Najdi forum

VAFLJI

Ker sem dobila aparat za peko vafljev sem se takoj lotila peke po receptu od Babi:

175 g
zmehcane margarine ali masla penasto umesamo in med mesanjem
dodamo
100g sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
3 jajcka in
3 zlice vode

Nato zmesamo

175 g bele moke s 3 g pecilnega praska, ju presejemo in vmesamo v masleno kremo.

Po potrebi zalijemo se z malo vode( 3 zlice).

Za jesti je bilo dobro tudi ostalo ni nič. Ampak meni so iz rane mladosti ostali v spominu piškotki pečeni v aparatu za vaflje, ki jih je delala ena teta, ki pa je žal več ni. Za jesti so bili, kot piškotki – takšni nič namazani in zelo okusni. Če ima katera kakšne izkušnje s tem bi prosila za recept.

Je bilo ze govora, nekaj nazaj. Tudi sama pogresam tisto krhkost.

Povedale so, da iz biskvitnega nastane hrustljavo, iz palacinkinega pa ne.

Moje izkusnje in tudi sosede: ni hrustljavo, bolj podobno palacinki.

Krhkost sem pa uspesno dosegla v starem modelcku za vafle ( ne elektricni), ki se ga da na plamen. Iz njega sem celo zavila skrnicelj za sladoled; skoraj tako krhko kot oblat za napolitanke.

Mislim, da pri teh elektricnih nastane para in ker ne more uhajati, pac zmehca.

Receptov je vec in sem poskusila; ucinek enak.

V knjigi itak pise, da popecemo najprej po eni strani, potem se po drugi –
torej odprt model. Lp

Nekaj dni nazaj sem v Parizu gledala, kako postrežejo vaflje (npr. na stojnicah). Vsi so pečeni vnaprej v električnih pekačih (ki se zaprejo), potem pa vsak vafelj (preden ga postrežejo) še enkrat popečejo, ampak ne v pekaču, temveč v pečici, kot da bi ga dal tukaj v navadno šečico na program “grill”.
Mogoče bo komu prišlo prav.

lp

Hej, Kresnica! Tale Pariz je pa bil super izlet, kajne?

Bo kar res, da para zmehca in ideja z grilom bo koristna. Lp Babi

Oh ja… 🙂 Krasno je bilo. Glede na to, da se nama je lani Pariz popolnoma zameril, sva rekla, da je treba letos ponoviti. Res se je izplačalo in vtisi so 1000 x boljši. Verjetno zato, ker nas je bilo tudi več.
Ti vaflji so pa tudi meni ponavadi uspeli čisto mehki in smo ravno zato pospravili pekač nekam, kjer ga nihče več ne najde…

super

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close