vaš nasvet
Lp,
imam eno dilemo in bi zato prosila za vaš nasvet ali še bolje, izkušnje.
Obiskujem Vuš – 3. letnik, nekaj izpitov pred koncem+diploma. Študij bom vsekakor nadaljevala – na Pr. fakulteti, s katere sem se pred leti prepisala in imam opravljenih nekaj obveznosti.
Dilema pa nastopi tu – naj se z letošnjim letom vpišem na vzporedni študij in grem v 1. letnik PF lj ali pa diplomiram na Vuš-u in se z naslednjim letom vpišem v diferencialni letnik PF Maribor, po katerem sledi vpis v 3. letnik?
Časovno mi oba vzameta enako – cca. do leta 2008, finančno pa se tudi kaj preveč ne razlikuje.
Če bi se vpisala vzporedno, bi v prihajajočem letu delala diplomo na vušu in še cca. 3 izpite na pf lj….
Kaj mi priporočate? Če ima kdo že direktne izkušnje s tem, bom zelo hvaležna za kakšen praktičen nasvetek.
Hvala vsem,
Katy
Tepka je dala dober nasvet!! 🙂 sicer pa odvisno, s katere PF si se prepisala…. pozanimaj se, kaj ti bodo priznali v MBju, če je bila to Lj PF. (npr. politične ekonomije iz Mb ti v Lj ne bodo priznali, tudi za pravno zgodovino in ustavno pravo je vprašanje, mogoče se ti priznata statistika in seveda rim. pravo). sicer pa – samo v razmislek: sama sem študirala v Lj in po izmejnavi izklušenj s kolegi z Mb PF je Lj PF precej bolj zahtevna!
Hodila sem na PF Lj – narejenih imam 5 izpitov – 3-je mi mnanjkajo (Rim, Poli.ekon. in Sociologija). V diferencialni letnik PF mb bi se tudi jaz že letos rada vpisala, ampak ne morem – manjkati ti mora le še diploma, jaz pa imam še 4 izpite za narest.
Zato dilema…..Pravo pa bom tako ali drugače končala – je tak žulj, ki mi ne da miru…
Forum je zaprt za komentiranje.