Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Več kot človek za nekaj plača – bolj kvalitetno bo tisto dojemal

Več kot človek za nekaj plača – bolj kvalitetno bo tisto dojemal

Nekje sem zasledila stavek:
“Človekovo zadovoljstvo je močno odvisno od tega , koliko plača.”

Torej:
Žensko prestižna torbica bolj osreči, kot navadna?

Moja izkušnja:
V Hoferju sem kupila navadne bele spodnjice (bio bombaž), dva kosa/ 2.99 €, pa so me veliko bolj osrečile, kot firmirane spodnjice kos/ 17.99 €.

Vaše cenjeno mnenje?

Kupila no name parfumček za poletno osvežitev, lahek, tak ki se hitro razdiši, ampak prijetnega vonja. Smo se na morju špricale vse kolegice z njim. Proti koncu ena vpraša, če je avonov. Sem rekla ne, je kupljen v ***, no name. In sta ga dve nehali uporabljati, kar naenkrat je bil kitajsko sranje.
Enako je z vsem. V Mireli kupljena obleka za 3,5 eur je šrot, ko je pa popolnoma enaka in iz istega diskonta za 55 eur v BTC hala A, je pa super. Pa vem, kaj govorim.

To ni nujno res, ampak pri ogromno ljudeh pa stvari tako delujejo. Po navadi to najbolj deluje na ljudeh, ki nimajo neke globine. To najlažje prepoznaš, ko imaš neko stvar pa ljudi ne zanima funkcionalnost, zakaj si se odločil za to – ampak le cena.

prednisone where can i buy buy prednisone canadian pharmacy prednisone 30 mg daily
https://prednisonet.online prednisone where can i buy
3000mg prednisone prednisone purchase canada how can i get prednisone online without a prescription

ed drug prices ed pills that really work cheap erectile dysfunction pill
https://edpillsg.com best ed pill
ed pills gnc medicine erectile dysfunction erection pills

Ljudje smo si razlicni, eni iscemo prakticnost in uprabnost, ne glede na ceno in priznam, da vcasih mi tudi izgles ni pomemben oziroma imam nek svoj okus za izgled, ki je velikokrat v nasprotju z druzbenimi smernicami.

Drugi ljudje ocenjujejo stvari glede na ceno, glede na druzbene norme.

Ravno pred kratkim sva bili s prijateljico zunaj, moja kapa no name, mesanica prave volna, spodaj flis, ful topla, njena firmirana in 4x drazja. Ona zmrznila, meni pa prijetno toplo. Ampak ona si nikdar ne bi kupila kape pod 40€ na kateri ni velikega znaka firme.

Odgovor na objavo uporabnika
spoznanja, 10.01.2022 ob 09:26

Ljudje smo si razlicni, eni iscemo prakticnost in uprabnost, ne glede na ceno in priznam, da vcasih mi tudi izgles ni pomemben oziroma imam nek svoj okus za izgled, ki je velikokrat v nasprotju z druzbenimi smernicami.

Drugi ljudje ocenjujejo stvari glede na ceno, glede na druzbene norme.

Ravno pred kratkim sva bili s prijateljico zunaj, moja kapa no name, mesanica prave volna, spodaj flis, ful topla, njena firmirana in 4x drazja. Ona zmrznila, meni pa prijetno toplo. Ampak ona si nikdar ne bi kupila kape pod 40€ na kateri ni velikega znaka firme.

Tole: “Ampak ona si nikdar ne bi kupila kape pod 40€ na kateri ni velikega znaka firme.”

… ogromno pove o njej. Tudi o njenem občutku in okusu – namreč nisem še videl nikogar izmed res lepo / elegantno oblečenih, še manj pa slavnih / bogatih, ki bi nosil karkoli z velikim grbom designerja. To se enostavno ne počne… razen če si raper iz slumov ali kaj podobnega.

Glede teme pa… Ja, velja za večino ljudi, ki tega niso preštudirali oz se tega stalno ne zavedajo. Izjeme so bolj ljudje, ki gradijo svojo strukturo vrednosti namenoma sami, na svojih občutkih in dojemanjih.

Jaz kupim drage stvari zato, ker jih imam potem precej časa (tudi 10 let in več) in predvsem zato, ker so klasika. Samo nekaj primerov:

– Lasse Kjus smučarska oblačila (1500 eur pa imam že 10 let)

– Hugo Boss poslovni kostimi (ohoho drago ampak ostane kot puška)

– Torbice (npr. Furla)

– Salonarji, usnjeni škornji (npr. Casadei, Louboutin)

– Sončna očala (npr. Gucci, Escada)

– Avto (ne bom o znamki)

– Ure, nakit (npr. Bvlgari)

In tako dalje. To gledam kot naložbo, namreč nisem fan nakupovanja in mi sprehajanje po trgovinah predstavlja nočno moro. Kupim enkrat in je mir.

Ime ali vzdevek, 10.01.2022 ob 10:32

Jaz kupim drage stvari zato, ker jih imam potem precej časa (tudi 10 let in več) in predvsem zato, ker so klasika. Samo nekaj primerov:

– Lasse Kjus smučarska oblačila (1500 eur pa imam že 10 let)

– Hugo Boss poslovni kostimi (ohoho drago ampak ostane kot puška)

– Torbice (npr. Furla)

– Salonarji, usnjeni škornji (npr. Casadei, Louboutin)

– Sončna očala (npr. Gucci, Escada)

– Avto (ne bom o znamki)

– Ure, nakit (npr. Bvlgari)

In tako dalje. To gledam kot naložbo, namreč nisem fan nakupovanja in mi sprehajanje po trgovinah predstavlja nočno moro. Kupim enkrat in je mir.

