Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vaša priljubljena sladkarija

Vaša priljubljena sladkarija

JAFFA je nedvonmo zmagovalec.

Joooj vse,kar diši po sladkem.

Sem pozabila napisat:

Griote – ampak te ob posebnih priložnostih!

Blueberry,pa sacher torta,mnjami

Čokolada, najraje z večjim procentom kakava.

Bajedera, Bounty in Domačica piškoti.

Bom ob tem eno resnično povedala.

Ko se mila noseča prvič ( sedaj je hči stara 20 let ) sem kot za šalo pojedla dve škatli Domačica piškotov. ( Ne sprašujte, koliko sem se zredila ). Kadar je šla hči v trgovino in sem ji rekala ( v bistvu je tako še danes ), naj kupi kaj sladkega – nikoli ni bilo drugega kot Domačica piškoti.

Hecno.

Marjana

Munchmallowsi 🙂

vSE ČOKOLADE RAZEN TISTE S SADNIM POLNILOM, PA TUDI TEMNE NE MARAM.

Trenutno vse sladkarije s kokosom (rafaelo bonboni, torte, sladoled), sicer pa milka s kokosom, milka z marcipanom, večino Lindt čokolad in čokoladnih bonbonov, kremšnite.

od kupljenih sladkarij Domačica, piškoti Moto, krem banance in mala Kraševa tortica – nostalgija na čase ko sva bila z možem toliko stara kot najini hčeri

ti, ti mavrični…govor je o sladkarijah

Puding

ledena kava
tiramisu

miranda

v Ameriki sm jedla brownija, cinemon in sirovo torto…nekaj najboljšega….se ne da dobiti pri nas….

joj, kej ste me nasli, nepobooljsjivega sladkosneda!

LJUBIM VSE, KAR JE KREMASTO, od sladoledov, pudingov, krem v tortah (kvalitetnih,ne putr cukr varjanta), kremsnit, rolad, vse, kar je socno in smetano, namoceno s kavo ali sadjem in cez lahke kreme in smetane.da je saldica socna in kremasta, da jo lahk z zlico zajemas kot tiramisu. njami!!!!!!!!!

potem domaca peciva – uff….domace gibanice, struklji, itd. pa na porokah tisto drobno pecivo ala orehovi rogljicki, breskvice, limonina pita, piskotki..njamsi!

sladoled: nenavadni in kremasti okusi ala karamel, griote, cookie, cokolade z visnjo, kit kat, kremsnita, raffaello, roche, skutina pita, truffle, rizev okus, leon, kostanj, zabaione, marshmallow, iced coffe, mozart, …

od piskotov taki, ki se lepo raztopijo v toplem mleku ali mehka peciva, ki se jih v toplo mlekce potoca, recimo panetoni, marmorni kolac, pite..

pa da ne pozabim na rumove kroglice in tiste punc bombice in jezke.

in bosanske sladice – baklava, srnin hrbet, itd

za cokolade nisme glih fan, ce pa ze, pa une kvalitetne z zanimivimi polnili ala truffle, rhum, hruska, visnja z nevemcim, karamel, jajcni liker, mandljeva krema, marcipan, ruska krema, karamel..

imam pa rada tudi napolitanke, se posebej tiste kras varjante s cokolado in mlekom ( belo crne), pa te karaseve batons varjante, ko je med dvema vafljema lesnikova krema. zal imamo v slo samo cok/lesnikovo in limonino (tiste frondi v sparu), od hrvaske dalje pa se rum in mlecno polnilo..

joj sem lacna:)))

dober teK!

Hehe, si pa dobra! :)))) Saj nisem vprašala, “naštejte vse sladkarije, ki obstajajo”, ampak “katera vam je najljubša”! :)))))))))))

jah mandarina, to je bil samo ozji izbor 😛

jaa..kinder pa milka ga zmagata..pol so pa še bajadera, bounty, twix(sladoledni tud)..aja pa pa ta velka milka s keksom pa kremo iz millerja je tanartabu..tak okus…joj kok sm jees lačnaaaaaa..hehe 🙂 :))))

-temna čokolada (75% in več)
-kroglice iz oreškov, suhega sadja in kokosove moke
-začinjen mlečni riž
-korenčkova halva
-hruške lepe Helene
-polnjene sveže fige (s smetano in mandlji)
-veganski korenčkov kolač
-veganske sadne rezine
-veganska sadna torta

Še eno sladkoljubka se pofočka. 🙂

Od kupljenih imam poleg 85% čokolade najraje Gorenjko z lešnikovo kremo, jagodno Milko, Raffaello kuglice in Jaffa Crvenka piškote. Ti zadnji so mi sploh ljub spomin na staro mamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close