Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vaš nasvet

vaš nasvet

Lp,

imam eno dilemo in bi zato prosila za vaš nasvet ali še bolje, izkušnje.

Obiskujem Vuš – 3. letnik, nekaj izpitov pred koncem+diploma. Študij bom vsekakor nadaljevala – na Pr. fakulteti, s katere sem se pred leti prepisala in imam opravljenih nekaj obveznosti.

Dilema pa nastopi tu – naj se z letošnjim letom vpišem na vzporedni študij in grem v 1. letnik PF lj ali pa diplomiram na Vuš-u in se z naslednjim letom vpišem v diferencialni letnik PF Maribor, po katerem sledi vpis v 3. letnik?

Časovno mi oba vzameta enako – cca. do leta 2008, finančno pa se tudi kaj preveč ne razlikuje.

Če bi se vpisala vzporedno, bi v prihajajočem letu delala diplomo na vušu in še cca. 3 izpite na pf lj….

Kaj mi priporočate? Če ima kdo že direktne izkušnje s tem, bom zelo hvaležna za kakšen praktičen nasvetek.

Hvala vsem,

Katy

diplomiraš na vušu in se že letos vpišeš v mb da nardiš par diferencialnih.

Tepka je dala dober nasvet!! 🙂 sicer pa odvisno, s katere PF si se prepisala…. pozanimaj se, kaj ti bodo priznali v MBju, če je bila to Lj PF. (npr. politične ekonomije iz Mb ti v Lj ne bodo priznali, tudi za pravno zgodovino in ustavno pravo je vprašanje, mogoče se ti priznata statistika in seveda rim. pravo). sicer pa – samo v razmislek: sama sem študirala v Lj in po izmejnavi izklušenj s kolegi z Mb PF je Lj PF precej bolj zahtevna!

Hodila sem na PF Lj – narejenih imam 5 izpitov – 3-je mi mnanjkajo (Rim, Poli.ekon. in Sociologija). V diferencialni letnik PF mb bi se tudi jaz že letos rada vpisala, ampak ne morem – manjkati ti mora le še diploma, jaz pa imam še 4 izpite za narest.

Zato dilema…..Pravo pa bom tako ali drugače končala – je tak žulj, ki mi ne da miru…

..če končaš med letom, lahko na mb oddaš prošnjo za predčasni vpis ali predčasno opravljanje izpitov (nekaj takega) in ti odobrijo tako da lahko prej delaš izpite in ti ni treba v luft gledati do oktobra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close