Večina ljudi bo cvrlo v peklu vekomaj
ni na križu, 04.09.2021 ob 15:53
Grenivka422, 04.09.2021 ob 15:42
ni na križu, 04.09.2021 ob 15:31
Jezus ni umrl na križu. Po nekem čudežu je preživel. Po križanju ko so ga sneli, so ga zavili v rjuhe, ki so bile prepojene z neko zdravilno učinkovino. Na skrivaj so mu nosili vodo in hrano in skrbeli zanj. Ko si je opomogel, so ga spravili na varno. To del je sicer znan kot Kristusovo vstajenje.
Ni pa on trpel in umrl za nas, daleč od tega. Večina ljudi v tem svetu trpi mnogo bolj kot je on.
To sem velikokrat prebrala. Ok. Recimo da je to res, kje pa so dokazi, da je bilo tako? Kam je odšel, ko so ga sneli s križa? Kako je z Marijo, Marijo Magdaleno in vsemi njegovimi učenci, so po tvojem vsi lagali? Tudi rimski zapisi ne omenjajo, da je po križanju šel neznano kam…Praviš potem, da je Biblija laž?
Ne, Biblija ni laž. To je zapis ustnega izročila. To pa veš kako deluje. Vsak nekaj pozabi in nekaj doda. Bistvo se je verjetno ohranilo, medtem ko so manj pomembne spremljevalne zgodbice lahko precej ali pa popolnoma spremenjene.
Poglej si Kumranske rokopise recimo. Pa Mahabharato, Ep o Gilgamešu itd… Vse to zelo verjetno izvira iz istega ustnega izročila. Preveč podobnosti.
Kumranske zvitke poznam, jih menda uradna Cerkev ni priznala. Tudi je znano, kako je bilo v srednjem veku s prepisovanjem in dodajanjem tekstov Svetega pisma. Mnogo opatov je bilo nepismenih. nekaj so še sami dodali. A teorija, da ni umrl na križu, je praktično nemogoča iz vseh vidikov, čeprav so nekje zapisi, da sta se Buda in Jezus poznala in da je Jezus obiskal celo Japonsko.
jaoJaoJao, 04.09.2021 ob 15:25
Še štirinajst dni, 04.09.2021 ob 15:11
Ok… To je iblisovo… Kao jaz sem boljsi… Samo a ni bel clovek vec vreden? Trenutno sem v nemciji ampak ce bi mi nekdo dal prevezo cez oci pa me nevede pustil tu bi mislil da sem sred bukarešte.
Glej… zadnjic sem bil na vahabi delavnici. Ne vem tocno o kaksnih osobinah je govoril. Ampak rekel je “to je samo kod vjernika”. Res je kar pravite da se ne kregajo. Pa tudi ni dobolj da reces verjamem. Je govoril o eni sekti… Kao pri njih je dovolj… Ne rabis potrdit z besedami in dejanji.
Jst tko ko gledam… Pa stari moj nista nalik. Nista ma ni nalik.
Je razlika. Pa lahko vi tupite radikal blablaaa.
Fora je v tem da ste prosti. Brez manir. Razpusceni.
Poglej… Zate je dovolj ce si sam obrises rit. Zame pac ni. Prosti seljačiči ste zato pa pravite jaaa ti ci ladikalj ti gres v skrajnost, ekstremizem… Ne, ne. Vi ste prosti.
Se nekaj vam bom povedal glede belega cloveka. Ne vem kolk boste razumeli. Jst zdej zgledam kot zgledam. Drugace kot prej. Brada kapa itd. Mama zgleda kot zgleda. Ko hodim sam je ucasih folk zgrozen, prav gleda, se odmika, se boji… Ko pa skupaj hodiva… Se ne da vsega napisat. Prvo mene pogleda pa pac “vidis po pogledu kar vidis… kaj si misli” pol pa pogleda njo… Takoj drugace.
