Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vam je všeč ime….

vam je všeč ime….

Da ne bo nesporazumov. Ne izbiram imena za otroka, ker ga že imata.

Spomnim se nekaj imen sošolk izpred 30 let:

NEVA
LILI
MARINA
NERINA
GRACIJELA
ORIJANA
TIZZIANA (TICIJANA)

Zanima me od kod izvirajo imena NERINA, GRACIJELA, TICIJANA ? in kaj pomenijo ?

primorcem so vam, taka imena najbrž bližje, za nas iz drugih koncev so to bolj eksotična imena ki vsaj meni ne potegnejo najbolj. in glede na to kako se sliši ko izgovoriš na glas, morajo bit romanskega izvora, po moje da Italija.

a ja:

NEVA=NEVENKA
LILI= LILIJANA

stara med 40-50 let ? glede na imena

Kaj ima zveze s temi imeni moja starost. Saj ta forum ni omejen na dekleta do 30 let starosti?
Ja imam 47 let in sem na forumu že skoraj 10 let.

Zanima me, kaj ta imena pomenijo. Vem, da so Italijanskega izvora.

Če lahko kdo pogleda v tisti vaš slovar imen, kdor ga ima.

http://www.behindthename.com/

Mogoče ti tole kaj pomaga.

Poznam eno Ticiano staro 6 let; luškana. Mama je rekla, da ima ime po Italijanskem slikarju Tizzianu

Nevenka, Neva
Je hrvaško in srbsko ime, narejeno iz imena za suho rožo, ki »ne veni«.
Lili
Možna sta dva izvora tega imena. Ime je lahko povzeto po čudoviti cvetlici, ki jo vsi dobro poznamo – liliji. Lahko pa je tudi pomanjševalnica imena Elizabeta, ki v hebrejščini pomeni “božji šepet” ali “posvečena bogu”.
Marina, Marino
Izhajata iz latinščine, pomenita pa »morski«.
Nara
Je angleško ime, ki pomeni »najbližja in najdražja«.

Gracija
Ime je latinsko, pomeni pa »milina«
Oriana
Je italijansko ime, ki v latinščini pomeni »nastanek«.

I nome deriva dal latino Titianus e significa “appartenente alla gente Tizia”, famiglia romana. Tiziano fu un grande pittore del Rinascimento e il colore rosso tiziano è appunto una tonalità particolare, usata dal Tiziano. L’onomastico si festeggia il 3 marzo in ricordo di San Tiziano vescovo di Brescia, morto nel 526.

🙂
ops, lapsus, zadnji odstavek se nanasa na ime Tizziana, kar bi v prevodu pomenilo kot:
ime Tizziana

Tizziana , Ime izhaja iz latinščine in pomeni “, ki pripadajo ljudem Tiziana,” Romano družino. Tizian je bil velik renesančni slikar Tizian in rdeča barva tizziana je le poseben odtenek, ki ga je uporabljal Tizian. Ime praznuje 3. marec v spomin na San škofa Tiziano Brescia, ki je umrl leta 526.

lp

Ne tud primorcem nam ta imena niso kaj blizu.So se pa ta imena uporabljala ja, leta nazaj in ženske s temi imeni imajo res cc 50-55 let.

Lepa italjanska imena za otroke : Isabella, Noemi, Anna, Margerita,Ellena itd

bi poglogala po stricu guglčku, pa bi vse našla ! bodi no malo bolj elastična, al vse sprašuješ tukaj?

zakaj pa imaš težavo glede let? pa saj je bila samo prijazna ugotovitev ??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close