Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vaše mnenje…..

Vaše mnenje…..

Je ženska ali moški pri 36 ali 37 letih mlad/a srednjih let ali star/a

Star si toliko, kolikor se počutiš.

PS: Te še so za uporabit v reciklaži, če ne za drugo, pa vsaj za rezervne dele. :)) Moški pa smo še pravi mladeniči pri 37 pa tja do abrahama. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Star si toliko, kolikor se počutiš.

PS: Te še so za uporabit v reciklaži, če ne za drugo, pa vsaj za rezervne dele. :))[/quote]

Kaj hočeš povedati ? Izjasni se človek in povej konkretno.

Odvisno od starosti gledanega. Zame je stara kot je star svet.

Mlad/a.

Vem, da bodo ženske skočile v luft, ampak moški je pri teh letih mlajši, od ženske.

Čisto odvisno iz katere perspektive človek gleda. Nekomu si lahko star, spet drugi ti lahko reče ‘deklica’. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eni so stari, zdolgočaseni in zabetonirani na mestu že pri 20.

Načeloma bi moral biti človek pri 35 še mlad, vendar z urejenim podstrešjem. Glede na to, da se bomo upokojevali pri cca 65 in ima pred sabo še 30 let aktivnega življenja, smo v teh letih še krepko mladi. Če primerjaš dosedanji princip upokojevanja kmalu po 50 letu oziroma krepko pred 60., “moramo” biti mi v primerjavi s starši deset let mlajši 🙂

Vitalen je treba ostati vse do konca, ker to nas ohranja žive in mlade, torej v visoko starost, tako fizično kot umsko. Ker nekateri se pogosto zapustijo in “otrdijo”, delno zaradi lenobe, delno pa tudi zaradi mišljenja, da so prestopili neko življenjsko ločnico, kjer lahko počnejo to, pa drugega ne, ker so pač sedaj stari toliko in toliko…

Ženski je ponavadi dovolj reči moškemu samo, da ji ni všeč. Ker mnogi so domišljavi in si domišljajo, da so pravi magnet za ženske, če so že do njih prijazne npr., ker so na višji poziciji in podobno.

Človek Božji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaz sem te samo vprašal kaj misliš s tistimi besedami da je ženska pri 36 ali 37 letih samo še uporabna v reciklaži ali za rezervne dele

Ta leta sodijo v zgodnjo odraslost, torej ne gre za mladost, niti starost pa tudi srednja leta še ne, čeprav se jim ženska ali moški pri 36 ali 37 letih naglo približuje. Torej? Kaj te prav zaprav zanima?

Jaz bi rekel, da so zgodnja srednja leta.

Vprašam zato ker poznam eno žensko pri teh letih (36 let kmalu bo 37).Pri teh letih je večkrat rekla da je še mlada.Je zelo samovšečna zato vprašam tudi druge ljudi kaj oni mislijo o teh letih.

Vprašam zato ker poznam eno žensko pri teh letih (36 let kmalu bo 37).Pri teh letih je večkrat rekla da je še mlada.Je zelo samovšečna zato vprašam tudi druge ljudi kaj oni mislijo o teh letih.[/quote]

Zanima pa tudi ker pravi da nek 20 letni gospodič njena prava ljubezen in edina ljubezen njenega življenja.Vsem se je že izpovedala samo njemu še ne.To je razlog zakaj me zanima vsi vemo da je 20 letnik oziroma gospodič mlad človek zato me zanima če so leta za skupaj , če leta pašejo zraven.Razumite , kaj hočem povedati mlado-mlado i ne mlado-staro ali mlado-srednjih let

PSM Drugače se pa drugače nov “član” od 1.10.2011 na forumu.Upam da se bomo dobro razumeli.

Markus, dobrodošel. 🙂

Še vedno mislim, da je odvisno iz katere perspektive človek gleda; torej pri tebi je pomembno, koliko jih sam šteješ. Vsaj če te zanima lasten odnos do te osebe. Za omenjenega fanta, ki šteje 20 let, ženska pri 37 ni več ravno mlada. Je pa res, da so nekaterim ženskam všeč mlajši moški/fantje, spet drugim starejši… in če se dva poklopita v svojih željah in interesih, je to njuna stvar, ne glede na leta in okolico.

Če te pa zanimajo različne študije osebnostnih obdobij, si pa malo prebreri kratko prilogo, ki sem ti jo pripela (J. Musek, kjer je navedenih tudi nekaj različnih študij drugih avtorjev). Upam, da ti bo link kaj pomagal. 🙂

http://musek.si/Kurikuli/Pedagogi/21%20Razvojni%20modeli%20osebnosti%20ZA%20PEDAGOGE.pdf

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ženska, stara 37, po nobenih kriterijih ni več zelo mlada. Tudi moški pr tej starosti ni več rosno mlad, je pa še vedno na boljšem od ženske, ker praviloma moške zanimajo mlajše ženske in ženske starejši moški, torej bo potencialni 37-letnik izbiral med samskimi 30-letnicami, ali še mlajšimi, samska 37-letnica pa med samskimi 40+ letniki.

Za povprečnega 20-letnika pa je 37-letnica sigurno precej stara ženska.

Življenje prinese vse sorte.

Marcus, me pa zanima, ali bi te tole vprašanje enako begalo, če bi šlo za 20-letno dekle in 37-letnega moškega?

Razmerje starejši moški/mlajša ženska so stare šablone, pa se bomo že navadili, da je lahko tudi drugače.

Da 37-letnica več ni mlada, lahko tudi dokažemo.

