Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Varčevanje- za ta velike

Varčevanje- za ta velike

Sem tole že sicer dala na Starševski čvek, pa še nisem dobila odgovora. Vem kako naj bi varčevala za mulčke. Sedaj me pa zanima, kako naj se lotim varčevanja za naju z možem. Koliko na mesec, da se bo po 30 letih kaj poznalo?

Se odločate za Vzajemne sklade ali banko? Kaj je boljše? Kako varčujete ve?

Mojca

Ojla!

Jaz in mož varčujeva pri zavarovalnici Grawe in to po 100 eur na mesec v sklade.Če te zanima kaj več ti povem točen izračun.

V sklade, če si lahko privoščita se splača tudi v delnice. ampak v delnice res le denar, ki ga ne bi pogrešala, tudi če bi vsega izgubila…

Seveda pa je odvisno kakšne mesečne dohodke imata. Sigurno ne bo nekdo z milijonom plače varčeval enakega zneska kot nekdo z 150 000. pač čimveč koliko si lahko privoščiš.

Najboljše da si najprej 3 mesce pišeš v zvezek vse izdatke, tudi najmanjše. Potem premisliš za kaj po nepotrebnem zapravljaš denar in probaš tisto malo omejit ne čist prenehat, ampak toliko da bo v mejah normale. Poglej, kje bi mogoče lahko kaj prišparala, pol pa se načrtno odločita koliko največ zmoreta dat na stran vsak mesec in se probajta tega držat. Seveda pridejo tudi nepredvidljivi izdatki tu in tam, takrat pač data manj na stran. Al pa dvojno varčevanje. Eno porabita za takšne izredne stvari, ostalo pa je res nedotakljiv denar, ki ga porabiš le v nujnih primerih oz kasneje za večje stvari 😉

se opravičujem, da sem se razpisala 🙂 Tako sta pač delala moja starša in sta v 15 letih odkar sta skupaj s finančnega vidika dosegla že res skoraj vse 😉 je pa res, da sta imela veliko sreče (in znanja) z delnicami, saj ju je to zanimalo, pa tudi s službo. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close