Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vas bogati fizično jezijo in revni duhovno hranijo?

Vas bogati fizično jezijo in revni duhovno hranijo?

Mon prebiram nekako od pozne pomladi. V tem času ste razpravljali o revnih in bogatih, oglasili so se ti in oni. Seveda je potrebno biti skrajno realen pri oceni tovrstnega pisanja ter stvari opazovati z določene distance, pa vendar sem opazil naslednje:

Če nekdo pove (kot post spodaj), kako garajo dan in noč in so srečni, če si napravijo drva in ozimnico, imam občutek, da se marsikdo ob tem počuti bolje, ker ima le nekaj evrov več in morda svojo njivico zelenjave. Revnejšemu čestita, hkrati pa je srečen, da je malenkost manj reven, čeprav še vedno ne tako bogat, kot bi si želel. Če se oglasi nekdo, ki je svoj miljon evrov (osebno jih poznam) naložil na banko in živi od rente, skočite nanj, da je tajkun in da z lastnim delom tega že ni mogoče prišparati. Jeza na bogatejšega je velikanska.

Dragi moji, zjutraj, ko peljem psa na sprehod, vidim v Ljubljani ljudi, ki odpirajo zabojnike za smeti še preden jih smetarji odpeljejo in iščejo v njih še kaj uporabnega. Revščina je tukaj. Prav tako vidim ljudi, ki imajo res veliko denarja na bankah, v naložbenih skladih, delnicah, nepremičninah in živijo bogato. Res je, da je mogoče slednjih manj, vendar so tudi v Sloveniji bogati ljudje, verjemi mi. Vsi tisti, ki jih osebno poznam, so denar “pridelali” s svojo glavo (in rokami). To pa vas kar jezi, mar ne?

bogati me ne jezijo, tako kot me revni duhovno ne hranijo :))))

me je jezijo čisto druge stvari, sploh pa me vse kaj drugega duhovno hrani :))))

kakršen naslov, takšen je bil tudi tvoj zaključek!

Občutim neverjetno fovšijo in nevoščljivost, odkar imam nekaj več premoženja, ljudje, znanci so se me kar začeli izogibat, grozen občutek. V LJ nekoliko manj, v manjšem kraju, kjer imam tudi hišo pa je živ obup.

Tudi sama ugotavljam, da se bogatejše tu hraniji s tem, ko katera piše, kako nima. In se bolje počuti. Pomaga ne. Sem že enkrat pozvala tiste, ta bogate, naj pomagajo, ko je ena pisala, da nima kaj za jesti. Nobena se ni oglasila.
Zakaj to počnejo in kaj jim vresnici manjka, pa ne vem.
Jaz imam dovolj, preveč! Zaslužim več kot potrebujem, od tega imajo koristi zavetišča za živali!
Pa kakšen, ki ga dobro poznam in čutim, da je v stiski. Pomagam tako, da se tega on niti ne zaveda, ker nočem nobenih hval in povzdigovanj.

Mene ne ganejo (žal) nobeni. Živim svoje življenje in si privoščimo, kolikor si lahko.

Včasih kaj podarim (od denarja do oblačil, igrač in drugih stvari) ki jih JAZ ne potrebujem več.

Sicer pa mislim, da je brez smisla preklinjat bogatune. Tako kot mi nič ne pomaga, da doma stokam in jokam zaradi siromakov!

Verjetno se bo treba na to navadit.

Ljudje – a ne vsi, jih je pa vendarle veliko – ti bodo fovš za vse živo: premoženje, kariero, boljšo usodo, več sreče, lepši fris, boljše gene, priljubljenost … tako ti to je :))))

No, moja izkušnja bi tudi bila taka, če bi se vedelo, od česa živim (od rente, glavnica v tujini). Razen tistih stvari, ki se jim nočem odreči (udoben avtomobil višjega cenovnega razreda, lepa hiša z izbrano opremo), vse ostalo nekako ne kažemo. Nihče ne ve, kam gremo na dopust. Če bi povedali, kje so naše priljubljene destinacije in koliko stane, bi bila nevoščjivost na delu.

Moj moto je predvsem tak: živimo tako, kot smo si zaslužili (dobesedno) in se ne brigamo za druge (nekateri bi me radi iz kože dali za vsak evro).

Tvoj problem, kako čutiš. Sem zelo presenečena, ker se o fovšiji pogovarjate največkrat tisti, ki imate malo več, brez da bi se potrudili raziskat, ali je v resnici tako. Kaj točno ti naredijo, da sklepaš da so fouš? Kaj če si se ti spremenila? Dvignila nos? Si ti fouš in to projeciraš na vse druge?
Nismo vsi fouš, tudi tisti, ki imamo, verjemi.
Je pa tako: vsak sodi po sebi.