Itak ne boste razumeli tudi ne vem kolk ste do zdej. Zadnjic sva sla z mamo v mcdonalds… So bili eni nemci tam. Ne da se napisat… Vglavnem vse smo si z ocmi povedali.
Enkrat sem pisal da sem bil tu v nemciji na sladoledu v meku. A mi verjames da se boljse pocutim ko so okoli mene lepe mile obrazne poteze, svetla polt, lepe oci itd… Kot pa neka npr “ta čiv ča nonen” faca ali pa opicnjaška ali pa temna polt ali pa kakšna čokato kosmat obraz.
Zdaj pa še enkrat preberi to svoje skropucalo. NIČ nisi povedal. Nič Zmedeno do konca…bože…..
???
Glej deluje kot pravljica igrica domisljija…
Ampak…
Kako si pa potem razlagas nastanek sveta? Kako so nastali vsi organizmi, bitja, procesi…?
Opet vahabi delavnica… Je rekel.. Ne vem kao kaksnemu…
Odpre ti oci. Da ti senzorje.
Ok biblija naj bi bila cenzurirana… Pa manjkalo naj bi je tudi…
Stari ne more to clovek napisat. Dej napisi nekaj podobnega. Ajde. Ta cas lepopis si lahko nekam uturite.
To je tolk tega o znanosti da ni sanse da je vse slucaj.
Zadnjic sem govoril o trtici. Da bo to edino kar bo ostalo od cloveka ko bo vse strohnelo. Da je tam not cel zapis. Vse tvoje.
Jaz poznam eno ki je imela klopa. In niso mogli ustanovit kaj ji je… So mislili da se dela. No… In so jo poslali na ta nek postopek/proces. Ne vem besede sem pozabil..
Pac iz trtice al tam… So ji vzeli vodo al kaj… Ker tam se vse vidi kaj ti je itd.. Tam je vse tvoje.
Stari ne bos imel/a argumentov ce te bom zacel sprasevat kako pa kaj.
Pise vec stvari za take ki so sumljivi.
Kao zar cemo kad kosti i prasina postanemo opet prozivljeni biti… Da ste nado zgubili… Da ste ošabni, nemarni, nepravedni, hrdzavih osobin.
Bodi raje tiho. Ker sam dajas dojem da nimas pojma.
Kdaj je kristof odkril ameriko? Kako pojasnjujes da pise o meji med atlantskim pa tihim oceanom?
Stari tam pisejo stvari ki jih je znanost do nedavnega odkrila. O anatomiji geografiji vesolju zemlji… Kako pojasnjujes to?
Tatjanca551, 04.09.2021 ob 13:26
Jaz sem verna, hodila sem k verouku in imam vse zakramente. Študirala bom zdaj tretjo leto v Ljubljani, kjer bivam v fletu še z dvema puncama. In priznam, da ne grem več vsako nedeljo k maši, a se potrudim, da grem čim večkrat.
