Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Včasih se naši bolj borijo za pravice tujcev za domače državljane

Včasih se naši bolj borijo za pravice tujcev za domače državljane

Bral sem članek, da so v 10 letih zmanjšali vpis za državljane Slovenije
na medicini za 50 mest, istočasno so za toliko povečali vpis za študente tujih držav.
Nihče od naših se ni nikamor  pritožil. Nihče.

Letos so teh 50 mest ponovno odprli za državljane Slovenije in posledično zmanjšali
vpis za študente tujih držav, ker če hočeš kvaliteten program, ne moreš imeti
nedoločeno število študentov. In kaj se zgodi? Jarčeva in druščina (sindikat mladi plus)
se pritožijo. Takoj po pritožbi te dodatne tuje študente sprejmejo.
To je lep pokazatelj, da so tukaj tujci več in imajo več pravic, saj ko so zmanjšali
za državljane vpis, se niti nihče pritožil, ko povečajo za naše in zmanjšajo za
tujce, pa lobisti za tujce reagirajo kot da je konec sveta.

Pa saj to se že vsakodnevno vidi, ko so ljudje v službah in šolah, do vsakega
tujca bolj prijazni in uvidevni kot do soseda ali znanca.

Enako delajo s temi migranti. Zavzemajo se da bi prišlo iz tujine na tisoče migrantov in bi jim dali zastonj šolstvo, zastonj zdravstvo, zastonj državna stanovanja v uporabo in podobno, na drugi strani pa nekateri državljani komaj lahko plačujejo najemnino. Kje je tukaj logika ne vem. Se davki plačujejo za naše ali za tujce?

Podobno so tisti kolesarji, država zmanjša financiranje skrajno levih na Metelkovi,
ki so dobivali MILJONE evrov in nameni sredstva za otroke, domove za ostarele in podobno.
Sledijo pa vsak petek protesti v tarči pa sprašujejo o nakazilu 10.000€ Ognjišču,
ki je v primerjavi z vrženimi miljoni nekaterim skrajno levim inštitutom drobtina…

“To je lep pokazatelj, da so tukaj tujci več in imajo več pravic, saj ko so zmanjšali
za državljane vpis, se niti nihče pritožil, ko povečajo za naše in zmanjšajo za
tujce, pa lobisti za tujce reagirajo kot da je konec sveta.”

Dejansko niso povečali vpisa za naše, le vrnili so jih na prvotno raven,

kar logično posledično pomeni manj vpisa za tujce. Ko sem vprašal tujega študenta

zakaj tukaj študira, je rekel boljše plače. Po tej logiki če je višina plače danes edina vrednota

je najbolj da vsi oddidemo v najbolj severno državo z najvišjo plačo in se vse ostale države

zaprejo in je stvar rešena.

Kaj pa tisti tujci, ko so bili tukaj sam prijavljeni zaradi otroških dodatkov in podobno, v resnici so pa delali v Avstriji. In ko je ta koalicija to začela raziskovat so tudi vsi bili na nogah…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3052, 13.09.2021 ob 11:03

Kaj pa tisti tujci, ko so bili tukaj sam prijavljeni zaradi otroških dodatkov in podobno, v resnici so pa delali v Avstriji. In ko je ta koalicija to začela raziskovat so tudi vsi bili na nogah…

Točno tako kot si napisala, leve vlade so načrtno podpirale tovrstne goljufije, desno sredinska vlada je temu poizkušala narediti konec in bilo je vpitje o desnem fašizmu, če je red desni fašizem potem sem za desni fašizem in če jenered in kraja državnega denarja socialna država sem proti socialni državi.

Tudi meni ni in nikoli ni bilo jasno, po kakšni logiki slovenski politiki v slovenski državi, plačani od slovenskih državljanov tako vztrajno in goreče podpirajo vse, kar je tuje. Tako pri vpisu na univerze, pri oddaji stanovanj, pri sprejemanju migrantov, pri delitvi socialnih transferjev, otroških dodatkov itd.itd. Kaj imajo od tega? Tako levi kot desni.

Kdaj so desni postavljali cigane pred domače ?

kako naprej227, 13.09.2021 ob 12:22

Kdaj so desni postavljali cigane pred domače ?

Jaz sem upala, da bodo desni malo porihtali zadeve, v vseh ozirih. Pa se ti zdi, da se je karkoli spremenilo odkar je na vladi, recimo temu desna stranka? Jaz sprememb ne vidim. Niti ene same.

Vprašaj se drugače, so kdaj delali za koga drugega kot sebe?

Uporabnica755, 13.09.2021 ob 12:16

Tudi meni ni in nikoli ni bilo jasno, po kakšni logiki slovenski politiki v slovenski državi, plačani od slovenskih državljanov tako vztrajno in goreče podpirajo vse, kar je tuje. Tako pri vpisu na univerze, pri oddaji stanovanj, pri sprejemanju migrantov, pri delitvi socialnih transferjev, otroških dodatkov itd.itd. Kaj imajo od tega? Tako levi kot desni.

Odgovor na zadnje vprašanje: volilce.

Ko je znanec oddajal stanovanje v Ljubljani ga je od 10 kar 8 tujcev klicalo. In seveda ni oddal tujcem, ker je rekel, da če bodo kake težave, da jih ne bo po tujini “lovil”.

Jaz sem upala, da bodo desni malo porihtali zadeve, v vseh ozirih. Pa se ti zdi, da se je karkoli spremenilo odkar je na vladi, recimo temu desna stranka? Jaz sprememb ne vidim. Niti ene same

glede na podatke, da naj bi v letu 2020 prišlo za 10% več tujcev kot leto povprej, res veliko sprememb ni, pa tisti levi delomrzneži ki stavkajo ob petkih, potem rišejo kljukaste križe in podobno…  Aja oni bi radi koridorje, da jih pride na stotisoče.

Število prebivalcev Slovenije se je v letu 2020 povečalo za 13.116. Število državljanov Slovenije se je povečalo za nekaj več kot 800, število tujih državljanov pa za 12.300. Delež tujih državljanov med prebivalci je 1. januarja 2021 znašal 8,0 %.

Leta 2019 se je priselilo 27.500 tujcev v Slovenijo, l. 2020 pa 24.500 tujcev.

Torej se tujcev vsako leto v Slovenijo priseli za eno večje Slovensko mesto.

Leta 2020 so podelili tudi kar 1.725 novih državljanstev.

Odgovor je ne včasih, ampak vedno, bolj papeški od papeža, sicer nisem čisti slovenec,ampak mešanec, ampak verjetno bi me ljudje obravnavali drugače, oziroma boljše, v kolikor bi bil popolni tujec.

Slovenci smo ze od nekdaj (za razliko od balkancev) taksen narod, da radi povelicujemo tujce. Svoje pa zabijamo in jim mecemo polena pod noge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close