Jezijo me bogataši, ki bogatijo z barabijami in reveži, ki so revni zaradi lenobe in neodgovornosti.
Duhovno me hranijo bogataši, ki so uspeli s poštenjem, delom in znanjem ter reveži, ki se trudijo preseči revščino.

Veš kaj, nekoč sem velikodušno ponudila, da povem, kje so velike ribe in kako se jih lovi. Tam sem jih ulovila jaz in danes mi je krasno. Niso jih hoteli ujeti, priznali so, da niti palice nimajo, čeprav je bilo prej zatrjevano drugače.

Tvoj problem, kako čutiš. Sem zelo presenečena, ker se o fovšiji pogovarjate največkrat tisti, ki imate malo več, brez da bi se potrudili raziskat, ali je v resnici tako. Kaj točno ti naredijo, da sklepaš da so fouš? Kaj če si se ti spremenila? Dvignila nos? Si ti fouš in to projeciraš na vse druge?
Je pa tako: vsak sodi po sebi.[/quote]

Veš kako se kaže nevoščjivost? Ljudje se delajo, da te ne vidijo, ko se pelješ mimo njih. Ljudje ne razumejo, da imamo osebje (hišnik, gospodinja) za vzdrževanje hiše in njene okolice, ljudje ne razumejo, da sem s svojo glavo zaslužil tistih 23.000 USD, ki sem jih z veseljem pognal letos v 14 dneh septembra v silicijevi dolini. Ljudje imajo radi, če se gre na dopust za 5 dni v sindikalni dom. Ljudje imajo radi, če se vozi vsaj 5 let star avto. Tukaj se kaže. Mene ne skrbijo življenja drugih in njihova kvaliteta. Jaz živim svoje in to dobro.

Veš kaj, nekoč sem velikodušno ponudila, da povem, kje so velike ribe in kako se jih lovi. Tam sem jih ulovila jaz in danes mi je krasno. Niso jih hoteli ujeti, priznali so, da niti palice nimajo, čeprav je bilo prej zatrjevano drugače.[/quote]

Ok, torej si se zaradi nekaj mandeljcev iz preteklosti odločila, da so tam zunaj vsi (ki niso tako podjetni kot menda ti) isti kot tile mandeljci.

Tudi prav.

Sej te tukaj v resnici nobeden nič ne prosi, a veš :)))))))))) Si navaden anonimc tukaj, tako kot večina nas ostalih.

Na tele forumske race (o katerih govori poznam**) pa večina ljudi ne odreagira najpogosteje zgolj zato – ker resnici na ljubo, človek ne rabi biti materialno starašno bogat, da drugemu pomaga (sploh če gre za nekaj hrane) – ker ljudje na splošno ne zaupajo več. Ne zaupajo niti nekomu, ki steguje roke na ulici, pa človeka vidiš (ampak po drugi strani veš, da videz vara), kaj šele v virtualnem, kjer je možnosti, da nas nekdo vleče za nos še toliko večja.

Je pa tako: vsak sodi po sebi.[/quote]

Veš kako se kaže nevoščjivost? Ljudje se delajo, da te ne vidijo, ko se pelješ mimo njih. Ljudje ne razumejo, da imamo osebje (hišnik, gospodinja) za vzdrževanje hiše in njene okolice, ljudje ne razumejo, da sem s svojo glavo zaslužil tistih 23.000 USD, ki sem jih z veseljem pognal letos v 14 dneh septembra v silicijevi dolini. Ljudje imajo radi, če se gre na dopust za 5 dni v sindikalni dom. Ljudje imajo radi, če se vozi vsaj 5 let star avto. Tukaj se kaže. Mene ne skrbijo življenja drugih in njihova kvaliteta. Jaz živim svoje in to dobro.[/quote]

Pa super zate, stari 😉

Vidim, da gre za moškega pisca.

P.S. Od kje ti ta strašna potreba, da zdaj tukaj anonimno enim MONam mečeš v nos nekaj, kar bi očitno moral (ker te vse kaže to matra) vržt v nos tistim, ki so te v preteklosti bodisi podcenjevali, zdaj pa so ti nevoščljivi? Razen seveda, če kdo od njih ne bere MON-a :)))))))

Ob koncu dneva si vsak pogleda v oči in se zave,da živi svoje življenje, pa fovšija gor ali pa dol.

Veš kaj, nekoč sem velikodušno ponudila, da povem, kje so velike ribe in kako se jih lovi. Tam sem jih ulovila jaz in danes mi je krasno. Niso jih hoteli ujeti, priznali so, da niti palice nimajo, čeprav je bilo prej zatrjevano drugače.[/quote]

Pohvalno je tvoje dejanje. Saj vsi poznamo tisto, da je bolje da človeka naučiš loviti ribe, ne? Mogoče pa lahko poskusiš še enkrat, razmere in mentaliteta se namreč zelo hitro spreminjajo.

