Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Včasih na hrvaških otokih nismo pili vode iz vodovoda…

Včasih na hrvaških otokih nismo pili vode iz vodovoda…

…. ker smo potem cel dopust samo sral.
A je še vedno tako? Pijete neprekuhano vodo iz vodovoda ali ne? Kaj pa za dojenčke, jo prekuhavate ali ne?

Mi nismo nikoli pili vode iz pipe.Sem pa danes v Milerju videla vodo prav za dojenčke,pakirano v literske tetrapake.Najbrž je larifari. 😉

Pač odvisno na katerem otoku si.
Recimo otok Korčula je vodovvo pripeljan pod morjem iz doline neretve.
Otok Pašman ima vodovo tudi speljan pod morjem iz kopnega Biograda.

Tam kjer imajo vodovod spelan pod morjem, vedno pijemo vodo iz pipe, pa nikol nobenih težav in tud diske ne.

Kaj pa Rab, mogoče kdo ve, je pitna iz pipe ali ni?

mi že več let pijemo vodo iz vodovoda na Pašmanu (tkon), tudi dojenčku nismo prekuhavali, je jedel/pil enako kot doma

Mi vedno pijemo vodo iz pipe (M.Lošinj, hvar, Pag, Brač, Vis, Cres,..) pa nam ni še nikoli škodila.

No na Šipanu,je ziher nisem pila. 😉

na cresu je eno veliko jezero iz katerega je napeljan vodovod za oba otoka, se pravi tudi za lošinj, pa verjetno še kam drugam. vedno kadar smo šli tja, ko sem bila še majhna (več kot 30 let nazaj), pa tudi potem kasneje ko sem hodila sama, nikoli te vodi ni bilo treba prekuhavati. kako je tam, kamor ti hodiš pa ne vem, samo ni treba posploševati, če ne poznaš razmer.

Vedno smo pili navadno vodo iz vodovoda na skoraj vseh otokih. In jo še danes. Pa zdravi smo tudi.

Nikoli in je tudi sedaj ne. Za dojenčka sem vzela tiste iz Mullerja od Milupe se mi zdi, v tetrapaku.

Nikoli več ne bomo pili vodo iz pipe, tudi ledu ne bomo delali, imamo zelo slabe izkušnje že 2x. Tudi zob si ne peremo s tisto vodo. Bilo je tako hudo, da smo pristali v bolnišnici. Z vodo iz pipe teoretično ni nič narobe. če si je nebi v Dalmaciji shranjevali v cisterne ( za takrat, ko zmanjka vode, ko je prevelika poraba ). Potem ta voda v cisterni stoji in se segreva, brez razkuževanja. Ta voda nam je škodila. Zdaj pač vsako leto kupimo vodo, za ostale potrebe pa prekuhavamo. Ne želim pa nobenemu takih muk, ko smo jih imeli sami zaradi pitja te vode. Pa to ni samo driska, je tudi bruhanje in krči, zaradi katerih otroci lahko omedlijo.

Mi hodimo že par let na Rab in vedno pijemo vodo iz pipe. Do sedaj ni bilo težav. je pa res, da poleti ponavadi skuham in ohladim sadni čaj, vseeno pa mislim, da dokler jo pijejo domačini ni nič narob.

Tole je pa res neprijetno – upam, da jej bila le smola.
Kdorkoli bo prekuhaval naj pazi – voda mora vreti (mislim) vsaj 5 min, da je prekuhavanje učinkovito.

Murter, Hvar, Brač, Cres, Pag, Vis – vedno iz pipe. Mogoče pri lastnikih hiše vprašate, kako je z vodovodom, ali imajo lastno štirno,….

… je pitna. Lani in letos smo jo pili iz pipe, prali solato itd. – vse kul. Drugač pa ima Modri dirkač prav, domačini najbolje vedo.

Pag-ja.

Mi imamo zelo slabo izkušnjo s otokom Rab. Domačini so zagotavljali pitnost vode.
Mi smo jo pili vsi vključno z dojenčki. Tretji dan je prvi zbolel otrok driska, vročina,..
6ti dan smo šli predhodno domov in takrat kot po tekočem traku zbolevali še vsi ostali.
Tega ne ponovimo več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close