Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Večerje brez kruha

Večerje brez kruha

Kot že naslov pove, prosim za ideje! Kaj za večerjo? Musli, jogurti, pol pa sem že pri solatki in koščku kruha….

Skuta z različnimi dodatki, skutna omleta, umešana jajčka s sirom, šunko, papriko, kak košček mesa od kosila s kako kislo zelenjavo ali paradižnikom ali… zdajle se ne spomnim. So pa vsekakor zvečer priporočljive beljakovine, pa malo skombiniraj.

lp

Julija

Kakšne kaše, prosena, ajdova ipd. Jaz jih imam tudi zamrznjene po porcijah, tako ni treba vsakič posebej kuhati, sploh ne samo ene porcije.

Zelo na hitro je kuskus, ki se v bistvu samo namoči v vroči vodi. Dodaš lahko sladke zadeve (rozine, sadje) ali slane (surova ali kuhana zelenjava, trdo kuhana jajčka, ostanki mesa…).

Mafini iz ovsenih kosmičev in sadja – zelo malo ali nič sladkam, tako so dejansko malica ali večerja. Zamrznem, da je večkrat pri roki…

O, pa polpeti iz ovsenih kosmičev in buč. No, lahko tudi iz druge zelenjave. Enako zamrznem, da je večkrat na voljo, sploh samo za enega. V bistvu ti naštevam moje malice v službi, hehe. Ampak saj je isto, a ne?
LP Mimi

Šmorn, polenta z jajčkom ali mlekom…

Štruklji, marelični ali slivovi cmoki, gratinirana zalenjava ali njoki gratinirani s sirom ….

Jaz recimo velikokrat jem tudi stvari pri katerih “bi se moralo” jesti kruh, brez kruha. Recimo hrenovko pa solato, pa salamo in paradižnik, ali pa sir in zelenjavo, potem pa seveda palačinke (mi s sojinim mlekom), razne omlete,…
V glavnem pa kruh nadomestim z zelenjavo, surovo, kot solato ali vloženo

Ma pri nas ni mesa na mizi, potem pa moj dragi misli, da brez kosa kruha ne bo sit. Tudi če je solata bolj bogata, mora kruh bit zraven..
So mi pa všeč te ideje s kašami, to pa res bolj malo prakticiram. Sem kupila proseno kašo, da vidimo, če kaj takega lahko nasiti moške!

Hvala za ideje!

solata in polnozrnati kruh gresta skupaj. Dve rezine kruha in skleda mešane bogate solate, pa se napokam za večerjo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close