No tu pa se začne moja nesreča, zagledala sem se namreč v enako starega fanta kot sem sama in imam stalno neprimerne misli o njemu. Če je pa tako zelo lep. Temnolas z modrimi očmi in ima tako lepo kožo, pozimi je marmornato bela zdaj poleti pa je tako lepo porjavel. Lizala ga bi po celem telesu. No saj lahko tu povem,ker je anonimno zato, da boste lahko ocenili kako resno je in da vidite raven moje perverznosti, ki si je v spovednici nikoli nebi upala izraziti. Ja lizala ga bi po celem telesu in ga božala po njegovi gladki koži. In tako lepo zaobljeno ritko ima, kako ga bi z dlanjo plosknila po njej. In njegov penis je namreč tako velik in ko ima oblečeno trenerko je tako jasno viden v tisti hlačnici v kateri ga ima spravljenega. Včasih v desni, včasih v levi. Takrat tako intenzivno čutim metuljčke tam spodaj. Enkrat smo bili zvečer s prijatelji zunaj in oni so malo popili in sta ga en fant in punca sprovocirala, da je potegnil hlače dol. Vse sem videla. Šla sem na stranišče in lovila sapo in se polivala s hladno vodo, da bi vsaj malo prišla k sebi. Ko sem prišla je bila že neka nova punca v družbi, ki je videla ko je hlače potegnil dol in zdaj se je motala okoli njega umazanka. Jaz sem jo gledala in razmišljala zakaj jaz ne morem biti ob njemu in se nasloniti nanj. Kar ubila bi jo, kar pod avto bi jo porinila. Ker pač stvari stojijo tako, da tudi on ni hladen do mene. In jaz bi se seveda poročila z njim in bila najsrečnejša ženska na svetu. A njemu ni do tega zato sem ga zavrnila. Ni mu niti do resne veze, poleg tega pa tudi namerava oditi v tujino. Ampak meni je vseeno, če se ne poročiva, ker kar mi je pomembno je samo, da bi izživela svoje želje. Čeprav mi ne bo vseeno ko bo odšel in ker ne bo moj, mi je to veliko manjši problem kot to, da ne bi izkoristila vsaj tega časa, da lahko uživava skupaj. Jaz to rabim. Tudi če se bo vse to končalo, je misel na to, da sploh nebi imela nič veliko bolj neznosna kot to, da na koncu ne bova skupaj. Rabim to izkušnjo. Ponoči se zbujam, ker vročiča preplavlja moje telo, saj je on v moji glavi. V mojih mislih moje roke grobo grabijo njegovo telo. Tako umazana in perverzna se počutim. Njegova mama, ki jo poznam bi me vrjetno kar ubila če bi vse to vedela. Saj je rekla, da mora sin tako nežno punco domov pripeljati. Sama sebi pa se več ne zdim nežna. Kaj vse bi delala z njim. Ko mi je enkrat povedal, da ga bo njegova mama prišla obiskat v Ljubljano in da si želi videti tudi mene, sem ji doma skupaj z babico spekla piškote in je bila navdušena nad njimi. Še rekla mi je kakšna uredu punca, da sem. Ko bi ona vedela kakšna prasica sem v resnici in kako umazane misli imam o njenmu sinu, take misli, da se jih še tu ne zaupam vse zapisati. Moje misli o njemu postajajo čedalje bolj perverzne. Zadnjič ko sva bila zvečer zunaj nekaj časa sama brez prijateljev in je bilo okoli veliko mladine zunaj sem razmišljala, da bi me potisnil ob zid in pred vsemi dal dol. O drugih fantazijah raje niti ne bom govorila. Zadnjič sem se počutila tako napeto in sem vzela nož in se urezala v stegno. Zdi se mi, da je z krvjo stekla ven iz mene tudi vse napetost. Zadnjič sem se po nočni vročici in umazanih mislih s pasom za kazen večkrat udarila po hrbtu. Zadnjič so me mučile sanje, da sem se zbudila in je v moji sobi bil en lušen čefur. Ker včasih gledam malo čefurje, ker so eni tako lepi. In potem je čefur slekel s sebe obleko in legel name in saj veste kaj. Očitno je, da sem takrat v spanju doživela orgazem in se začela prebujati. Božala sem ga po laseh in takrat sem videla kako sta iz njegovih črnih skodranih las pogledala dva rogova, ki sta bila prej skrita, takrat sem se čisto zbudila. Počutim se kot, da imam hudičev pečat.
Kako naj vztrajam, kako naj se uprem tej skušnjavi? Včasih se mi zdi, da bom že klonila in se prepustila. Potem pa se opomnem, da ne bi rada gorela v peklu.
Sploh ne vem več kaj naj.
Nevem kaj ti naj rečem. Vrjetno je molitev k Bogu najboljša rešitev v takem primeru.
Forum je zaprt za komentiranje.