Tudi jaz imam ulala drage kostime, a za te vem, da jih bom dozivljenjsko nosila. Pa skornji recimo, tudi torbica, salonarji, plasc…

Za majcko pa ne dam 100 ali vec €€, ker mi tudi navadna za 20 ali manj zdrzi zelo dolgo.

Pred leti sva s kolegico istocasno kupili pralni stroj, ona Bosh za jurja, jaz Beko za manj kot 400€. Zdaj nama sta obema crknila, tudi skoraj istocasno, jaz sem 600€ privarcevala, ona pa ne.

Za hiso smo tudi gledali, da so okna res kvalitetna, vrata, parketi, ploscice v kopalnici, varcevali smo recimo na pipah, ki so enostavno zamenljive, a so tudi te za par 10€ zdrzale 10 let in vec, kuhinja dobra, kavc povprecen, ker se ga hitro in enostavno zamenja…

Skratka, treba je precenit, kaj je tisto, kar se splaca kupiti res drago in da bo dobro in bo drzalo, kaj je pa tisto, kar je tudi cenejse ok.

Seveda, ce nisi ravno milijonar in ti je vseeno,pa se tu poznam enega, ki je otrokom kupoval rabljeno smucarsko opremo.

naredili preizkus, 28.10.2020 ob 06:19

Nekje sem zasledila stavek:
“Človekovo zadovoljstvo je močno odvisno od tega , koliko plača.”

Torej:
Žensko prestižna torbica bolj osreči, kot navadna?

Moja izkušnja:
V Hoferju sem kupila navadne bele spodnjice (bio bombaž), dva kosa/ 2.99 €, pa so me veliko bolj osrečile, kot firmirane spodnjice kos/ 17.99 €.

Vaše cenjeno mnenje?

nikakor ne. Včasih lahko poceni stvar dojemam z velikim zadovoljstvom in kot visoko kvalitetno, če se tako izkaže v času uporabe…

medtem ko, če nekaj plačam drago in je nekvalitetno me še posebej jezi, če je kvalitetno rečem ok, vredno denarja.

če še dodam prestižne torbice za bajne dnarja sploh kupile ne bi nikoli… če mi jo da kdo zastonj ok…. sama pa zanjo ne bi dala denarja prestižnega.

ker so to potrošne stvari in da bi mi jo bilo potem škoda kamorkoli odložiti in bi gledala, da se kje ne poškoduje… neee, take stvari imam takšne,da opravljajo svojo funkcijo zadovoljivo in se tudi ne sekiram, če se čez čas poškoduje, obrabi.

Pregovor pravi: Malo denarja, malo muzike. Večinoma še vedno drži. Kot pri vsaki stvari pa obstajajo izjeme k pravilu.

PS. Lepo, da te spodnjice osrečijo, lol:)

Skoraj vse življenje delam v trgovini. V več fohih, vedno kot shopmanager. In vem, koliko od  prodajne cene gre

proizvajalcu/uvozniku, koliko pa trgovini.

Torej, dražji ,kot je artikel ob nabavi, večjo maržo mu nabijemo. Kvaliteta tu sploh ne igra vloge.

Ja, sama sem pripravljena dati veliko denarja, vseeno koliko, če vidim stvar,ki mi je všeč ampak tudi vredna tega denarja. Zaradi kvalitete, uporabnosti, lepote.

In, zelo sem zadovoljna, kio kupim dobro, lepo stvar za malo denarja. Saj vendar poznam branžo:).

Predsodki, da kitajska roba  (tako ji rečemo/jo) ni dobra, ne držijo vedno. In tudi no name firme znajo imeti veliko boljše produkte kot kvazi stare, renomirane. Kajti, nove firme se trudijo priti na tržišče , njihovi artikli so največkrat veliko boljši ,kot zgoraj omenjenih, od katerih veliko leži na slavi stare kvalitete, danes pa proizvajajo na pol škart.

Tako,da, dobro pogledati, preveriti material, videz in, če imate srečo, čim cenej kupiti.

Saj takim puhloglavim hodečim reklamam( za logo  s katerim reklamirajo firmo, še debelo plačajo:):)) lahko potem naložite, kakoooo dragooo ste plačale. Vedno pa morate reči višjo ceno, kot so jo plačali oni:)

brezvezne debate, 10.01.2022 ob 14:45

Pregovor pravi: Malo denarja, malo muzike. Večinoma še vedno drži. Kot pri vsaki stvari pa obstajajo izjeme k pravilu.

PS. Lepo, da te spodnjice osrečijo, lol:)

To so bolj predsodki, kot reala. Včasih sicer drži, nujno pa sploh ni… zna biti kak stroj cenjene znamke en navaden drek in se lahko bolj splaca kupiti kaj cenejsega. Jaz vem, da BOSCHa videti več ne maram…

Moja torbica je bila 10€ v Bosni na trznici, gonim jo pa durhmars ze 8 let. Imam se nrkaj torbic, obcasno zamenjam, ampak ta je pa idealna.

Eno crno, ekstra drago, imam za posebne priloznosti, ko se je treba lepo ustimat in pokazat lepo torbico,to je parkrat na leto.

Mene ni, 10.01.2022 ob 17:21

To so bolj predsodki, kot reala. Včasih sicer drži, nujno pa sploh ni… zna biti kak stroj cenjene znamke en navaden drek in se lahko bolj splaca kupiti kaj cenejsega. Jaz vem, da BOSCHa videti več ne maram…

Da je Bosch šrot, je itak znano dejstvo;-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close