Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vafli- aparat

vafli- aparat

Hej,mogoce katera ni opazila vprasanja pod Kruhki za 1.november,kjer sprasujem,ce ima kdo elektricni aparat za wafles. Zanima me,ce ste zadovoljne in ce jih veckrat pecete. Hvala in lp Babi

Ja, naša mama ga ima. Peče jih bolj na morju, ker so zelo hitro pripravljeni in pečica ni potrebna, doma pa ponavadi kaj “bolj zahtevnega”. Če smo zadovoljni? Seveda! :)).

Lp, mishika

Ne, ga nimam, ampak razmisljam, da bi ga nabavila, ker se tukaj vaflje zelo pogosto pece (se jih da npr. kupit tudi v nasi studentski kafeteriji, kjer jih studentje sami pripravljajo in so super njami – zraven pa marmelada iz jagod ali iz arkticne maline, uh, sem kar lacna postala, ko tole pisem… 😉

Naša mama jih pripravlja tako, da najprej vaflje speče, potem da gor sadje (sveže ali iz kompota), gor pa prelije puding, ki ga je skuhala iz soka (ne iz mleka!!), čez pa smetano… Mmmmm…. :))).

Lp, mishika

Hej! Ne vem,ce sta prebrali tudi o tistem mojem modelu.Ni za socne vafle.
Vprasala sem,ker razmisljam o nakupu.
Mishika,ali dela tvoja mama testo po prilozenem receptu? Malo spominja na ameriske palacinke,kaj ne?
Jaz imam rada vafle tudi z javorjevim sirupom,samo malo,da ni presladko. Joj,te arkticne maline so res njami,kar sline sem dobila.
Lep vecer Babi

Imam električni strojček za peko vafljev. Sicer je res že kar precej star,
ampak dobro služi. Naenkrat se spečejo štirje vafeljni. Pečem jih enkrat na dva meseca, pa takrat več,ker res dolgo obstojijo. Uporabljam pa naslednji recept:
50 dkg moke, 40 dkg sladkorja, 35 dkg margarine, 8 jajc, 1 sladka smetana,malo limone ali ruma. Včasih dam v polovico mase malo kakava.
ali pa
2 jajci, 6 žlic tople vode, 1 vanilij sladkor, malo limone, 20 dkg moke, 5dkg
margarine, 15 dkg sladkorja.
Po prvem receptu so bolj sočni.

Lep pozdrav

Alena,ponovno.
Je potem vafel iz ene” peke”v obliki stiriperesne deteljice in ko das narazen 4 srcki? Kako jih shranis,ker pravis,da jih naredis vec? Jih potem pogrejes? Zanima me,ker jih ima vnuk zelo rad in bi ta aparat kupila,pa bi se sam lahko pekel v druzbi sladkosnednih prijateljev.Za odgovore res hvala in za recept tudi. Lp Babi

Jst čakam na to mašinco že kr nekaj let, da bi mi kdo končno izpolnil željo in mi jo kupil!

Ne, to so samostojni štirje vafli, štirioglate oblike. Seveda pa imajo sedaj aparate tudi take, ki delajo vafle v obliki srčkov. Jaz jih shranim kar v pvc vrečke, da ostanejo mehki. Grejem jih ne, ker so zelo dobri hladni. Lahko pa jih sproti mažeš z marmelado, eurocremom, pač po okusu, ali pa posuješ z sladkorjem v prahu.
Peka je pa čisto preprosta. V vsak kvadrat ddaš eno žlico testa in aparat takoj zapreš. Testo se samo lepo razleze. Čiščenje je pa tudi zelo enostavno, ker je obloženo z teflonsko maso in se v bistvu nič ne sprime.
Vedno jih spečem, ko gremo na dopust, da jih jemo zjutraj zraven kave.

Pa lep pozdrav!

Ne, moram priznat, da nisem prebrala (mi je do danes internet nagajal)… No, mi imamo tak model, da testo z zajemalko “razliješ” (no, je sicer bolj gosto) po plošči, ko pa je pečeno, pa je vafelj v obliki 4-peresne deteljice in se ga da narezati v srčke. Kadar ga mama obloži, ga pusti v večji obliki, sicer so srčki mišljeni kot nek “morski nadomestek” za sveže pečene kekse. Mislim pa, da vaflje dela po receptu, ki je bil priložen… Ne vem, bi jo morala vprašat (bom zvečer napisala njen recept).

Lp, mishika

Pri nas imamo toaster, ki ima zamenljive plošče. En komplet je za peko toast kruhkov, en je za žar in zadnji za peko vafljev. Ker je malo večji, se na plošči za vaflje speče 6 srčkov (malo so različnih oblik, da so jih lahko gor stlačili).

Za peko uporabljam recept iz kuharske knjige, ki jo imam doma.

Pečemo poredko, vendar smo zelo zadovoljni.

LP Mateja

Imam takega v obliki deteljice s petimi srčki. Pečem po priloženih receptih, zelo je enostavno, tudi za čiščenje. Z aparatom sem zadovoljna, otroci pa so nad vaflji več kot navdušeni. Če ga nabaviš ti ne bo žal, že zaradi navdušenja v malih očkah.
Lep pozdravček,
S.

Hej,hvala vsem za nasvete.Zgleda,da si ga bo treba res omisliti.

Nekaj receptov imam v dr. Oetker knjigi “Drobno pecivo” ;se mi zdijo v redu. Sem poskusila tudi v onem,ki ni elektricni,pa pride zelo tanko in krhko kot oblate za napolitanke. Lp Babi

Pozdravljena Babi in vse na furumu, kar nekaj časa vas že prebiram, a se prvič oglašam. Zanimivo, da sem ravno pred prazniki kupila aparat za vaflje-Severin, mali aparatek, spečen krog se razdeli v 5 srčkov. Prav priročen, cena 8500 Sit. Priloženi so bili recepti, pa smo na praznik poizkusili enega – cimetovi vafli. Moram reči, da so bili jedci navdušeni. Recept je podoben, kot sem jih zasledila tu, samo z dodatkom žličke cimeta, ki da krasno aromo in z dodatkom nekaj vode (nasvet pravi, da so bolj krhki). Pozdravček vsem Marta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close