Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Včerajšnja kuharija na POP-u

Včerajšnja kuharija na POP-u

No, deklice drage, sem vam že povedala, da sem začela gledati Ainsleya (po prvem negativnem vtisu mi je sedaj čisto ok, pa hej, a ste videle da si celo roke kdaj med oddajo umije – he he).
In večeraj je seveda spet pripravljal sladico, ki je dišala vse do moje dnevne sobe ;-)). Tiste čokoladne “tortice” so izgledale huuudoooo mmmmm. AMPAK – pekel jih je v kovinskih modelčkih, ki jih pri nas še nisem videla (seveda, v našem malem mestu veliko stvari ne vidiš). Mogoče katera ve kje bi jih prodajali? Sicer razmišljam če bi šlo v pekaču za muffine, se mi zdi zadeva zelo “delikatna” – saj ste videle kako je v oddaji njegovim asistentkam šlo vse “v maloro”. Pa recept tudi še iščem mogoče je na strani BBC-ja… Ali si ga je katera zapisala?

Meglen pozdravček.

Jaz sem ga posnela in če ne boš prej dobila recpta, ga bom jaz napisala, ko bom gledala posnetek enkrat ta teden!

če se ne motim 185 g jedilne čokolade, stopimo na sopari, potem dodamo v to enako količino masla, posebaj stepemo penasto 3 cela jajca, 3 rumenjake in 6 žlic sladkorja, potem dodamo čokolado s maslom in še 3 žlice moke, pečemo 6 minut, damo pa v male valovite tortice – modelček pomaščene in to dobro ! (mož mi je povedal, da ni povedal koliko stopin , pomoje tam okoli 175 C)

Kako pa je naredil ragu oz. golaž…..zraven pa polento s gorgonzolo in sv. baziliko a ne ?

Hej, Sonček, našla…

Verjetno pa bi namesto kovinskih lahko vzela tudi steklene modelčke, seveda iz stekla, ki je primerno za pečico…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Suuuper ste punce !

Kroki, recept si prav napisala, samo pri stopnjah bi ga pihnile ;-)). Očitno mora biti precej stopinj, da se skorjica hitro naredi, v sredini pa ostane tekoče.

Za modelčke bom še pogledala kje, mogoče bi šlo pa s tistimi modelčki za “sufleje” ali kaj so že – keramični. Ampak tudi teh nimam ;-)). No, recept bo shranjen doker ne najdem primernih posodic.

Huh, golaž je pa zgledal tud huuuudo dobro. Popekel meso, ga vzel ven, potem gor vrgel šalotke in česen (oboje se mi zdi da sploh ni sekljal), potem dal gor meso, pa fajn zalil z vinom (kar celo flašo),… pa začimbice, pa…
gotovo je kjer recept – bo mogoče Vladka našla ;-))

Lep pozdrav.

Ja vse fino, samo za naše pojme malooooo (ali veliko) premajhne porcije. Vsega samo za vzorec. Golaž v litrskem loncu je pri nas za dve osebi :))) tam pa za šest????

Lp, Ela S

Ela ;-)).

Če bi meni prej postregel z dvemi, tremi predjedmi, pa po golažu še z dvema sladicama – bi kar šlo a ne ;-)). Bi pa čez dve ure spet kaj dobrega pomalicale ;-)).

mislim da sem take posodice videla v Črnučah v slaščičarski trgovini od Pekarne Vrhnike, sej če tja pokličeš ali pa greš tja ti bojo pomagal, so ful prijazni.

A si videla tiste miniaturne čokoladne sladice? Komaj da žličko umažeš:)))

Sem navajena da pojem konkretno porcijo in se najem, potem pa za nekaj časa mir. Slow food pojedine niso zame. Samo ena žlička 🙁

Lp, Ela S

Pri nas se je vcasih ob takihle porcijah reklo:
Zdaj pa se nekaj konkretnega:)

Lep dan Babi

Ha ha ha, bo držalo ;-))))

Čeprav bi bilo (kar se mene tiče) boljše da bi se držala ptičjih porcij.

No, pa tudi sicer mi ne pride na misel da bi delala tako minimalne grižljajčke (tista predjed na žlici), če se delajo takšne stvari morajo biti v konkretni količini, he he. No, ne rečem pa da bi se branila takšne postrežbe – a to pa ne ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close