vaše ideje
Letos smo se v našem podjetju odločili, da namesto nakupa daril podarimo denar za nakup mamotoma, to nameravamo omeniti v čestitki, ki jih bomo pošiljali poslovnim partnerjem.
Sedaj prosim za vaše ideje, kako čim bolj na kratko povedat, da letos ne bomo kupovali daril ampak darovali, malo bolj pesniško in na kratko, ker bomo potem to prevedli v pet jezikov in res ne sme biti predolgo.
Imate kakšne ideje?
In kaj točno bi radi povedali?
Da je davčno bolj ugodno, če nekomu tretjemu podarite denar kot meni dežnik?
Ali da nimate dovolj denarja za mene in tisti mamotom? Who cares!
In nenazadnje, mi lahko prosim razložiš, kakšno vezo ima moje poslovno darilo, ki ga ne bom dobila, s politiko donacij in sponzorstev v vašem podjetju?
Ma zarad mene napišite to v časopis, vsekakor pa to ne sodi na čestitko. Mal pomisli no. Vse najboljše za rojstni dan, darila pa ne dobiš, ker sem denar za bonbonjero in vrtnice že zapravu.
Enax, a veš da imaš zelo prav.
To, da bolnišnice ne morejo kupit mamotona je živa reklama, da jim kaj pade, da tisti denar porabijo zase. Itak ima zdravstvo ful denarja, samo jamrajo skoz!!!! Mal naj pogledajo da imajo vse kar hočeš in hodijo na vse možne drage in še dražje seminarje in da jih “sponzorji” peljejo v Avstralijo in Južno Ameriko na kr nekej seminar, …..
NIČ ZA ZDRAVSTVO !!!!
Tudi jas se strinjam, da “tudi v zdravstvo” že tako vsi dajemo. Z vašimi poslovnimi partnerji pa delate vi in ne mislite, da bodo z vami bolje delali, če jim boste povedali, da ste denar dali drugim, njim pa …ku-ku.. saj ste fajni le darilo sodobili drugi. Uf bedarija. pa še to, samo poglejte kakšna osebna (službena) vozila imajo razni direktorji zdravstvenih domov in plače ter honorarje, potem pa se delajo reveže. Reveži smo samo mi, če skromni pademo v njihove roke!
pa zakaj besnite?
namesto da bi razmislili in skušali pomagat Mojci ali vsaj pozdravit njeno oz. idejo njenega podjetja (raje bomo dali tistim, ki imajo manj oz. nekaj res potrebujejo kot nekomu, ki ima že itak veliko in bo cel december nosil polne vreče domov) govorite, da ima zdravstvo že dovolj denarja – mogoče res, ampak ampak z donacijami pa konkretno pomagamo ljudem – tudi sebi!
Sicer se tudi jaz sprašujem, zakaj te uboge pediatrične klinike še vedno ni, ampak to zdaj ni argument, da se je treba pa preseravat – raje dajte dežnik ali karkoli že nekomu, ki jih ima že 20 doma, kot za mamogram-češ da mora za to država poskrbet.
Čestitamo in vesele praznike! Vse zapadle račune bomo poravnali v najkrajšem možnem roku oz. najkasneje takrat, ko bomo imeli na našem TRR spet dovolj sredstev, saj smo sredstva namenili xxx – u, da si bomo konec leta lahko znižali davčno osnovo!
Čestitamo in vesele praznike! Poslovna darila niso “in”, saj je preveč komplicirano računat bonitete pa DDV – je v zvezi s tem, zato bomo konec leta poravnali vse naše zapadle obveznosti do vas in vseh drugih!
Mam še enih par na zalogi! Če se mi bo dalo, jih napišem jutri!
Forum je zaprt za komentiranje.