Varanje- ne štekam
Prti teh zadevah pomaga, da se postaviš v kožo prizadetih oseb.
Bi ti želela, da ti kdo pove, če bi te tvoj varal, ali pa bi raje živela v blaženi nevednosti?
Eni ljudje so res taki, “kar ne veš, ne boli”, eni še celo sami pred sabo skrivajo. Tako, da je treba verjetno človeka dobro poznati, preden se vmešaš.
Ce bi ze mislila komu povedati potem temu moskemu. Videla sem te s to in to, videla sem to in to. Ali varas zeno ali je bilo to nekaj drugega? Postimaj svoje tezave, ce me tvoja zena kaj vprasa, ji povem kaj sem videla.
To je vse, v kar bi se jaz vmesala. Pa se po vsem tem je pricakovati izgubo prijatelja ali znanca. Ampak, morda se je splacalo zaradi otrok.
Najraje pa se ne bi vmesavala nikakor.
Ne vem, kaj pa, če bi skušala dobiti kakšno fotografijo, ko je v objemu z drugo ter to ženi poslat, anonimno seveda.
Ker to, da greš in ji poveš, boš izpadla največja trapa, verjemi. Ljudje so tako glupi, da še vedno verjamejo nekomu, ki jih vara in potem kao mislijo, da si kaj zavisten in ju želiš narazen spravit in takšne bedarije. Sem skusila to na lastni koži, ko sem prijatelju povedala, da ga njegova baba vara. Sem bila najslabša takrat, ker ona mu je itak eno xy zgodbico natvezila in ji je verjel. Nismo imeli več stikov. Moraš vedet, da varalice so zelo spretni lažnjivci.
Tako je! Tega se naj zavedajo tisti, ki zagovarjajo povej ji ti, ena na ena…. Pri teh zadevah morajo biti tudi najboljši prijatelji dobri detektivi, da zaščitijo najprej sebe, če jim povedo direkt.
Pa kar naj pišejo, joooj, jaz bi želela, dami takoj poveste, da me vara, bla, bla, bla. ja, ker niste v tej situaciji. 🙂 Da te vidim, ko si/boš v točno tej situaciji, de facto – ko ne boš zmogla verjet, da se ti je milni mehurček razblinil….. In boš rekla prijateljici: lažeš, lažnivka – ker mi zavidaš 🙂
V moji službi je toliko prikritega varanja, da glava peče. Vsi vemo kdo s kom skače čez plot, doma srečne družine, to je naša javna tajna. Vsak se briga zase. Doma jim očitno vse štima in klapa. Kaj je povod za varanje? Dolgčas, rutina? Postaja to normalno? Jaz nočem, da se to meni zgodi z mojim partnerjem.
Imate prav, to ni moj problem. Postaja pa problem družbe, ker očitno to postaja sprejemljivo. Vseeno, ljudje vodijo s svojimi zgledi. Hote ali nehote vplivamo drug na drugega v življenju pa če se gre samo za znance.
Morda tudi njegova žena vara in sta oba srečna v svojem mehurčku laži. Kdo smo mi, da bi jim sodili in podirali tisto, kar so si sami ustvarili.
Se ne vtikujem, dokler kdo ne pride kdo do mene z zlagano fasado in mi prodaja svoje zgodbice.
ah…zenska je tudi sama kriva,da verjeme možu,da mu zaupa,da ne preverja.sploh v teh časih ko se ponujajo na vsakem koraku,varajo brez sramu se meni zdi normalno,da zenska kdaj preverja…
tako da če je varana in živi normalno druzinsko zivljenje si je sama kriva.
moški se ne bo počil če bo imel vsak dan sveže cunje in skuhano.
