vam gredo kaj na živce neki senzacionalni naslovi v časopisih
meni osebno gre to na živce. ravno danes sem brala nekaj podobnega v časopisu, ki ga je kupila sicer mama. senzacionalni naslov na prvi strani. grem brat članek potem, me je zanimalo zato, ker je bil članek o stroki s katero se poklicno ukvarjam. članek – eno sranje od sranja, nič konkretnega napisanega, nakazane totalno napačne povezave, nepreverjene informacije, če se to lahko SPLOH zgodi.
ampak očitno vsebina sploh ni važna, važno da se bere.
vam gre kaj na živce tako pretiravanje novinarjev in njihovo forsiranje njihovih “resnic”?
Zadnjič sem brala kolumno Dese Muck v kateri je točno to navajala, pisala je o tem kako je nekaj časa hotla izklopit in nič ne brat, nč gledat TV in tko se čist izklopit.
Pa se je ustrašla da bo postala totalno nevedna in je začela gledat mal ‘kaj dogaja’. Pa prav da je v nekem cajtngu zagledala naslov “Helena brez ficka” in je rekla, da je s strahom odprla revijo, češ, boga Helena, a je tko nizko padla, no in v cajtngu pa je bila fotka H. Blagne, kako sama gre na bankomat, češ, da je pač bla brez dnarja in šla pač na bankomat…
ali pa novico da gre Mario v tujino in spet pravi, kako so se ji tresle roke od strahu, kam da gre njen prijatelj, pa uzre članek v katerem piše, kako je šel nekaj v Trst kupit al nekaj podobnega…
Skratka, res so te naslovi kar nekaj in potem tudi vsebina spet kr nekaj. Kaj čmo, novinarji morajo tud zaslužit, zato skušajo na tak način privlačit kupce, z bombastičnimi naslovi, he h eh
to so načeloma rumene novice, triči trači. ko paa v članku pišejo o morebitnih tožbah, nabijajo zakaj vse bi tožba lahko bila, kakšne so bile napake v procesu zaradi katerih bi lahko tožil…vse speljano na mlin. kdor se s tem ukvarja pa ve, da proces na način na katerega novinarji namigujejo sploh ni možen!
ma saj brez veze, vem. samo mi ni vseeno, ker gre za mojo stroko. si ne predstavljam, da bi mene kdaj kdo takole vlačil po zobeh…
danes je bil sicer prav lep in predvsem nagajiv dan:-) sem prava mona limona da sem ga zadepresirala zdaj na koncu s temlem:-)
heh, očitno še vedno nasedate naslovom. Danes je treba predvsem vedeti, kateri časopis pokriva področje, ki nas zanima. Mislim, en rumen cajteng itak ne more imeti navadnih naslovov, saj ga potem ne bi nihče kupil. Ljudje hrepenijo po senzacijah, škandalih, da si lahko mislijo, kako je nekdo bolj neumen od njih in morajo se identificirat z zvezami (Helena gre na bankomat, jaz tudi hodim na bankomat). To je pač določen sloj ljudi, ki to rabi. Če tega ne bi nobeden bral, potem tega ne bi bilo. Simpel. Dejstvo pa je, da je šodra veliko, dobrih časopisov pa vedno manj, ker je premalo bralcev, ki imajo mentalno širino in lahko berejo tudi zahtevnejše članke, ki so senzacionalni, niso pa senzacionalistični. na žalost je vedno manj ljudi, ki bi sploh razumeli razliko.
Kar dobro jim uspeva manipulirati z množicami. Kar dobro jim gre!
Forum je zaprt za komentiranje.