Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vas bogati fizično jezijo in revni duhovno hranijo?

Vas bogati fizično jezijo in revni duhovno hranijo?

Ti imaš preveč časa 🙂

Najdi si kakšen hobby :))[/quote]

Srečen sem, ker imam čas in denar:) Vsega ravno dovolj:)

Točno to opažam, od kar sem pred meseci kupil novega Mercedesa C klase, se sosedje naredijo, kot da me ne vidijo, ko se peljem mimo, prej ko sem imel cliota pa so ti isti ljudje strmeli vame.[/quote]

Ja, evo…. Pripeljem se v dovoz s hitrostjo 10 km/h in vsi tisti, ki so gledali na cesto, se naenkrat obrnejo proč, kot da me ne vidijo. Ko jim prikimam v pozdrav, gledajo v oblake. V redu, nimam težav, kajti tudi tisti trenutek, ko mene kdo potrebuje (predvsem moje strokovne brezplačne usluge), me ni mogoče priklicati. Jih ne slišim točno tako, kot oni mene ne vidijo in ne odzdravijo.[/quote]

To glih niso ljudje, ki bi jih človek še naprej hotel pozdravljati.

… me spominja na situacijo neke dobre znanke, le da je bilo pri njej obratno. Najprej je v ulici dotični niso hoteli niti videti, ko je pred svoje ime in priimek pripela dr. pa naenkrat: O, dober dan, gospa ta pa ta …

Če mene vprašaš, je to dejansko huje. Da se ti naenkrat pričnejo slinit zraven takšni … pa če si človek ni najbolj na jasnem, kako in kaj v življenju in z ljudmi, je lahko naenkrat obkrožen s samim šrotom od ljudi.

Ti imaš v bistvu srečo. Njihove reakcije ti v bistvu prav pomagajo delati selekcijo med ljudmi, ki jih je vredno imeti v svoji bližini.

Sosede imaš hočešnočeš v svoji bližini, vse dokler se ne odseliš, potem dobiš pa nove:)

Sosede imaš hočešnočeš v svoji bližini, vse dokler se ne odseliš, potem dobiš pa nove:)[/quote]

… drži – v smislu strogo fizične bližine 😉

V smislu spustiti blizu v oseben prostor – psihe, srca, duše, v svoje življenje … – pa, saj veš: lahko ti je zelo blizu človek, ki živi na stotine kilometrov proč od tebe, in lahko ti je še kako tuj (in neblizu) celo nekdo, ki ga imaš neposredno ob sebi.

Zelo zanimivo. Naenkrat so se na MON pojavili ljudje, ki imajo velika bogastva! Zelo zanimivo. Me prav zanima, če bomo konec tedna kaj manj krat prebrali vprašanje o nakazilu otroškega dodatka in socialne pomoči.
Še bolj zanimivo mi je, da se vsem takoj, v trenutku obogatitve, prikažejo folžljivi sosedi, ki jih ne pozdravljajo in se stran obračajo ter jih obirajo na vseh sosedskih vogalih. Zelo zanimivo.

Meni se je tudi že zgodilo, da sem iz nule prilezla na nek nivo in to dobesedno čez noč, ampak sosedi so ostali do mene enaki, prijatelji enaki, vsi enaki. Tudi potem, ko sem iz visokega nivoja padla na eno dobro povprečje, je vse ostalo enako. Res me zanima, kje to vi živite, da imate same take folžljivce okoli sebe?!

Tale MON je res postal sanjski :))

Premožni, ja. Pa to ne taki, ki imajo spodobno plačo in jim ni treba gledati na vsak cent. Ja tudi take službe so, hvala bogu. In tudi kaki sposoben električar, keramičar… zasluži dovolj za spodobno življenje.

Ne, na MON hodijo ta pravi bogataši svetovnega ranga, ki zelo dobro živijo od rente.

Pa sem šla malo računat. Za spodobno življenje potrebuješ recimo 3 do 5 jurjev mesečno. 50 jurjev letno, da se ne mučimo z drobižem. Obresti na depozite (govora je bilo o denarju na banki, če se ne motim, ne o tveganih naložbah) so okrog 4%, od tega gre polovica za inflacijo. Kar pomeni, da bi glavnica morala biti okrog 2,5 M.

Spet za lažje računanje imaš recimo 50 let in 25 let delovne dobe (pa verjetno nimaš toliko) 🙂 Torej je bilo treba vsako leto dati 100.000 dati na stran. To je dobrih 8 k na mesec, vsak mesec, vseh 25 let. Plus že omenjenih 5 k za sproti…

Torej imam čast govoriti z enim od mogoče 3 res uspešnih in sposobnih slovenskih managerjev? Zelo mala verjetnost. 🙂 Bolj verjetno z nekom, od katerega se sosedje Z RAZLOGOM obračajo, ali pa s še ne odkritim piscem pravljic.

Vseeno mi je, kaj kdo ima, dokler nima nič mojega. Tudi mi je vseeno, če se kdo “duva”; pač jemljem kot karakterno potezo oz. del tiste osebe. Ni mi pa vseeno, kako je nekdo prišel do tistega, kar ima. In če je to v nasprotju z mojimi merili, se pač obrnem stran. Pa je pri tem spet vseeno, ali gre za milijone, nagrabljene na tuj račun, ali za ukraden star bicikel.

Lahko pa je podedoval denacionalizirano nepremičnino in jo prodal, tako da ima 2,5 mio. Ampak takih je tako malo in med vso revščino na MON, malčice dvomim, da se je tak ravno tle gor parkiral.

Ti verjamem, čerpav je od štirih poznanih premožnežev le eden imperij dejansko postavil s svojimi rokami.
Dva sta ga podedovala, eden je zaslužil na nepošten način.

Meni je vseeno, koliko ima (nima) kdo denarja.
Jaz ga imam zase dovolj – no, lažem, če bi ga imela več, bi več potovala.

Nikjer ni pisalo, kako bogat je kdo, tako da tale računanja so ne vem komu v namen.

A res ne poznata ljudi, niti enega?, ki bi udobno živel in dobro zaslužil s svojim (ali minulim) delom? Mislim, ker to me res čudi :))))))))))))

Da bi bilo neverjetno, da kdorkoli piše po MONu? Kaj pa vem, meni se zdi neverjetno že to, da jaz pišem po MONu – evo, pa se dogaja občasno :)))))))

He, he bzzzzzz, tud jaz se čudim, da sem včeraj napisal post, pa sem ga in še nekajkrat repliciral. Glede tega, ali mi nekdo verjame, da dobro živim ali ne, je meni vseeno, važno je, da jaz občutim te sadove. Aja, glavnico je treba še nekoliko povečati z 2,5 M, da pride spodobna mesečna renta. O dejavnosti pa ne bom, bi bili preveč jezni, če bi to vedeli:)

zanimivo, zanimivo
razgaljaš se Jože

Si dealer?

zanimivo, zanimivo :)))

če bi ti bilo vseeno, ne bi stokal na forumu …

takih, ki se z dobrim plehom vozijo počasi na dovozu in menijo, da moramo vse ženske past naokoli, ker so se oni blagovolili prikazati na soncu … pa nikoli ne pogledam …
cenjeni so tisti moški, ki imajo nekaj soli pod lasmi in so zanimivi tudi brez denarja … a taki žal izumirajo …

Zanimivo, zanimivo….si samski? Oziroma imaš kakšnega sina zame? No, če nič od tega pa: rabiš tajnico? Gospodinjo? …. Karkoli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close