vaši vtisi počitnic
Pozdravljeni,
Verjamem, da nas je že nekaj, kateri smo že zaključili svoj poletni dopust.
Sama sem bila na Krfu (Kažipot) v hotelu Oasis. Malo denarja, malo muzike. Tega hotela ne priporočam niti “najhujšemu sovražniku”. No bomo naslednjič bolj pozorni pri izbiri.
Kje ste bili in kakšne so vaše izkušnje? Ste bli zadovoljni, ste se super imeli?
lp,
SLABE STRANI hotela Oasis (ki ni oaza):
* star hotel, ki na zunaj še kako zgleda, znotraj je pa BEDA – nečiste sobe (snažilka je koš izpraznila na 2 dni ter wc papir prinesla, to pa je bilo vse. Enkrat tedensko je pa celo tisti razcapani tapison na tleh z metlo kao pometala – beri prah dvignila.)
* menjava brisač 1x tedenska (in če imaš srečo, mogoče dobiš celo brisačo. Moja je obakrat imela razcefrano luknjo na sredini.)
* hrana v hotelu (zajtrk pričakovano 14 dni enak, za večerjo se je 3 x isto ponovilo, pa še okusno mi ni bilo). Kljub polpenzionu smo raje jedli zunaj v restavraciji.
* hotelska plaža – pomol v razpadajočem stanju, hotelska “urejena plaža” meri 2x2m s 3 senčniki. Plaža v zalivčku zraven pa ni bila čiščena že veliko let, saj je namesto peska na plaži 1m morske trave. In folk (redki) je ležal na tisti suhi morski travi (vsaj mehko jim je bilo).
* morje pred hotelom umazano – polno trave in ostale svinjarije – nič mikavno za v vodo.
* prva bližnja normalna plaža 8 km – Benitses.
* v prospektu je navedena možnost preleta letal – letala v sezoni pristajajo in vzletajo vsakih 5minut – hrup za popizdit. Letališče je čisto zraven, tako, da ko je letalo pristajalo si lahko iz balkona pomahal stevardesam. O hrupu ob vzletanju, da ne govorim. Saj čez dan te ne moti (ker mislim, da ni žive duše v hotelu) ampak še po noči ni miru.
* hrup sosedov (ker je veliko mladine, je žurka z glasbo v kakšni sobi do jutra. Potem pa še kakšen Srb opali kakšno svojo Srbsko kolo, pa imaš pravo mešanico. V hotelu so namreč sami Slovenci in Srbi (1/2). Kar me ni motilo no. Motili pa so me sosedi nad nami, ki so vsako jutro okrog 4-5 ure – ne vem kaj no, ampak al seksali ko vtrgani al pa pohištvo premikali.
* zvečer nimaš kam iti – brez najema avtomobila ali skuterja nimaš kaj delat (saj se zadnji avtobus iz mesta vrne že ob 22.uri). Najbližje “življenje” je v mestu Krf. Za Peramo ne moreš reči niti, da je vas, kaj šele mesto. Ima 2 miniaturni trgovinici, ter par tavern. Na sprehod ne moreš kam daleč, kakor 100 m od hotela levo in desno, saj potem se pločnik neha. Da o voznikih ne govorim ter varnosti hoje po cesti (sploh po mraku).
DOBRA STRAN:
* če greš tisto varijanto 10 dni ladja/ladja, ko si na Krfu v bistvu 6 dni, pa še od tega 1 dan imaš celodnevni ribiški piknik, 1 dan celodnevni izlet po otoku, in ti v bistvu ostane 4 dni. No in za te 4 dni najameš skuter ter laufaš okoli. To bi šlo ja.
Mi pa smo imeli varijanto 14 dni letalo/letalo. To je pa razlika. Ker mi gremo na dopust, da se prvi teden res relaksiramo in spočijemo (tukaj to ni mogoče), drugi teden pa smo laufali okoli in otok 3x v celoti prečesali.
Pa ne mislit, da smo neke zahtevne riti. Vsako leto gremo kakšno poceni varijanto (bili v Španiji, že v Grčiji, Tuniziji, Turčiji). Vse bi še nekako požrli, ampak hrupa in “bližine plaže”, ki je PRIMERNA za kopanje (8 km) tega pa nekako ne moremo.
Čeprav pa vsa čast Kažipotovim vodičem (Primož in Elvis), o Natalijini večerni hotelski animaciji pa “no comment”.
Upam, da ste se vi boljše imeli. No vsaka izkušnja je za nekaj dobra.
lp
Na mojo odločitev je vplivala sodelavka, ki je bila v istem hotelu lansko leto (le varianta 10 dni ladja/ladja) in ni mogla prehvalit ne Krfa, ne hotela, ne vsega na splošno. Ona ni slišala nobenega letala, za njo sta bila plaža in morje čisto, hrana super….. JOJ KAKO SVA SI RAZLIČNA :))
Sto ljudi, sto okusov. Za naprej vem, da ne bom se zanašala na vtise nekoga drugega, saj kar je nekomu drugemu všeč, ni rečeno, da bo tudi meni.
lp
Na Krfu je nasplošno tako, da vzhodna obala ki meji na Albanijo ni vredna pol ku*ca, saj je tu polno trave in druge nesnage. Sam sem bil 2 leti nazaj v Benitsesu in že tu nimaš kaj početi. Z ženo sva najela skuter in hodila na zahodno obalo, ki pa je tisto tapravo (Glyfada). Peščena plaža, muska do fula, celodnevni rejvi v vodi, raj za srferje, turnirji v odbojki na mivki in izbori miss plaže … Hodila sva šla tudi v vodni park z vratolomnimi tobogani.
V glavnem v hotelu sva samo spala in še to bolj slabo (čudne postelje).
Otok Vis, lastna režija , apartma¨(apratma je praviloma veliko dražji kot hotel s polpenzionom). Veliko denarja , a še več muzike. Za tak denar bi se verjetno dalo prit že na last minute na Maldive, a je bilo res fantastično. kar se tega tiče -letos vse 100%. Morje zame lepše kot npr. Egipt, Grčija, Bolgarija, temu primerno višje tudi cene. Razen (mal kritike), restavracije so pa predrage, morska večerja za 3 nikjer(ampak res nikjer) pod 35.000 sit, in to taka čisto preprosta, zgornje meje pri ceni pa ni. je pa res, da so konobe zvečer kljub temu tako polne, da je treba mizo rezervirat tudi 3 dni prej. A če imajo tako polno, zakaj ne. Postrežba razen izjem zelo dobra… Komur ni žal denarja, se pravi, da ne razmišlja o cenah in si je pripravljen privoščitri brez razmišljana, Vis najtopleje priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.