vajeti za smučanje majhnih otrok
http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1561_SP19001_Otroske_smucarske_vajeti
Mi smo jih letos kupli in začeli uporabljati. Smo jih naročli po telefonu, ker so v trgovinah dražje.
Ne tega delat…. Daj ga raje v eno smučarsko šolo, kjer so še drugi otroci. Preverjeno bolje, naš lani tudi slučajno ni hotel smučat, ko sem ga privezal ali peljal med nogami itd.
Letos smo ga dali v alpsko šolo (pri 4 letih) in smuča kot da že od nekdaj zna. Malo motivacije sovrtičkarjev, pa je blo.
Drugače imamo tudi mi tako izkušnjo……najino punčko sva od 2-4 let imela na vajetih….ja vse lepo in prav, punči je uživala da je kaj, tudi že zavijat znala, ni bilo nobeneha strahu,kamorkoli smo šli…..
Letos pri 4 letih pa smo rekli,da bo začela sama in ugotovila,da je največji problem,da sploh ne zna ustavit,ker ji nikdar ni bilo treba…ona je kar šla, do…..
Po 5-ih dneh šole na snegu je sicer popolnoma samostojna (tudi na vlečnici), ampak ne vem,če bi se še enkrat odločili za vajeti, morda samo prvo leto,ko je otrok še res majhen.
Če pa te vseeno zanima, jih mi prodamo. Če te zanima lahko pogledam koliko so bile takrat (je še gor cena,pa zdaj res ne vem,koliko) in jih prodam za cca 1/3 cene.
LP
Naš je star šele 2 leti in 8 mesecev, pa se je že 2x smučal na bližnjem nezahtevnem manjšem smučišču. Prvič se je vozil le med nogami, sedaj se pa že sam pelje od mene do moža. Zato sem razmišlala, da bi poskusila še z vejeti.
Je to naš tretji otrok in starejša dva se smučata, pa bi se on tudi, je tudi navdušen in mu kar gre.
Seveda ga bomo pa naslednje leto dali v tečaj, ker imamo s tem dobre izkušnje, ampak letos je pa eš premejhen in ga po moje tudi nikjer ne bi vzeli.
Ta srednji je šel z 3,5 leti v tečaj, pa je bil med mlajšimi. Predvsem je problem, ker se tako majhen ne more 2 ure, kolikor traja tečaj smučati…ampak se parkrat pelje, potem pa počiva.
http://www.ski-teacher.com/modules.php?name=catalog&file=product_info&products_id=2
Jaz sem jih naročila tu; dobila v dveh dneh.
Poleg je še CD z navodili.
LP
Jaz sem oba spravil “gor” z vajeti + par uricami induvidualne šole z vaditeljem (vsak posebej). Na vajetih sta se navadila ravnotežja, drže, hitrosti, strmine, kuclev, skratka vsega kar ju je še čakalo. Vaditelj ju je naučil ostalo in pri 4 letih sta lahko podelala vse strmine na naših smučiščih. Pa nikoli nista plužila. Edino vprašanje je, kdaj otroku “potegne”, da bi smučal. Na začetku mu je to le igra, zadostuje par minut, gleda okoli ker ga zanimajo druge stvari in ne pred sabo itd. Zato nima smila hiteti in siliti, če mu še ni do tega. Enim potegne prej, drugim kasneje, naučijo pa se vsi ki imajo možnost tako kot pisat in računat 🙂 Pa načinov kako se naučiti je tudi veliko, naj vsak najde kar mu odgovarja.
z vajetmi je treba znat delat, znat je treba otroke tudi malo spustit. Največja napaka ki jo delate strai še, da imate otroke ves čas trdno na štriku, nič ne popuščate, tako da bog ne daj da bi otrok sam kaj delal. Druga napaka je tudi, opa imamo vajeti gremo smučat nekam pač. Narobe dragi moji. Tudi z vajetmi je treba pričet na poligonu, ne pa na prvo strmino in gasa.
In sory res ne vem kako si pri vajetih sklonjen?
Drugače pa; midva z možem sva oba učitelja smučanja, mož bivši tekmovalec, tako da imava kar nekaj znanja in predznanja. Oba otroka sva na smučke “gor spravila” z vajetmi. POčasi malo po malo. Zdaj sta otroka stara 4 in 6 let in oba trenirata in tudi že tekmujeta.
se lahko javiš na mail: natasa.d.74@gmail.com
z vajetmi je treba znat delat, znat je treba otroke tudi malo spustit. Največja napaka ki jo delate strai še, da imate otroke ves čas trdno na štriku, nič ne popuščate, tako da bog ne daj da bi otrok sam kaj delal. Druga napaka je tudi, opa imamo vajeti gremo smučat nekam pač. Narobe dragi moji. Tudi z vajetmi je treba pričet na poligonu, ne pa na prvo strmino in gasa.
In sory res ne vem kako si pri vajetih sklonjen?
Drugače pa; midva z možem sva oba učitelja smučanja, mož bivši tekmovalec, tako da imava kar nekaj znanja in predznanja. Oba otroka sva na smučke “gor spravila” z vajetmi. POčasi malo po malo. Zdaj sta otroka stara 4 in 6 let in oba trenirata in tudi že tekmujeta.[/quote
Mislila sem, da si, če otrok smuča med nogami, ves čas sklonjen in zato bi smučali z vajetmi.
vajeti so odlična zadeva, samo ne more to počet vsak, ki ima 5 minut cajta! Učit otroka smučat, ga naj le tisti, ki sam zna odlično smučat in ki sam zna učit smučat…in potem so vajeti odličen pripomoček…niso pa vajeti za starše, ki nimajo pojma o učenja smučanja…tam pa res delate več škode kot koristi.
Midva sva učitelja smučanja oba in vajeti so odlične, sva dala najino dveletno hči na smuči in je z vajeti v eni sezoni odlično smučala…drugo leto je bila že brez…je treba znat…najhuje pa je, ko nato nekdo, ki nima pojma o učenju, piše da so vajeti zanič…mater me to pojezi!
vajeti ja, če znaš učit smučat in so to super pripomoček…ob učenju…nikakor pa vajeti v roke nekomu, ki ne zna učit smučat!
Forum je zaprt za komentiranje.