Sama imam dovolj. Premoženje, ki ga z možem posedujeva je rezultat, izvirnosti, trdega dela in nenehnega izobraževanja. Znava sprejeti tudi neuspehe, stremiva k rasti in učenju ter živiva v tem trenutku. To, da pri tem pomagava tudi drugim je le še en način (notranjega) bogatenja. Se pa pri tem drživa tistega zgornjega pravila…

Veš kako se kaže nevoščjivost? Ljudje se delajo, da te ne vidijo, ko se pelješ mimo njih. Ljudje ne razumejo, da imamo osebje (hišnik, gospodinja) za vzdrževanje hiše in njene okolice, ljudje ne razumejo, da sem s svojo glavo zaslužil tistih 23.000 USD, ki sem jih z veseljem pognal letos v 14 dneh septembra v silicijevi dolini. Ljudje imajo radi, če se gre na dopust za 5 dni v sindikalni dom. Ljudje imajo radi, če se vozi vsaj 5 let star avto. Tukaj se kaže. Mene ne skrbijo življenja drugih in njihova kvaliteta. Jaz živim svoje in to dobro.[/quote]

Pa super zate, stari 😉

P.S. Od kje ti ta strašna potreba, da zdaj tukaj anonimno enim MONam mečeš v nos nekaj, kar bi očitno moral (ker te vse kaže to matra) vržt v nos tistim, ki so te v preteklosti bodisi podcenjevali, zdaj pa so ti nevoščljivi? Razen seveda, če kdo od njih ne bere MON-a :)))))))[/quote]

Takole ti bom rekel: v življenju sem dal od sebe vse, kar sem lahko in obrodilo je sadove. Največje zadovoljstvo tega je, da me ne stiska v želodcu in ne prijemljejo živci, ker ne bi vedel, kako naj jutri plačam položnice, kupim otroku malico….. Nekaj denarja več prinese tudi mirno dušo, meni jo je definitivno. Za ostale se ne zanimam, vsak spi točno tako in tam, kot si je postlal.

Pa super zate, stari 😉

P.S. Od kje ti ta strašna potreba, da zdaj tukaj anonimno enim MONam mečeš v nos nekaj, kar bi očitno moral (ker te vse kaže to matra) vržt v nos tistim, ki so te v preteklosti bodisi podcenjevali, zdaj pa so ti nevoščljivi? Razen seveda, če kdo od njih ne bere MON-a :)))))))[/quote]

Takole ti bom rekel: v življenju sem dal od sebe vse, kar sem lahko in obrodilo je sadove. Največje zadovoljstvo tega je, da me ne stiska v želodcu in ne prijemljejo živci, ker ne bi vedel, kako naj jutri plačam položnice, kupim otroku malico….. Nekaj denarja več prinese tudi mirno dušo, meni jo je definitivno. Za ostale se ne zanimam, vsak spi točno tako in tam, kot si je postlal.[/quote]

Sej je vse kul in prav. Tudi povsem verjamem in si več kot zaslužiš, da pobiraš sadove svojega dela, energije, vizije, truda.

Samo ne nas metat vse v isti koš, no 😉 Stvari se vseeno niso spremenile na ta način, da si zdaj na eni strani ti (in tabogati), na drugi strani pa vsi ostali. Pa saj vidiš, da med ‘svojimi’ ne boš nujno našel somišljenika kar apriori, tako kot med onimi na drugi strani niso avtomatično ljudje, ki ti ne privoščijo oz. takšni, ki bi za ribe samo prosili.

Saj ima vsak svojo pot.

Mogoče tvoj ribnik ni ravno takšen kot moj ribnik, ampak ribe – točno take, kot sem si jih vedno želela – lovim tudi jaz 😉

Takole ti bom rekel: v življenju sem dal od sebe vse, kar sem lahko in obrodilo je sadove. Največje zadovoljstvo tega je, da me ne stiska v želodcu in ne prijemljejo živci, ker ne bi vedel, kako naj jutri plačam položnice, kupim otroku malico….. Nekaj denarja več prinese tudi mirno dušo, meni jo je definitivno. Za ostale se ne zanimam, vsak spi točno tako in tam, kot si je postlal.[/quote]

Sej je vse kul in prav. Tudi povsem verjamem in si več kot zaslužiš, da pobiraš sadove svojega dela, energije, vizije, truda.

