Vaša priljubljena sladkarija
Bajedera, Bounty in Domačica piškoti.
Bom ob tem eno resnično povedala.
Ko se mila noseča prvič ( sedaj je hči stara 20 let ) sem kot za šalo pojedla dve škatli Domačica piškotov. ( Ne sprašujte, koliko sem se zredila ). Kadar je šla hči v trgovino in sem ji rekala ( v bistvu je tako še danes ), naj kupi kaj sladkega – nikoli ni bilo drugega kot Domačica piškoti.
Hecno.
Marjana
joj, kej ste me nasli, nepobooljsjivega sladkosneda!
LJUBIM VSE, KAR JE KREMASTO, od sladoledov, pudingov, krem v tortah (kvalitetnih,ne putr cukr varjanta), kremsnit, rolad, vse, kar je socno in smetano, namoceno s kavo ali sadjem in cez lahke kreme in smetane.da je saldica socna in kremasta, da jo lahk z zlico zajemas kot tiramisu. njami!!!!!!!!!
potem domaca peciva – uff….domace gibanice, struklji, itd. pa na porokah tisto drobno pecivo ala orehovi rogljicki, breskvice, limonina pita, piskotki..njamsi!
sladoled: nenavadni in kremasti okusi ala karamel, griote, cookie, cokolade z visnjo, kit kat, kremsnita, raffaello, roche, skutina pita, truffle, rizev okus, leon, kostanj, zabaione, marshmallow, iced coffe, mozart, …
od piskotov taki, ki se lepo raztopijo v toplem mleku ali mehka peciva, ki se jih v toplo mlekce potoca, recimo panetoni, marmorni kolac, pite..
pa da ne pozabim na rumove kroglice in tiste punc bombice in jezke.
in bosanske sladice – baklava, srnin hrbet, itd
za cokolade nisme glih fan, ce pa ze, pa une kvalitetne z zanimivimi polnili ala truffle, rhum, hruska, visnja z nevemcim, karamel, jajcni liker, mandljeva krema, marcipan, ruska krema, karamel..
imam pa rada tudi napolitanke, se posebej tiste kras varjante s cokolado in mlekom ( belo crne), pa te karaseve batons varjante, ko je med dvema vafljema lesnikova krema. zal imamo v slo samo cok/lesnikovo in limonino (tiste frondi v sparu), od hrvaske dalje pa se rum in mlecno polnilo..
joj sem lacna:)))
dober teK!
Forum je zaprt za komentiranje.