vALETA 2021
čestitke za to šolo, ki je otrokom naredila valeto, brez komplikacij in testiranj in vsega teženja s čemer nas posiljujejo in nam omejujejo svobodo. če je lahko na Brdu en kup politikov non stop, potem lahko imajo tudi otroci valeto in s starši uživajo nepozaben dogodek in trajni lep spomin na eno prelomnico v življenju. Amen.
Sem vesela za vaše otroke, da so lepo zaključili devetletko, a pri nas žal ni bilo tako.
Starši niso smeli biti prisotni, kaj šele sorojenci. kaj je to? tvoj otrok zaključuje pomembno poglavje svojega življenja ti pa ne smeš bit zraven. razumem, da so omejitve, pač bi se jih držali, imeli maske, sedeli na razdalji, ipd. nimam nikakršnega problema s tem. ampak kako pa so oni to pripravili, je pa res porazno. prenos prek youtuba sredi popoldneva, ko je večina staršev še v službah… od plesa otroc niso imel nč. govorov razrednikov sploh ni bilo, v glavnem vse skupaj neka polomija. šola otrokom ni dala občutka da je to nek poseben dan ampk samo nek običajen delavnik, ki ga morajo učitelji zaključiti. videlo se je, da ni bilo nič zvadeno ampk samo slaba improvizacija. mislim, da lepega zaključka ne morejo imeti??? in ne ni to zaradi korone in nekih for, ker bi tudi tako lahko valeto lepo izpeljali. poznam šole, ki jim je to zelo dobro uspelo… v glavnem šola je totalno izkoristila korono in ostale omejitve kot izgovor. žalostno.
Prosi povej katera šola oz kraj, ker to je pa skrajno nesramno in neprimerno!
Pa saj niti ni več takšnih omejitev – to so si izmislili. Zakaj ste, kot starši to dopustili?
Mi smo imel lepo valeto, vse po programu, tudi ples, zelo svečano. Edina razlika od prejšnjih let je bila ta, da smo si vsi po vrsti razkušili roke in dali gor maske do sedišča. Pa razdalja med stoli in brez pogostitve. In to je to.
Bilo je ČUDOVITO!
Na naši šoli ni bilo valete z družinami / starši. Mulci so imeli slovesno podelitev spričeval, z nekaj govori, glasbenimi nastopi in podobno – starši smo pa počakali zunaj, kamor so prikorakali skozi špalir učiteljev.
Potem pa malo druženja pred šolo in mulci po svoje na sladoled in na pijačo, mi pa s kolegi in znanci med starši na pijačo, na vrt bližnjega lokala.
Čisto prijetno, vendar pa tudi precej ne-slovesno.
Starši bi kaj bolj slovesnega, večernega, punce najbrž tudi, fantom je bila pa ta manj formalna verzija strašno všeč.
Naši so jo imeli pozno popoldne na šolskem dvorišču. Vsak razred je pripravil svojo točko, govor ravnateljice in podelitev spričeval.
Mi je pa všeč, da se je “nivo prireditve” končno malo prilagodil starosti udeležencem, kajti par let nazaj je bila valeta že enakovredna maturantskemu plesu – punce obvezno k frizerju, ter po nohte in večerni make up.
Forum je zaprt za komentiranje.