Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Varovanjo stanovanje… vprašanje

Varovanjo stanovanje… vprašanje

Varovanjo stanovanje…. kaj je to?

Vem da je namenjeno starostnikom namesto recimo doma upokojencev…. kaj pa če ga naprimer sedaj kupi moja mami za kasneje pa ne bi živela noter. Se ga lahko oddaja?

Rada bi bolj podrobne informacije….

Hvala.

Se opravičujem… sem se 2x zatipkala

Varovano stanovanje!

Jaz sem tukaj http://med.over.net/forum5/read.php?151,4723050 razlagala, kaj to pravzaprav je. Tudi sama ga nameravam kupiti. Za oddajanje. Če ga bodo kdaj potrebovali starši ali potem na stara leta jaz, bo pa tudi v redu. Bom pa oddajala njuno hišo, ko bosta onadva v mojem stanovanju. Ali pa svoje, ko bom jaz tam. Vsekakor škoditi ne more. Poznam en starejši par, ki ga je kupil v Zbiljah in ga že več let oddaja.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Pozdravljena Žogica… ja, ravno tvoje včerajšnje (oz. nedeljsko) pisanje mi je dalo malo misliti kako in kaj in verjetno bi to zelo prav prišlo za malo starejše, ki bodo slej ali prej potrebovali takšno oskrbo.
Hvala za tvoj odgovor.

Evo pa ste našli še eno tržno nišo, kjer se bo dalo fejst oddajat.Varovana stanovanja naj bi bila za starostnike, ki si jih jasno lahko privoščijo, da bi znižali vrsto v domovih. Ampak ne, opet jugo sistem, bom jaz recimo stara cca. 35 let kupila varovano stanovanje, ga oddajala, oddajala drugo. Živ biznis vas je. Saj vem, odgovorili boste pa kaj. Tudi tisti ki jih je zgradil bo rekel denar je denar.Samo ne mi potem flancat po cajtngih kako veliko število varovanih stanovanj smo izgradili., kako se skrbi za starostnike. Ja za starostnike pri denarju, pa še žlahto zraven. Aha, ok boste oddajal enim starostnikom, ki si ga ne morejo kupiti, dom ne gre, ker je vrsta. Evo pa vskočimo. Pa ljudje, ok vaš denar, vse je legalno, jasno bo mama pol živela, pa kao vi ko boste stari,bla,bla,bla, kako znamo mi jugoviči iz vsake še kolikor toliko dobre ideje vedno potegniti korist. Biznis laufa. Ja saj vem, bodo rekli, kaj te briga,saj je moj denar. je vse po zakonu, ni nič narobe.Ok,na koncu me bodo še prepričal, da delajo popolnoma prav.In ob postih bodo delili nauke, kako smo vsi pošteni, iskreni,dobronamerni ljudje. Ne grem se več.

Kakšno zvezo pa ima nakup varovanega stanovanja z jugoviči, lepo prosim? Tako je, moj denar je in vse bo legalno, tako nakup kot samo oddajanje. Najprej sem hotela kupiti običajno stanovanje in oddajati običajno stanovanje. Ker pa mi je mama “sedla na glavo” z varovanim, bom kupila varovanega. Ker imamo doma takšen dogovor. Ko bo eden ostal sam, ta eden ne želi več živeti v tako veliko hiši in hoče v dom oziroma v varovano stanovanje v Ljubljani. Tako je, stanovanja gradijo za starostnike in v tistem, ki ga bom kupila jaz, bo bival starostnik. In njegova družina oziroma on sam bo namesto nekemu podjetju plačeval najemnino meni. Kaj je tukaj nepoštenega in komu tukaj škodujem? Kaj je tukaj nedobronamernega? Oprosti, tako zelo bogata pa nisem, da bi kupila stanovanje in ga oddajala brezplačno. Verjel/a ali ne, celotnega stanovanja ne bom morala plačati z gotovino. Vzela bom posojilo. In z najemnino bom odplačevala posojilo. Kakorkoli zadevo obrnem okoli, ne vidim, kako bom z nakupom varovanega stanovanja komurkoli škodovala.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ko bodo začeli ta stanovanja kupovati špekulanti (kar si, če se postaviš za posrednika), to pomeni samo višjo ceno za starostnike. Žalostno.

A če ga kupi mama ali oče, je potem je v redu? Pa je isti šmorn, povsem isti. Gre samo za to, na čigavo ime ga bomo pisali. In ker ga bom plačala jaz, ga bomo na moje. Pa še težav z dedovanjem ne bo. Moji starši stanovanje bodo uporabljali. Kdaj, tega pa ne vem. Čez deset let, čez petnajst, čez dvajset. Ko bo eden ostal sam, tako sta rekla. In kako naj jaz vem, kdaj bo eden ostal sam? Lepo te prosim!!! In kaj misliš, bom potem lahko v enem mesecu kupila stanovanje, tako na vrat na nos? Ne, kupila ga bom zdaj, ko ga lahko kupim. Mogoče ga čez petnajst let sploh ne bom mogla.

Varovana stanovanja se kupuje, ja morda boš starostniku odgriznila kruh oz. luknjo pred nosom.In ga boš oddajala. Pa saj ta stanovanja niso namenjena oddajanju, ampak kupiš in tam prebivaš, ali se motim. Torej si ti najemodajalec,no saj je brez veze. Tvoji starši bi ga najbrž kupili za živeti, ne za oddajati. Ni ni moralno prav, čeprav je vse ok po zakonu. Ti si pa tako moralna. Ma delaj kar češ.

Kolikor jaz vem varovana stanovanja ne gredo na najem.Vsaj pri nas ne. Kdor ima denar ga bo kupil, ostala sirotinja bo gnila tam kjer je dozdaj. Pika amen.No bo pa vskočila Žogca z najemnino, ne.

Spoštovani,

Oskrbovana-varovana stanovanja se po večini oddajajo, saj se tako ohranja namen stanovanja, to je bivanje starejših, pravilnik pravi 65 let in več.

Informacije: http://www.seniorji.info/VAROVANA_OSKRBOVANA_STANOVANJA_ZA_STAREJSE

lp J

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close