Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Varanje brez meja

Varanje brez meja

Zakaj varamo? Kdo bolj vara ženske ali moški? Kdo bolj spretno?

Ko gledam prijatelje in sodelavce, pa to se samo še vara. Ne vem no, kot bi to bil zdaj nek trend. Jaz priznam, da nisem varala nikdar in nikogar, pa sva z možem skupaj že 30 let. Zan ne bi mogla dati roke v ogenj, vendar nikoli ni bilo nekih pokazateljev, da bi bilo drugače.

Želim povedati, da v službi po novem veljam za redek primer, skoraj čudakinjo, zaradi mojega priznanja. Imam občutek, kot da sem od mlajših kolegov skoraj zasmehovana. Če jih prav razumem, gre pri njih skoraj da ne za rekreacijo ali kot začimbo. Vsi v vezah, večina “zadovoljnih” s svojimi partnerji, pa kljub temu skačejo čez plot, v večini z več različnimi partnerji. Jaz mojega moža ljubim in ne čutim potrebe po nikomer drugem. Tudi vložek v družino in vsa kar imava je bil prevelik, da bi to reskirala za malo vznemirjenja.

Me prosim kdo razsvetli čemu je temu tako!?

Tako je. Ločitve so v porastu in to precej.

Sedaj ne spim, ker sem mnenja, da me vara.

Jaz mislim, da pred leti ni bilo nič drugače. Tisti, ki to počno, se tolažijo s tem, da “to itak vsi počno”, kot npr. ko si v šoli pisal cvek, če si bil edini v razredu, je bil občutek še slabši, če je pol razreda pisalo cvek, je bil občutek neuspeha manjši. Seveda ti je kot kot posamezniku nastal enak problem, kot če bi bil edini, torej je razlika samo v občutku pripadnosti neki skupini.

Število aktov prevar med moškimi in ženskami je enak. Res pa je, da velika večina žensk, ki vara, vara z zelo  majhnim odstotkom moške populacije.

Torej vara večji odstotek žensk kot moških.

Če avtorica dandanes kot ženska ne varaš si ena izmed boljših.

Jaz sem enaka.  Pa zelo dobro ,gledam, postavna, z lahkoto bi si privoščila. To je v nas, tako smo vzgojeni, taka načela imamo, če bi prevarali, bi se počutili kot največji drek. Jaz ne maram neurejenih čustev, da bi se skrivala, lagala, izgovarjala na neke opravke, ki jih ni. Niti nimam dolgočasnega življenja v smislu, da bi rabila take vrste adrenalin. Da bi varala človeka , ki mi zaupa, bi delala proti sebi, in  bi na koncu najkrajšo jaz vlekla. Predvsem pa, zakaj je treba varati? Če mi  mož ne bi bil v redu , bi ga pustila, stvari predelala, zaključila in kasneje poskušala spoznati boljšega. Nikoli nisem nobenega od fantov prevarala ,sem jih pa pustila.  Prepričana sem tudi ,  da me mož ni prevaral, on je pa sploh človek za eno in edino žensko. Isti je bil njegov oče. Veliko teh načel je privzgojenih, že iz primarne družine.

To če ti ZELO dobro zgledaš , ti bomo mi povedali. Objavi sliko, da ne bo ostalo samo pri besedah. ?

Tukaj je veliko vrednot z primarne družine. Ko sem jaz spoznala fotra od mojega, mi je bilo jasno vse. Pač enim vrednote še nekaj pomenijo in se jih oprijemajo, drugi jih pač ne poznajo. Moje življenje je pretežko, da bi se z varanje ukvarjala. Nima smisla za tist adrenalin.

Odgovor na objavo uporabnika
Čist res, 27.05.2024 ob 11:06

Tukaj je veliko vrednot z primarne družine. Ko sem jaz spoznala fotra od mojega, mi je bilo jasno vse. Pač enim vrednote še nekaj pomenijo in se jih oprijemajo, drugi jih pač ne poznajo. Moje življenje je pretežko, da bi se z varanje ukvarjala. Nima smisla za tist adrenalin.