Morda zanimivo: dokler nisem začela brati MONa, sploh nisem razmišljala o tem, koliko nezvestobe naj bi bilo v mojem okolju. Ko se je v vmesnem času celo oblikovalo v ta namen svoj forum, sem pri postavila vprašanje, če ne bi bilo bolj smiselno ojačati ekipo v Partnerski posvetovalnici, kjer so ljudje čakali na svoj odgovor. In dobila pojasnilo, da so pričakovani odgovori obeh področij različni.
Danes ne zaposlujem misli z dejanji ljudi, ki so orientirani zgolj na zadovoljevanje lastnih potreb. Ob čemer si sploh ne znajo predstavljati, kako stališče bi zavzeli, če bi bile vloge obrnjene.
V reali zaznavam predvsem tiste pare, pri katerih se vidi skladnost in povezanost. Taki, mimobežni dotiki, iz katerih se razbere, da niso zgolj fasada za okolico – temveč so prepleteni znotraj skupaj preživetega časa.
Moski ali zenske
Isto je
Isto kot insta cipice
Nimajo samozavesti in si z vsecki filajo gor ego in pol misljo d so cele hude
Ne ti si se zmer grda sam ce si radodajka zakaj to moski nebi izkoristl
Flirtanje varanje
Nabijanje ega gor
Pika konec
Ne rabs bit pametn za to
Kasna mate to prasanja kle gor?
Mej jajca pusti partnerja in kavsaj druge
A ja ne to pa ne a ne?
Zakaj ne? Odgovor sm povedala
Lp
Poznam te. Konfliktna si, zato te muči, da bi povedala.
Ti ne poznaš situacije pri njih doma in NIČ ti ne daje pravico, da njihove zadeve razbobnaš okoli, SPLOH PA NE NJEJ. Če je on tvoj znanec – torej niti brat, niti prijatelj, niti sorodnik – se že tako nimaš sploh kaj vtikovat, če pa bi se že morala, bi pa stopila k njemu in se soočila z njim, mu povedala, da veš, da je hinavec in da sta vidva končala vajino znanstvo. Do tu seže tvoja pravica moralizirat in predpisovat, kaj je moralno za koga. Nikoli namreč ne veš, če sta doma partnerja dogovorjena, da bosta tako živela. Nikoli ne veš, kaj se pri njiju dogaja. Zato lepo te prosim, enkrat toliko začepi usta, če ti že večinoma ne uspeva. Poznam te.
P.S. Stavila bi lahko, da bo čez čas pri tej temi sponka.
Poznam te. Konfliktna si, zato te muči, da bi povedala.
Ti ne poznaš situacije pri njih doma in NIČ ti ne daje pravico, da njihove zadeve razbobnaš okoli, SPLOH PA NE NJEJ. Če je on tvoj znanec – torej niti brat, niti prijatelj, niti sorodnik – se že tako nimaš sploh kaj vtikovat, če pa bi se že morala, bi pa stopila k njemu in se soočila z njim, mu povedala, da veš, da je hinavec in da sta vidva končala vajino znanstvo. Do tu seže tvoja pravica moralizirat in predpisovat, kaj je moralno za koga. Nikoli namreč ne veš, če sta doma partnerja dogovorjena, da bosta tako živela. Nikoli ne veš, kaj se pri njiju dogaja. Zato lepo te prosim, enkrat toliko začepi usta, če ti že večinoma ne uspeva. Poznam te.
P.S. Stavila bi lahko, da bo čez čas pri tej temi sponka.
[/quote]
Strel v meglo. Bodisi nisi vsega prebrala, bodisi ne razumeš nič. Če sem jaz konfliktna, si ti zaletava. Ne delaj si sramote.
Ti, zdaj ko so jim postopoma začeli čipe dajat v gate, kasneje bodo še kam drugam, boš moral nabavit sledilno napravo, da boš točno vedel, kje se nahaja taka, ki jo srbi in je v času gonitve. Je še upanje zate, da katero dobiš.😂
[/quote]
jst imam senzor na kolesu…, ko grem mimo take, ki se ji da…, se moj kolo sam ustavi in noče naprej, dokler jo za rit ne zagrabim.
