varstveni dodatek
Koliko se jaz seznanjena je vsak, ki nima minimalne pokojnine ( in seveda preveč zemlje) upravičen do varstvenega dodatka. Minimalna pokojnina je pa tam nekje cc., 440 evrov. Torej mu pripada okoli 100 evrov. In s tem bi mnogo lažje preživel. Se mi zdi lepo, da mu pomagaš, pozanimaj se, kam vložiti, sigurno je na netu obrazec in uredita to. Poglej, starejši se odpovedujejo tem dodatkom, ker imajo nepremičnine, da ne bi otrokom dediščine vzeli. Če pa nima nič, le zakaj bi bil lačen na stara leta, če ni treba.
Takoj naj vzame varstveni dodatek, čemu bi “šenkaval” državi nekaj, kar mu pripada in to je 135,71 EUR.
Ne glede na to, tudi če imaš kaj nepremičnin, varstveni dodatek ti pripada.
Premnogi so ga odpovedali leta 2012 sedaj pa životarijo, da se jim nebi država sedla na njive in nepremičnine – žal čisto zgrešeni pomen socialne zakonodaje.
Res je, pripada mu varstveni dodatek. Vendar vas moram opozoriti na eno “malenkost”. Po zakonu; moski (dopolnjene starosti) 65 let, zenska 62 let jim po trenutno veljavnem zakonu ni vec potrebno delat oz.smatra se, da vec niso zmozni. In v tem primeru; ko CSD dobi vlogo za varstveni dodatek najprej zahteva ta denar od potomcev- otrok. Ce le-ti nimajo svojega prihodka, denar da drzava. V nasprotnem primeru potomec. Ce tega ne das prostovoljno, je CSD dolzan upravicencu priskrbeti brezplacno pravno pomoc, vse gre na sodisce, tam pa se preverijo prihodki potomcev in se vzame.
govorim iz lastnih izkusenj… da ne bo kaksnega plaza napadov, da to pa ja ni tako. Tako, da… ce ze… je boljse da dajo potomci denar sami od sebe (seveda mora bit vse pisano pri notarju) in ce CSD ugotovi, da je to se vedno premalo…. dajo oni razliko.
Srecno!
slovenske zajedljivosti ne gre, mar ne?? Ko so še preko CSD delili prehrembene pakete, sedaj gre preko Anine zvezdice, so prihajale po pakete ženske od 20-40 let, pokale so od zdravja, se smejale , a verjetno socialno ogrožene..Ko sem jih gledala ,sem si mislila, tudi sekrete bi lahko čistile, pa ne tukaj fehtarit…
Ja, pa bi se jim ti upal kaj reči?? Upam, da si moški, ženska dedku, staremu 77 let, nebi kaj takega pisala..
Forum je zaprt za komentiranje.