Toliko stari ljudje ponavadi po forumih pišejo, da je “zvečer zunaj sama mularija”. No, ta mularija je dejansko po večini stara nekje 20-28 let. Ljudje te starosti so mladi. Ljudje na prehodu 30-ih so že mlajša srednja leta. Ljudje v poznih 30-ih so pa že debelo srednja leta, zato se jim 20-letniki zdijo mularija.

Zrelejša ženska in 20-letnik sta lahko skupaj samo iz 2 razlogov:
– seks, seveda na kratki rok, ker se je bo 20-letnik naveličal in si poiskal mlajšo
– fant ima materinski kompleks, ženska pa je čustveno zelo nezrela in mu igra mamo

Podobno v odnosu pri starejšem moškem in zelo mladi ženski, ampak tam izrazitejšo vlogo igra finančni interes punce oz. koristoljubje, kot pa očetovski kompleks, ali pa preplet obojega, ko dekelta v moškem iščejo nadomestek očetovske varnosti, da poskrbi zanje kot majhne punčke. Moški pa dobi nekakšno osebno oz. družbeno zadoščenje, ko si domišlja, češ, kakšen osvajalec je, kako privlačen in šarmanten je. Seveda tudi take zveze se ne odnesejo oz. ima ženska zraven ostarelega in slabo potentnega “očka” praviloma ljubimca.

pri teh letih je človek nekje na polovici življenske poti, mlad ni več, seveda tudi ni star, torej so to srednja leta, leta v katerih človek dozori in premore zadosti življenskih izkušenj in zrelosti, torej dotična vsekakor ni več mlada, to da se počuti mlado je pač stvar subkjektivne presoje, glede zveze s tako veliko starostno razliko pa tole, vsak se naj vpraša kaj bo ko bo nekdo star 70 let drug pa 53, takrat pa razlika postane pomembna, pa ne glede na to kakšna je kombinacija,, sam sem mnenja, da je še nekje razumaska starostna razlika do 8 let , je pač že tako da obstajajo tudi izjeme

Markus, dobrodošel. 🙂

Še vedno mislim, da je odvisno iz katere perspektive človek gleda; torej pri tebi je pomembno, koliko jih sam šteješ. Vsaj če te zanima lasten odnos do te osebe. Za omenjenega fanta, ki šteje 20 let, ženska pri 37 ni več ravno mlada. Je pa res, da so nekaterim ženskam všeč mlajši moški/fantje, spet drugim starejši… in če se dva poklopita v svojih željah in interesih, je to njuna stvar, ne glede na leta in okolico.

Če te pa zanimajo različne študije osebnostnih obdobij, si pa malo prebreri kratko prilogo, ki sem ti jo pripela (J. Musek, kjer je navedenih tudi nekaj različnih študij drugih avtorjev). Upam, da ti bo link kaj pomagal. 🙂

http://musek.si/Kurikuli/Pedagogi/21%20Razvojni%20modeli%20osebnosti%20ZA%20PEDAGOGE.pdf%5B/quote%5D

Japkica hvala za to internetno literaturo je zelo zanima in poučna hvali tebi in vsem drugim ker ste me lepo sprejeli.Hvala vsem skupaj ker ste mi odgovorili na določena vprašanja.

Čeprav se marsikomu v obdobju odraščanja metuzalemi navedene starosti zdijo ‘samo še za pokopat’, ni za obupati. 🙂

V teh letih še nisem vedela, koliko različnih svetov se mi bo odprlo v začetku štiridesetih. Da bom znala ubesediti tisto, kar čutim in da bom med besedami začutila druge. Da se bom znala od srca nasmejati s tistimi, ki imajo vihravih dvajset in da bom tako uživala v modrih opazkah onih, ki jih imajo dvajset več kot sama. Da bom preko lastnih izkušenj dobila potrditev, kako lahko neglede na starost povežejo ljudi enaki interesi – združijo pa poti, ki jih iščejo v istem času na istem mestu.

Da tudi v tej starosti – neglede na razočaranja, ki te kalijo – še verjameš v sanje. Si srečen, če jih za hip razgrneš drugim. In ostajaš živ tudi zato, ker si del njih.

Povprečna življenjska doba žensk v Sloveniji je kar nekaj let daljša od moških. Torej v povprečju še ni prišla preko polovice svojega življenja, moški je pa že malce čez 🙂

Ali pa takole:
Mladi so recimo do 30 (obstoja neka definicija kaj pomeni v EU beseda mladi glede raznih dejavnosti), stari nad 65, vmes pa srednja leta.

Ali pa takole:
Jaz imam dva znanca. En je star toliko kot jaz: debel, len, niti 500m ne more peš, nič ne giba, ne hodi v službo, cele dneve leži, gleda TV, kadi, se nažira sladkarij in čipsa.
Potem drugi znanec: star 75, suh, vitalen, vedno v gibanju, šport, potovanja, bere, predava, sploh razgiban vsak dan.
Če primerjamo ta dva, je prvi vsekakor umsko zelo nerazvit (nikoli nič ne prebere, nič ne izobražuje, nič hobijev), telesno pa starček. Drugi pa je ves žareč. Zame je drugi v resnici telesno mlajši (umsko pa moder).
Jaz recimo pa sem v kar ok kondiciji v primerjavi z vrstniki, umsko tudi kar ok, sem pa daleč od tega mojega 75letnega kolega, modrosti še močno manjka.

Lit, sej, tisti dve gubi gor ali dol, da bi zato kar avtomatsko odpisal vse, kar je nad 35 … No ja, ampak enim je očitno boljši filing za rečt.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close