Jaz o tem z nikomer ne “govorim” za hrbtom, ker tako ne funkcioniram v življenju – ker to ni moja duševna hrana, niti moja stvar.
Molk je v taki situaciji zlato, če se te ne tiče osebno. Ni podpiranje varanja ker nihče od udeleženih NE VARA TEBE 🙂
Ne sodi in ne vkalupljaj vse v en in isti žakelj po tvojih domnevah, ker nas ne poznaš.
[/quote]
Ah ne, seveda ne. Ti boš zasačila varalico in nikomur povedala, niti svojemu možu doma, niti mami, niti najboljši prijateljici…… Kje pa, čisto tiho boš. Daj ne govori pravljic. Nimaš prav. Molk JE podpiranje varanja, ker dopuščaš, da neka oseba živi v laži in se nekdo iz nje norčuje. Ti to veš in ne narediš nič, da bi to preprečila, ter dala tej osebi možnost, da ne zapravi celega življenja za varalico. Zato varanje podpiraš.
Ah ne, seveda ne. Ti boš zasačila varalico in nikomur povedala, niti svojemu možu doma, niti mami, niti najboljši prijateljici…… Kje pa, čisto tiho boš. Daj ne govori pravljic. Nimaš prav. Molk JE podpiranje varanja, ker dopuščaš, da neka oseba živi v laži in se nekdo iz nje norčuje. Ti to veš in ne narediš nič, da bi to preprečila, ter dala tej osebi možnost, da ne zapravi celega življenja za varalico. Zato varanje podpiraš.
[/quote]
si morda generalno zvesta ? Si v zvezi že 20 let ?
[/quote]
Po tvojem torej podpiram varanje, ker se ne vtikam v njihove osebne zadeve, ki se me ne tičejo osebno? Ne piši bedarij in ne moraliziraj meni.
Ni moje poslanstvo na svetu, ta “red in pravico” delat, da bom prevaranim govorila, da imajo varalico doma – ker je tega mnogo preveč tudi po Sloveniji in ker se tega zavedam. Lahko odprem samo detektivsko agencijo in mastno začnem služit v stlu oddaje “Cheatres”.
Lahko pa samo namignem in povem tej osebi, za katero vem, da je varana, koliko je tega po Sloveniji in naj ne bo tako sveto prepričana, da njen pa nje ne bo 🙂 Ker slej ko prej BO 🙂 Če ne pzdaj, pa 50ih, ali pa pri 70ih , če bosta še skupaj.
Sem bila v treh takih situacijah pri prijateljcah in sodelavkah, ko sem vedela ja, da se določeni varajo in nisem povedala. Ker se me to ne tiče- ker morajo osebe same spoznat, se naučit, pa bit previdne, pozorne, da se to dogaja okoli njih v vsakdanu -se zavedat, da če pa še tako gorvorijo, da “roko v ogenj dajejo, da njihov partner jih pa že ne bi prevaral”, pa živijo v tej lagodnosti, pa se jim ravno to zgodi…. :).
Nikoli nisem in niti ne bom povedala. Nikoli. Vem za tak primer. On je varal njo. Jaz sem to žal izvedela. Nisem povedala. On je ljubico pustil. Z ženo sta še danes skupaj, imata kopico otrok in on je najbolj polit cucek kar sem jih v življenju videla. Nosi jo po rokah, vse naredi zanjo, v hudih časih (ne bom razkrivala več kot toliko) je pustil službo, se selil brez muksnit, skrbel za vse in to počne še danes. Jaz verjamem, da je spoznal napako. Ne zagovarjam ga in ga ne opravičujem. Ampak sta srečna. Nikoli ne bi te sreče pokvarila s tem, da bi ji to povedala. pa če me razumete okej če ne pa pač ne.
Forum je zaprt za komentiranje.