Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Varčni električni radiatorji: BAUHAUS

Varčni električni radiatorji: BAUHAUS

Kdo pravi, da ne obstajajo?

https://www.bauhaus.si/varcni-elektricni-radiator-beha-pv15-wifi-1500-w

Ves teden so tisto revo spodaj razni “znanstveniki” na tem forumu prepričevali, da kaj takega ne obstaja. Se vidi da so sami kavč magistri, ki ne vedo praktično popolnoma nič!

Še enkrat, enim očitno manjka tehničnega znanja, tudi avtorju !

Pri grelnih telesih kot so ti “varčni” radiatorji dobiš ven točno toliko toplote kot si vanj pripeljal energije, za 1,5kw dobiš točno 1,5 kilovata toplote, pa naj bo to navaden, ali varčen model, je pa res da je 1,5 kilowata manj kot 3 kilowate, bo pa pri “varčnem “tudi hladneje v stanovanju…

pred časom so reklamirali varčne radiatorje kot zamenjavo za stare litoželezne, spet ista zgodba kolikor vroče vode pripelješ v radiaroe , toliko toplote bo, pa naj je radiator star ali nov.

Še to..

Namesto da lavfate ta “varčni ” radiator in z njim ogrevate 15m2 kot piše v prospektu, lahko s to elektriko poganjate skoraj dve inverter klimi velikosti 12 BTU, kar pomeni da vložite 1 kilowat elektrike , dobite pa 3 do 4 kilowate toplote, tisti več je pač naprava pobrala iz zraka kateri teče skozi zunanjo enoto.

Primer.

Pred leti je bila zelo hladna zima, ponoči so se temperature spustile tudi do -20, čez dan smo kurili na drva, temperatura nekje 23 stopinj, ponoči pa sem v veži pustil delovati čisto navadno klimo, res da je delovala skoraj ves čas, kurila je kilowat na uro kot je njena nazivna moč, temperatura v stanovanju pa ni padla pod 20 stopin, pa naredite to z radiatorjem 1,5 kilwata.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno893, 13.10.2022 ob 06:32

Še to..

Namesto da lavfate ta “varčni ” radiator in z njim ogrevate 15m2 kot piše v prospektu, lahko s to elektriko poganjate skoraj dve inverter klimi velikosti 12 BTU, kar pomeni da vložite 1 kilowat elektrike , dobite pa 3 do 4 kilowate toplote, tisti več je pač naprava pobrala iz zraka kateri teče skozi zunanjo enoto.

Primer.

Pred leti je bila zelo hladna zima, ponoči so se temperature spustile tudi do -20, čez dan smo kurili na drva, temperatura nekje 23 stopinj, ponoči pa sem v veži pustil delovati čisto navadno klimo, res da je delovala skoraj ves čas, kurila je kilowat na uro kot je njena nazivna moč, temperatura v stanovanju pa ni padla pod 20 stopin, pa naredite to z radiatorjem 1,5 kilwata.

Vse lepo in prav, ampak imam rajši tri take radiatorje po 1500W, ki so prižgani po par ur na dan, ogrejejo pa celo hišo na 25 stopinj in to v najhladnejši zimi!

Mia533, 13.10.2022 ob 07:53

Vse lepo in prav, ampak imam rajši tri take radiatorje po 1500W, ki so prižgani po par ur na dan, ogrejejo pa celo hišo na 25 stopinj in to v najhladnejši zimi!

zakaj pa tri? po mojem je eden zvrhano dost!

krneki 728, 13.10.2022 ob 08:59

zakaj pa tri? po mojem je eden zvrhano dost!

Boljše je, da nabavi toplotno črpalko. Bo bolj fensi, pa še denarja se bo rešila!

Moje izkušnje s temi radiatorji so zelo dobre. Imam sicer srednje izolirano hišo, skupno 150 m2, izolacije 15 cm in lesena okna od Jelovice. Imam sicer štiri take radiatorje po 1500W, vendar sem do sedaj uporabljal maksimalno tri takrat, ko je bil sibirski mraz in se tudi čez dan temperature niso dvignile nad -8°C. Ves čas imamo v hiši med 22 in 24°C, je pa račun za elektriko poleti okoli 50€, pozimi pa od 90 do 110€. Razlika je samo na račun ogrevanja hiše.

Dare, 13.10.2022 ob 15:13

Moje izkušnje s temi radiatorji so zelo dobre. Imam sicer srednje izolirano hišo, skupno 150 m2, izolacije 15 cm in lesena okna od Jelovice. Imam sicer štiri take radiatorje po 1500W, vendar sem do sedaj uporabljal maksimalno tri takrat, ko je bil sibirski mraz in se tudi čez dan temperature niso dvignile nad -8°C. Ves čas imamo v hiši med 22 in 24°C, je pa račun za elektriko poleti okoli 50€, pozimi pa od 90 do 110€. Razlika je samo na račun ogrevanja hiše.

Jaz sem se še do nedavnega ogreval na pelete, samo sem zaradi visoke cene šel na peč za centralno kurjavo na elektriko. Imam manj stroškov glede čiščenja in dimnikarskih pregledov, pa še bolj enostavno je.

Zdaj vsi na štrom, z kvazi varčnimi radiatorji, da bodo sredi največje zime lahko redukcije.

Sper varčni radiator. Pokuri 1500W, greje s 3000W. 🙂 🙂

Anonimno 9038, 14.10.2022 ob 14:26

Sper varčni radiator. Pokuri 1500W, greje s 3000W. 🙂 🙂

Sredi najhujše zime bo vseeno ali je navaden ali varčni tip električnega radiatorja, ker bosta mrzla oba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close