Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vag. kroglice

Vag. kroglice

Hojla! Imam eno vprašanje in potrebujem nasvet. Sem po 3. porodu in imam občasne težave z uhajanjem urina – delam Keglove vaje za utrjevanje mišic medeničnega dna. Ali ima morda katera izkušnje tudi z vaginalnimi kroglicami, katere naj bi tudi menda pomagale pri odpravi teh težav? Če ima katera izkušnjo – katere so res dobre, saj je tega ogromno?

Hvala že vnaprej za nasvet in upam, da bom dobila kakšno povratno informacijo – obrnila sem se tudi že na Pušenjaka na forumu Ginekologija in porodništvo, vendar ne pozna rezultatov/uspehov s temi kroglicami – tako da mi je svetoval, naj se obrnem za ta problem na tem forumu.

Lp “GB”

Otroci - naš največji zaklad!

Pojdi v sex shop in kupi res kvalitetne kroglice! Ti bodo tudi tam svetovali; res pomagajo.

“Med našimi strankami so tudi ženske v šestdesetih in sedemdesetih letih. Zaradi težav z uhajanjem vode pridejo kupit vaginalne kroglice. Ženske s tovrstno telovadbo krepijo vaginalno mišico, spoznajo svoje telo in vaginalno mišico močneje uporabljajo tudi med samim odnosom,” nam razloži gospa Nada. Pokaže nam tudi druge vrste kroglic. Japonske kroglice so v prvi vrsti namenjene spodbujanju nožnice, vendar posredno tudi krepijo vaginalne mišice. To sta dve kroglici, povezani z vrvico. Kroglici sta votli in vsaka nosi v sebi še eno manjšo kroglico, ki pri gibanju povzroča mehanske vibracije. Na voljo so kroglice v različnih velikostih, materialih in barvah. Prodajajo tudi modele kroglic z vgrajenim vibracijskim motorčkom in gibanje ni potrebno. Pomembna novost pri kroglicah so zaščitene vrvice, ki se pri čiščenju in vlagi nožnice nič več ne obarvajo tako kot včasih. Kroglice pa vedno vzamemo ven z vrvico in ne z nohti, ker se sicer lahko poškodujejo. Prodajajo tudi analne kroglice, za analno stimulacijo tako moškega kot ženske. Pri vseh kroglicah je zelo pomembno, da jih vedno uporabljamo v kombinaciji z vlažilnim gelom, saj je vstavljanje boleče ali vsaj neprijetno.

Najbolj pomagajo Keglove vaje, bolj kot kroglice. Dve fizioterapevtki sta mi to povedali. Ženska, ki je redno delala Kegle, je morala prenehati z vajami (šlo bi naj za neko raziskavo), uporabljati samo kroglice, stanje se ji je poslabšalo.

Verjetno je odvisno od vsake posameznice; nekaterim samo Keglove vaje ne pomagajo.

Ti kar pridno delaj keglove vaje.

Vaginalne kroglice nimajo pri mišicah medeničnega dna pol toliko učinka, kot keglove vaje – govorim iz prakse.

Da, a Keglove vaje moraš izvajati pravilno, ker v nasprotnem primeru tudi ni pravega rezultata. Kroglice ti vsaj na začetku lahko olajšajo delo, da pridobiš občutek kaj točno stiskati.

Je pa na tržišču tudi tole, medenične uteži Femina, ki so namenjene za zdravljenje inkotinence:

http://www.zora.si/femina/

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close