Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Včeraj v Jani

Včeraj v Jani

Lepo prosim za recept za slivov kolač ali pito, ki je bil včeraj v Jani, če ima katera pri roki. Nekaj z listnatim testom in razpolovljenimi slivami.
Najlepša hvala.

Slivova pita

1 zavitek zamrznjenega listnatega testa* 16 sliv* 200 g sladkorja* maslo

Majhne nepregorne modele namažemo z maslom. Testo dokaj na debelo razvaljamo in razkosamo na 4 enako velike kose in jih položimo v pomaslene modelčke; testo naj bo tudi ob robu modelčkov.
Testo obložimo z razpolovljenimi slivami ter jih potresemo z večjim delom sladkorja in s kosi masla. Modelčke za približno 20 minut potisnemo v pečico, segreto na 175 stopinj.
Preden pito ponudimo, jo potresemo s preostalim sladkorjem, pomudimo pa jo v modelčkih, v katerih smo jo spekli.

lp in dober tek

Hvala!

Še en recept od mene. Ta sladica je razširjena predvsem v Nemčiji, vendar ko je še moja tašča živela in smo imeli kakšno delo, pa je to šlo proti koncu sem ji večkrat rekla, da naj kaj speče. Ker ni bila ne vem kakšna strokovnjakinja v peki me je vedno vprašala, kaj naj naredi, ko ne ve nič takega na hiro. pa sem ji rekla: naredite češpljevc – in vedno je vžgalo, pa tudi zmanjkalo. Naredi pa se tako:

narediš testo kot za kruh ali pico. To testo potem za 1,5 prst na debelo daš v pekač, tudi ob robovih naj bo nekaj testa. Potem na to testo naložiš izkošščene slive z odprto stranjo navzdol. Po njih posipaš nmalo sladkorja, vanilin, cimet klinčke (jaz običajno naredim mešanico vsega naštetega), pokappaš še s kakšno kapljico margarine in to daš peči. Pečeš od 30 – 45 minut, kar je odvisno od debeline testa. Ponudiš še rahlo mlačno in ti povem je njami.

Tajna

To je za probat. Enostavno in sigurno dobro.

Bilo je njami – po Janinem receptu. Prej sem samo češplje malo z rumom zalila. Ja, edino to pa je: peče se kar nekaj časa (sem dala kar v en pekač vse skupaj).
Priporočam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close