je mesto ženske doma, med tistimi z dokončano poklicno šolo se jih s to trditvijo strinja 25,4 odstotka. Sledijo Slovenci s končano srednjo šolo (23,8 odstotka), med fakultetno izobraženimi pa je takih le še 3,2 odstotka

kako za vraga so prišli do rezultata, da je 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moških za to, da je ženska doma, če pa je v izobrazbeni strukturi največji odstotek med OŠ izobraženci zgolj 42{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}?
vsi višje izobraženi se strinjajo v manjšem odstotku.

po moji logiki bi bilo potem v primeru, da bi vsi moški imeli oš izobrazbo, mogoče zgolj 42{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} strinjanje, za vse ostale izobrazbene strukture pa je ta odstotek itaj nižji.

WTF?

ali je članek pač vrhunec slovenskega anketarstva in novinarstva in so v njem nepopolno in napačno predstavljeni rezultati ali je kaj drugega narobe šlo.

pa naredijo tiste ženske, ki se gredo politiko:

Bratuškova, Kresalova, Vonta, Tea Petrin, Jerica Mrzel,…, brrrrr., zdaj ga naskakuje tudi Violeta Tomić.

To so samo ankete.
Moški hoče, da ženska vse porihta po službi, ki jo mora imete, pa dobro mora zaslužit vseeno pa glih mal majn kot on, ker se sicer počuti manjvrednega in jo potem še malce tepe.

Navajena sem na svoj denar še od srednje šole, ko sem delala tudi med šolo, ne samo med počitnicami, pa vseeno v tem trenutku razmišljam malo drugače.
Danes je čas brezposelnosti, služb ni, malo podjetij zaposljuje in če je že tako, potem je rešitev tudi to, da je en partner zaposlen in drugi doma, s tem, da seveda zaposleni zasluži dovolj, da preživlja družino. Meni osebno je to veliko boljša rešitev, da en dela za jurja, drugi naredi vse doma, kot da dva delata za 500 ojrov. Stroški življenja so bistveno nižji, če je en partner doma, kot če sta oba v službi.
Zdaj pa, kdo ostane doma, je pa prej kot stvar osebne odločitve, stvar trga dela…

Nesamozavsetni moški se bojijo, da bi imela ženska več plače kot oni. Eni so tako nesamozavestni, da sploh ne marajo, da ima ženska plačo, ker jo na ta način kontrolirajo.
Zanimivo je, da imajo tisti z nižjo izobrazbo, torej delavsko minimalno plačo verjetno, večje težnje po tem, da je ženska doma. Torej imajo mannj denarja pa jih moti, da bi ženska imela plačo. Zakaj, ker mu lahko potem pobegne?

Poznam par primerov, ko on prav ni pustil partnerki, da hodi v službo. Recimo en ni prenesel tega, da ona kelnari. Je rekel, da bo on skrbel za oba. Ona je res pustila službo, naredila sta otroka. Ona je bila doma kot na ketni, ker je bil on blazno ljubosumen. Ker je pa bila navajena prej na polno žurat ji ta sistem ni sedel. Kljub temu, da ni imela službe, je spokala stran od njega. K drugemu tipu.

Pa še par primerov vem, ko on prav ni pustil, da ona hodi v službo. Ona neumna, res ni hodila v službo. Potem pa čez par let pretepanje na veliko. Samo ni mogla nič. Ostati in čakati in upati, da je ne bo preveč pretepel.

Navajena sem na svoj denar še od srednje šole, ko sem delala tudi med šolo, ne samo med počitnicami, pa vseeno v tem trenutku razmišljam malo drugače.
Danes je čas brezposelnosti, služb ni, malo podjetij zaposljuje in če je že tako, potem je rešitev tudi to, da je en partner zaposlen in drugi doma, s tem, da seveda zaposleni zasluži dovolj, da preživlja družino. Meni osebno je to veliko boljša rešitev, da en dela za jurja, drugi naredi vse doma, kot da dva delata za 500 ojrov. Stroški življenja so bistveno nižji, če je en partner doma, kot če sta oba v službi.
Zdaj pa, kdo ostane doma, je pa prej kot stvar osebne odločitve, stvar trga dela…[/quote]

Kaj pa, ko si tisti v službi omisli novega partnerja, začne varati ali pa cel pretepati. Kaj pa potem tisti brez službe naredi?
Niti ni nujno, da postane nekdo nasilen psiho. Lahko si preprosto pri 50ih omisli drugo žensko/moškega, ker prvega ne ljubi več in ljubi drugo osebo. Kaj pa potem tisti brez službe naredi?

A bejž no? A res?

Zanima me, v čem točno so pa naši moški politiki boljši? Smo imeli Pahorja, smo imeli Janšo – a ona dva sta bila pa odlična politika?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close