Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Vas je strah prihodnosti?

Vas je strah prihodnosti?

Ja? Ne? Zakaj?

Zakaj bi me bilo strah prihodnosti? Vsaka prihodnost je negotova, sam pa sem toliko prilagodliv, da vem, da se večini stvarem lahko prilagodim. Tako, da če mi bo zdravje služilo – ne vem česa naj se bojim?

Vere mi niso blizu, vseeno pa kdaj kakšno modro misel verskih voditeljev vzamem zares.

V tem primeru tisto Jezusovo, ki je pogosto ljudi pozdravil – ne z dober dan ampak z “ne bojte se”.

Strah, ki ti koristi, je kratkotrajen. Pomaga ti, da se odločiš, ali boš pred vzrokom strahu bežal ali se z njim spopadel in ga premagal.
Strah, ki je dolgotrajen, ti škodi, ker te spravlja v dolgotrajen stres in v to, da se ne moreš odločiti, kako reagirati.

Glede na to, kdo vodi igro, nas je lahko upravičeno strah. Pravljice o ekologiji, in tehnologiji nimajo nobene osnove v aktualnih razmerah. Aktualne razmere so samo uvod, v daljšo globalno krizo.Vse skupaj se dogaja zato, da bi najbogatejši oplemenitili bogatstvo, mi smo samo kolateralna žrtev!

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 23.09.2021 ob 09:10

Glede na to, kdo vodi igro, nas je lahko upravičeno strah. Pravljice o ekologiji, in tehnologiji nimajo nobene osnove v aktualnih razmerah. Aktualne razmere so samo uvod, v daljšo globalno krizo.Vse skupaj se dogaja zato, da bi najbogatejši oplemenitili bogatstvo, mi smo samo kolateralna žrtev!

vedno je bilo tako.

Enako kot excell. In zato me ni kaj strah prihodnosti.

Financne krize me ni strah, eno smo preziveli, ki je bila za nas res huda, tako da zdaj lahko prezivimo vsako financno krizo, se bomo ze prilagodili, smo skromni, jedli bomo ze kaj, vse ostalo pa ni pomembno.

Me je pa strah nasilja, vojne kot vojne in nasilnih izgredov, ce bo zavladala lakota. Ce pride do tega, bomo vsi jebali jeza!

Ki me straši, je človeška neumnost. In ta izgleda neomejena.

Odgovor na objavo uporabnika
edina stvar, 23.09.2021 ob 09:21

Ki me straši, je človeška neumnost. In ta izgleda neomejena.

Pamet je nevidna stvar, je ne mores videti, a ce je nimas, se zelo vidi!

tudi malo ne.

Mene osebno ni strah, jaz bom ze nekako…

me je pa strah za otroke, kam ter v kaksen svet bodo odrascali, kako bodo ziveli, kaj vse slabega doziveli.

Strah me je vojn in nasilja, ki je v svetu vse bolj prisoten zaradi razmer in kaj hitro se lahko sprevrze v katastrofalno grozoto… ce ne bodo mlajse generacije kaj ukrenile, bo kvaliteta zivljenja nasih otrok grozljiva (, onesnazevanja, podnebne spremembe,bolezni, vsa hrana  umetna, izumrtje zivali, pomanjkanje vode, novi se hujsi virusi in bakterije…)

ja. ker se vedno bolj bližam resnici, ki pa ni prijetna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close