Veliko izvira iz primarne družine.

zemokrasen, 24.05.2024 ob 07:06

Jaz mislim, da pred leti ni bilo nič drugače. Tisti, ki to počno, se tolažijo s tem, da “to itak vsi počno”, kot npr. ko si v šoli pisal cvek, če si bil edini v razredu, je bil občutek še slabši, če je pol razreda pisalo cvek, je bil občutek neuspeha manjši. Seveda ti je kot kot posamezniku nastal enak problem, kot če bi bil edini, torej je razlika samo v občutku pripadnosti neki skupini.

V bistvu so luzerji, ki ne najdejo ljubezni, pa se rabijo tolažiti s skoki čez plot.

varajo vsi, ki so v nepravih zvezah, pa se zaradi denarja ne upajo ločiti!

Meni se zdi da je bilo vcasih tega še več, ko poslušam svojo mamo kdo je pred 30-imi leti s kom, pa kdaj. Je pa res da se je življenska doba podaljšala, pri 50-ih so bili vsi bolj kot ne že starčki.

napačne zveze, 27.05.2024 ob 11:49

varajo vsi, ki so v nepravih zvezah, pa se zaradi denarja ne upajo ločiti!

mislim,da je teh zvez ogromno…

Tega je ze od nekdaj veliko … za varanje ima vsak razlog, ceprav bo kdo trdil, da ne. Tisti, ki so v slabih zvezah, imajo tezave, so z napacnim partnerjem pac iscejo nekaj drugje – in “najlazje” je najdit to v spolnih odnosih, ceprav tega, kar iscejo, s tem ne najdejo, ampak se samo tolazijo.

Mislim, da varajo moški tudi, če so srečni v zakonu ali zvezi. Zakaj to počnejo nevem ampak verjetno zaradi adrealina in nevem česa se…

Ne varam, 24.05.2024 ob 00:17

Zakaj varamo? Kdo bolj vara ženske ali moški? Kdo bolj spretno?

Ko gledam prijatelje in sodelavce, pa to se samo še vara. Ne vem no, kot bi to bil zdaj nek trend. Jaz priznam, da nisem varala nikdar in nikogar, pa sva z možem skupaj že 30 let. Zan ne bi mogla dati roke v ogenj, vendar nikoli ni bilo nekih pokazateljev, da bi bilo drugače.

Želim povedati, da v službi po novem veljam za redek primer, skoraj čudakinjo, zaradi mojega priznanja. Imam občutek, kot da sem od mlajših kolegov skoraj zasmehovana. Če jih prav razumem, gre pri njih skoraj da ne za rekreacijo ali kot začimbo. Vsi v vezah, večina “zadovoljnih” s svojimi partnerji, pa kljub temu skačejo čez plot, v večini z več različnimi partnerji. Jaz mojega moža ljubim in ne čutim potrebe po nikomer drugem. Tudi vložek v družino in vsa kar imava je bil prevelik, da bi to reskirala za malo vznemirjenja.

Me prosim kdo razsvetli čemu je temu tako!?

Ne vem v kakšnih krogih se to giblješ. Jaz nimam znancev, še manj prijateljev, ki bi varali. Poznam tudi kakšnega takšnega, ampak to so bolj taki pari, ki so že v štartu začeli narobe (npr se poročili zaradi nenačrtovane nosečnosti, z nekom pristali ne iz ljubezni ampak ker je bil že čas za otroke in družino, so si prvi partnerji, kar pomeni, da se je težje odločiti za razhod, čeprav je posredi nezadovoljstvo in varanje). Sicer pa ne. V zdravih razmerjih se partnerja ne varata.

Preprosto, ker lahko. Ker varajoci z lazjo lahko zmanipulirajo osebo do te mere, da se sama sebi ne verjame. Jo ali ga custveno “pohabi”. Na koncu prevarani isce pomoc, ker varajoci vse argumentira in prevarani izpade tisti grdi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close