Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vaše mnenje

vaše mnenje

Na praznovanje rojstnega dne sem meddrugim povabila tudi strica, ki po ločitvi že nekaj časa prijateljuje z eno žensko. Včeraj pa sem izvedela, da stric namerava na praznovanje pripeljati tudi to svojo ljubico. Skoraj me je kap. Ženske sploh ne poznam (videla sem jo samo enkrat, pa še takrat v družbi, tako da dejansko sploh ne vem katera je).

Kaj naj naredim? Ali naj pokličem strica in mu povem, da je dejansko povabljen samo on (vabilo je bilo naslovljeno le na njega) ali naj pustim, da s seboj pripelje tudi njo. Po eni strani mi je logično, da s seboj pripelje tudi svojo partnerko, po drugi strani pa ne, saj ženske ne poznam, poleg tega pa bodo na rojstnem dnevu tudi sorodniki od partnerja, ki bodo tokrat prvič pri meni doma – kaj naj povem njim o njej.

Hvala za vaše mnenje.

Ja, povej jim, da je to pa prijateljica od strica, tu pa res ne vidim problemov – če se stricu zdi, da mu je ženska že tako blizu, da jo bo s seboj pripeljal spoznati sorodnike, je to njegova odločitev. Jemlji to kot priložnost, da jo boš vsaj spoznala…. Da bi ga pa poklicala pa rekla, naj pride sam – vprašanje, če boš potem videla strica na praznovanju, jaz bi že zamerila, da nekdo noče niti spoznati mojega partnerja.

Moj nasvet je tak: če ti je stric sam omenil, da ima prijateljico in jo želi pripeljati na tvoje praznovanje, se z njim predhodno pogovori glede na to, da je dobil vabilo samo on. Če najdeta skupni jezik glede tega, OK. Če pa meniš, da bi bil šok za tvoje sorodnike prehud, ga pa raje na to opozori in prosi, naj pride brez svoje partnerke; verjetno si ne želiš, da bi kaj pokvarilo tvoj praznik – še najmanj pa kakšno “grdo spogledovanje” med sorodniki…..

hm, kakšne vrste stric pa je to? brat od tvoje mame oz. očeta ali bivši mož od sestre od tvoje mame oz. očeta? ali bojo drugi bratje in sestre od tvojih staršev tudi prišli sami, brez partnerjev?

Glede na to, da si v dvomih glede ljubice sporoči stricu, da ni povabljen. Tako boš obdržala vso ostalo žlahto samo stric, ki je črna ovca bo ostal črna ovca. Če pa ste normalni ljudje pa ni problem, če pride še ona. Tudi mene je fant peljal na družinsko zabavo in me je slavljenka takrat spoznala. Enkrat pač mora bit prvič.

Joj, hvalabogu, da nisem tvoja žlahta! Kaj stric nima pravice živeti tako kot mu je prav?
Tudi sama sem se pred leti ločila in tisti, ki so me po tem gledali postrani, sem jih enostavno odpisala. Pa je bila večina le teh toliko zrela, da mi PRAV NIHČE ni dal vedeti, da zdaj moram ostati samka. Ko začneš na novo prav s tem, ko partnerja vključiš polno v svoje življenje, daš možnost novemu razmerju. Ja, zdaj mi postaja jasno zakaj je polno ločencev, ki samo skačejo po tujih posteljah in ostajajo samci…ja res.
Če bi meni moja žlahta rekla, da lahko pridem na rojstni dan od kogarkoli izključno sama, takrat ko sva bila z zdajšnjim partnerjem že skupaj(pa še nisva imela otroka), bi me preveč užalilo, da bi šla sama. To je pač moje življenje in spoštovanje tistega, s katerim živim. In vprašala bi se, kaj bi na tem rojstnem dnevu počela. Škoda časa, denarja, pogledov, vsega. Raje si privoščim kosilo s partnerjem kje drugje, prez čudnih pogledov in komentarjev. Tisto vljudnostno čestitko bi pa že poslala, saj bi vedela, da je bilo tudi povabilo bolj tako – iz vljudnosti, ki ni pristna.
Saj je res – žlahta, oh ta žlahta.

Tamara Mr popolnoma se strinjam s tabo. Pa kaj če ima novo prijateljico in ali ni čist normalno da jo bo pripeljal s seboj. Saj je sedaj ona njegova partnerka in če imaš strica kaj rada sprejmi tudi njo, če pa ne pa ga ne vabi. Vsak ima pravico zaživeti na novo in vsak ima pravico svojega novega partnerja pripeljati v družino.
Jah oh ta žlahta, vedno ima toliko dela z drugimi namesto da bi se poglobila vase.

Jaz pa v tem da pride z njo vidim le prednosti. Če se je odločil da novo sopotnico predstavi tudi drugim, je iočitno zveza na dobri poti, ne. In stricu bi želela le dobro. Sploh pa, če bi bila jaz na njegovem mestu in bi mi nekdo rekel, da sem povabljena sama – ne hvala. Tudi živim ne sama in sva z partnerjem v paketu.

Kavčka, živjo, jaz sem pa kvačka!
Tukaj se s tabo strinjam, te pa vseeno prosim, da še malo sfriziraš nadimak. A se ti ne zdi da je preveč anagramski?
Lp kvačka

Seveda bo prišel z njo, sploh ker je ne poznate. Kako pa boš jo spoznala, če boš vedno rekla, naj je ne pripelje, ker je ne poznaš? In zakaj bi morala kaj povedati o njej fantovi žlahti? Če jim že moraš kaj reči, jim reči, da je še nisi nikoli videla. Ko bodo prihajali, jih boš sproti samo drug drugemu predstavljala, njo bo pa seveda stric pripeljal in jo bo on predstavil. Zelo lepo priložnost je izbral. Če imaš strica vsaj malo rada, mu reci, da si vesela, da jo boš spoznala in da mu želiš vse lepo z njo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close