Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Varnost poslovanja prek e-bank?

Varnost poslovanja prek e-bank?

Po nedavni zlorabi kreditnih kartic na terminalih v kranjskem Merkurju se mi poraja več vprašanj v zvezi z varnostjo poslovanja občanov prek e-bank:

1.Ali nam lahko kdo ukrade certifikat za dostop do spletne banke, če imamo nameščenega brez možnosti izvoza? Npr. v primeru okužbe s trojancem?

2. Ali je možno ob namestitvi certifikata za dostop izbrati drugačno geslo kot za sam certifikat?

3. Kako pogosto naj bi gesla zamenjali?

Brigita napisal:

> Po nedavni zlorabi kreditnih kartic na terminalih v kranjskem
> Merkurju se mi poraja več vprašanj v zvezi z varnostjo
> poslovanja občanov prek e-bank:
>
> 1.Ali nam lahko kdo ukrade certifikat za dostop do spletne
> banke, če imamo nameščenega brez možnosti izvoza? Npr. v
> primeru okužbe s trojancem?

Naćeloma ne (razen če se seveda ne valja kje na disku v datoteki)

>
> 2. Ali je možno ob namestitvi certifikata za dostop izbrati
> drugačno geslo kot za sam certifikat?

Da.

>
> 3. Kako pogosto naj bi gesla zamenjali?

Jaz imam enakega od samega začetka (ko so se začele pojavljati elektronske banke). Drugače pa je tudi odvisno koliko kako imaš poskrbljeno za varnost in higieno svojega računala, je pa res, da menjava gesla sem in tja ne more škoditi.

Nameščeno imam t. i. black verzijo, ki ima izključene nekatere servise in možnosti standardnih XP-jev. Programov, ki so bili na voljo na tem dvd-ju, nisem nameščal. OS je stabilen in teče opazno hitreje kot prej.
Kako pa lahko preverim, kako je z varnostjo uporabe Abaneta? NOD ni zaznal ničesar, firewall pa imam na routerju.
Želel sem dodati novega uporabnika in brisati administratorjev račun, pa se ga ne da odstraniti. Je to morda sumljivo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close