Samo ne nas metat vse v isti koš, no 😉 Stvari se vseeno niso spremenile na ta način, da si zdaj na eni strani ti (in tabogati), na drugi strani pa vsi ostali. Pa saj vidiš, da med ‘svojimi’ ne boš nujno našel somišljenika kar apriori, tako kot med onimi na drugi strani niso avtomatično ljudje, ki ti ne privoščijo oz. takšni, ki bi za ribe samo prosili.

Saj ima vsak svojo pot.

Mogoče tvoj ribnik ni ravno takšen kot moj ribnik, ampak ribe – točno take, kot sem si jih vedno želela – lovim tudi jaz ;)[/quote]

Kolega bzzzzzz,

saj nikomur nič nočem, naslovno vprašanje je pač hipotetično. Sicer pa vsem želim dobro, še več, boli me k…… za vse ostale, važno je, da spim (živim življenje) točno tako, kot sem si postlal. Napisano je zgolj in samo za to, ker vidim, kako se nekaterim zdi, da imajo zvezano zanko svoje usode. Uživaj tudi ti v ribičiji:)

Res je, všeč mi je tole.

Točno to opažam, od kar sem pred meseci kupil novega Mercedesa C klase, se sosedje naredijo, kot da me ne vidijo, ko se peljem mimo, prej ko sem imel cliota pa so ti isti ljudje strmeli vame.

no če si samo v nekaj mesecih prisopihal od cliota do mecedesa C … je molk tistih, ki te poznajo, verjetno razumljiv …

Vseeno mi je koliko ima sosed, je pač njegovo. Če se kdo dobro znajde in dobro zasluži in dobro vlaga se mi zdi super. Če se odloči za odštekane počitnice in dobre destinacije super. Vsak se odloča po svoje.
Jaz živim sama z otroci, pa sem si uspela kupiti stanovanje, avto (ni garsonjera pa niti ne neka mala vozna zadeva) vsako leto grem na fajn počitnice, ki mi ustrezajo, pa nimam rente in podedovanega premoženja. Zaslužim povprečno plačo in ja, moti me jamranje in jadikovanje.
Je pa res, da se ne zapodim ob vikendih v nakupovanje in ne tovorim domov prekomernih količin in da mi je to zoprn šport.
In zavistnost imetja mi je res čisto mimo. Pravzaprav pa tudi skrivanje tega kaj imaš. Če so stvari tvoje, če jih pač pridobiš pošteno se pač človek nima česa bati in zmore vse zlobne jezike zavezati na primeren način. Če pa so stvari pridobljene na nelegalne načine pa je seveda predvidevam lahko v človeku kakšna notranja bariera da bi pokazal brez slabe vesti kaj ima.
Vendar je to le razmišljanje in ni vezano na posameznike ki so pisali zgoraj. Vsak pač ravna kot se njemu zdi.
Je pa moja filozofija da če hočeš zaslužiti tudi boš. Je le stvar odločitve.
Kakšna renta bi pa tudi meni prišla zelo prav, da bi razširili destinacijo počitnikovanj na Aljasko in kam v tiste konce ;).

Mala replika na tisto “skrivanje bogastva”: ne gre za to, da bi kaj skrival, gre za to, da ne razlagam ljudem, s katerimi sem v vsakodnevnem kontaktu, kam grem na dopust, ne vodim jih po svojih zasebnih in poslovnih prostorih, če za to ni poslovnega ali meni sprejemljivega razloga, ne razkazujem jim opreme, umetnin, slik….. (razen svojih povabljenih najboljših prijateljev, ki nimajo nič manj kot jaz), ne razlagam kje in za koliko sem si kupil obleko, ko me kdo vpraša po njeni ceni rečem, da je to pač moja stvar.

Na kratko: brigam se zase, kar se mi zdi zadnje čase lepa čednost in bi jo bilo vredno širiti med ljudmi. Veliko manj zavisti bi bilo.

Točno to opažam, od kar sem pred meseci kupil novega Mercedesa C klase, se sosedje naredijo, kot da me ne vidijo, ko se peljem mimo, prej ko sem imel cliota pa so ti isti ljudje strmeli vame.[/quote]

Ja, evo…. Pripeljem se v dovoz s hitrostjo 10 km/h in vsi tisti, ki so gledali na cesto, se naenkrat obrnejo proč, kot da me ne vidijo. Ko jim prikimam v pozdrav, gledajo v oblake. V redu, nimam težav, kajti tudi tisti trenutek, ko mene kdo potrebuje (predvsem moje strokovne brezplačne usluge), me ni mogoče priklicati. Jih ne slišim točno tako, kot oni mene ne vidijo in ne odzdravijo.

Ti imaš preveč časa 🙂

Najdi si kakšen hobby :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close