Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Varnostni sedeži in otroci – novosti

Varnostni sedeži in otroci – novosti

Veljati začne nov zakon, ki navaja:Med vožnjo v motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni masi. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadrževalnim sistemom, ni dovoljeno prevažati otrok, mlajših od treh let, otroci starejši od treh let in manjši od 150 cm pa se smejo prevažati le na sedežih, ki niso prednji sedeži.

Torej razumem, če je otrok manjši od 150 cm potrebuje sedež. Kaj pa če je otrok manjši od 150 cm in ima več kot 36 kg (za toliko so ponavadi narejeni avtosedeži). A lahko sedi na zadnjem sedežu privezan le s pasom ali kako?

Moj sin tehta toliko in nima 150 cm. Seveda je še v sedežu. V skrajni sili bo vsaj na jahaču, da mu pas ne gre čez vrat. Mislim, da večina otrok doseže in preseže 36 kg, pa še niso veliki 150 cm.

Iz odebeljenega dela stavka, kje si ti razbrala da mora sedeti na posebnem sedežu, če piše samo da ne sme sedeti spredaj??? Toraj lahko sedi na zadnjih sedežih. Seveda glede na kilažo morajo starši sami precenit do kdaj bo sedel še na dodatnem sedežu (za katerega nimam pojma kuko se mu reče). 😀

:)) mam eno prijateljico, ki je lih 3 cm višja kot 150. Stara je pa čez 30 let in verjetno ne bo več rasla, kvečjemu krčit se bo začela. Še dobro za teh 3 cm viška, da ji ni potrebno sedeti v jahaču na zadnjih zicih :))))))))))

:)))))))))))))))))))))))))) hahahahahahahaha

moja tašča se pa po teh pravilih ne sme vozit spredaj :))))) ne vem, kako to, da je sploh dobila izpit za avto :)))))))

Gre za otroke, kekci! Odrasla oseba odgovarja sama zase in vsem pač dol visi, če ji varnostni pas prereže vrat oz. poleti ven, ker je pasovi ne morejo pravilno zadržati!
Tu je ta smešna razlika!

Iz odebeljenega dela stavka, kje si ti razbrala da mora sedeti na posebnem sedežu, če piše samo da ne sme sedeti spredaj??? Toraj lahko sedi na zadnjih sedežih. Seveda glede na kilažo morajo starši sami precenit do kdaj bo sedel še na dodatnem sedežu (za katerega nimam pojma kuko se mu reče). :D[/quote]

Beri cel stavek, ne samo del! V vozilih, ki nimajo varnostnih pasov(za ta vozila gre v tem stavku!!!), otrok, mlajših od treh let ne smeš prevažati, starejše, ki pa so manjši od 150 cm pa samo zadaj (oz. v drugi ali tretji vrsti, če ima vozilo več sedežev).
Če je otrok manjši od 150 cm, pa ima več kot 36 kg, je še vedno bolje, da je v usreznem avtosedežu (vsaj jahaču ali pa sedežu skupine 15-36 kg) – tako mu bo varnostni pas tekel tako, kot je treba,

Zakaj ne greste malo na solo varne voznje?
Tam vam bodo povedali vse kaj in kako, za tocno vasega otroka, tocno njegovo velikost in tezo, pa neboste v dvomih, ce najkg tezkega mulca vklepate v avtosedez ali ne. Pa se kaksno drugo uporabno stvar boste izvedele.

Imam 149 cm in se strinjam, čakam da mi pas enkrat, ko bom fajn bremzala, prereže vrat. V svojem avtu imam na pasu tisti trikotnik, ki je prav uporabna zadeva – torej – namesto jahača. Nimam pa pojma, ali je to uradno nadomestilo za jahača? Kdo ve? Pa me ne zanima zame, ampak za otroke :))))

tole mislim

Ta trikotnik v primeru trka ne bo čisto nič pomagal, ker so sile prevelike, da bi tista dva pritiskača zadržala pas na mestu. To je bolj za udobje med vožnjo in ni nadomestek jahaču oz. drugemu avtosedežu.

Ma kaj bluziš! Ob trku se varnostni pas v dolžini 20 cm v trenutku zaskoči! Kakšno pretrganje gumbov na tem trikotniku neki!
Ne vem pa, ali je ta trikotnik nadomestilo za jahača. Ampak če ni, niso gumbi razlog za to!

Ma kaj bluziš! Ob trku se varnostni pas v dolžini 20 cm v trenutku zaskoči! Kakšno pretrganje gumbov na tem trikotniku neki!
Ne vem pa, ali je ta trikotnik nadomestilo za jahača. Ampak če ni, niso gumbi razlog za to![/quote]

Ne bluzi ti, pa si ga poglej v živo, potem pa komentiraj, prav?!? Ta trikotnik “popravlja” položaj pasu in ob trku NIKAKOR ne bi zadržal, da se pas ne bi napel in se povrnil v prvotni položaj (kateremu pa se s trikotniku želimo izogniti, ker tako reže vrat).

No ja, moj je narejen iz pasov, enakim tem v avtu, ko ga enkrat sestaviš med pasove, ga zelo težko dobiš narazen. Tudi tile plastočni s slike, so menda ojačani, jih ne držijo samo drukarčki skupaj. Vsaj tisti, ki so se nekoč na petrolu dobili, so bili.

Sem tudi jaz brala (pa en video je bil, ne najdem več), da zmore pas zadržati na mestu, dokler se ne zaskoči.

New Report

Close