Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “valjanje” testa

“valjanje” testa

Zanima me kako ve razvaljate npr. piškotno testo, ki je osnova za kakšno pecivo (npr. Vanilij-skutne rezine). Jaz imam vedno probleme s tem valjanjem. Občutek imam, da mi testo vedno rata pretrdo in se zato nikoli ne razvalja dovolj (toliko kot piše v receptu).

Odvisno kakšno je testo… Za pizze ga nikoli ne valjam, ampak z rokami potlačim po pekaču. Enako velja za razne rezine – tam si kvečjemu pomagam z valjarjem, v končni fazi pa vse “potučkam” z rokami (pri london-rezinah, vanilijevih-skutnih rezinah, tudi za pito). Za kekse pa ga seveda lepo valjam. Čisto normalno na delovni površini (no, na taki plastični “plošči”), z lesenim valjarjem. Testo je pa pretrdo za valjanje, če je premzlo (če vsebuje veliko maščobe) ali pa če je preveč moke (no, v tem primeru se ga da lepo zvaljat, je pa bolj trdo za jest 😉 ).

Lp, mishika

Mirjana, pojdi v bazo receptov in poglej pod sladice- Markovi piškoti, tam sem opisala kako se najlažje razvalja testo. Za vanilij- skutne rezine,sem pa jaz razvaljala testo kar na pomokanem prtu. Sploh kvašena testa jaz najraje delam na prtu. LP

Kakšne so pa to – London rezine?

Sem že našla, sorry, pa lep večer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close