v vezi, zaljubljena
ja kaj si pa počela revežu? :-))))[/quote]Ne vem če bi še o tem pisala, ker se v tem edinem(?) midva malo slabše razumeva, ko svetovnonazorsko nisva ravno glih, ~ ti si diplomatski liberalec, jaz sem klerikalka, ali ne pač?
premalo svetega jožefa je v njem ~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ah ne bom, ker ne veš, kaj so to vztrajnost, potrpežljivost, strpnost… lojalnost…??[/quote]
Zakaj pa bi moral tebi biti lojalen? :)))[/quote]Če enemu nisi, nasplošno nisi, a ne? Če si recimo preko pisanja iskren, preko drugih internetnih komunikacijskih sredstev agresiven in dvoličen, v realnem življenju pa negotov in odvisen od mnenja drugih (situacija z gobami), tak človek je nestanoviten, nesiguren, posledično prikrito agresiven (specifični žanr filmov, fotografije) s pisanjem samo še bolj zavaja dobre in mile ovčice, ki potiho blejajo v njegovi čredi…nekdo takšen za moje pojme nima baš nekih vrednot, in je, kot je sam zase napisal, podmukli tip človeka.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Ti agresivna ? Pa ne, no…:) Težka že..Agresivna pa res ne. 🙂
Agresijo je doživljal, ker te ni bil sposoben razumeti. Ali pa ti njega ne….Ne vem….
A zato ga več ni v tvojem podpisu. 🙂
Zakaj reševanje…? Praviš, da si v zadovoljivi vezi.
Se ne želiš soočiti z dejstvi…? Bi rada pobegnila od nečesa…?
Privlači te, ker je sramežljiv…Torej takšen, ki nima neke svoje lastne volje, ampak meniš, da se bo zlahka podredil tebi in tvoji volji. Trenutni pa verjetno pričakuje od tebe določene spremembe…Saj vsaka veza od nas zahteva določene spremembe, če jo želimo ohraniti.
quote=matjazko]
Zakaj pa bi moral tebi biti lojalen? :)))[/quote]Če enemu nisi, nasplošno nisi, a ne? Če si recimo preko pisanja iskren, preko drugih internetnih komunikacijskih sredstev agresiven in dvoličen, v realnem življenju pa negotov in odvisen od mnenja drugih (situacija z gobami), tak človek je nestanoviten, nesiguren, posledično prikrito agresiven (specifični žanr filmov, fotografije) s pisanjem samo še bolj zavaja dobre in mile ovčice, ki potiho blejajo v njegovi čredi…nekdo takšen za moje pojme nima baš nekih vrednot, in je, kot je sam zase napisal, podmukli tip človeka.[/quote]
Katenjka, si spala kaj? Nekaj si ga začela na veliko lomit.
Madonca, koliko se mi ti posvečaš z osebnimi analizami.
Podmukli tip z gobicami v naročju, ki zavaja MON deklice – jap, to sem jaz. 😀
No hvala. Res hvala. Vsaj nekaj no…
Nobene agresije ni doživljal in tudi razumel me je. Za ljubezen ni zadosti, če nekoga samo razumeš. Ljubezen ni prijateljstvo.
Ja. Ker ima prav z argumentom moči, ne pa z močjo argumenta.
[/quote]Če se resno zaljubiš v drugega, medtem ko si v vezi, to verjetno pomeni, da veza ni ok. Če pa se samo malo zagledaš, pa ne vem no… to se ti pač zgodi from time to time in lahko pomeni samo to, da tisto, kar imaš, začneš bolj ceniti…veza je mrtva, ko se ne moreš več ponovno zaljubiti v trenutnega tipa…
To ko pišeš o nekem reševanju veze, se samo samoopravičuješ, da ti ne bi pisali kritike. Ali ne pač?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Glej pravi prijatelji si tega ne počnejo in če sta prava prijatelja te bo odj… po hitrem postopku. Razen, če je backstabber pol lahko pričakuješ kaj več od njega. In če je backstabber pol lahko pričakuješ, da se bo njuno prijateljstvo končalo. Me pa zanima kako bi ti odreagirala, če bi tvoja prijateljica zapecala tega sramežljivca?
Če pa ti je rekel, da si agresivna. Kako potem ni doživljal agresije ?
Ljubezen res ni le prijateljstvo..Mislim pa, da je to velik dosežek, če nekoga razumeš. Če razumeš, ga ne obsojaš, ampak sprejemaš takega kot je. To pa je ljubezen.
Imaš pa velika pričakovanja…:)
Zaljubimo se ponavadi le na začetku, potem pa ga imamo radi ali pa ga nimamo. Veza je mrtva, če ga več nimamo radi.
Robi, nič takega mi ni rekel. Tisto je bilo mišljeno sarkastično, zdaj ne vem, ali nisi razumel ali pa potuljeno provociraš še ti ccccc ?????
Ja saj vem no.
Ne vem če, jaz ga imam rada, on ima rad mene, ampak najina veza je mrtva in nikoli več ne bova skupaj, ker tega nihče od naju več noče.
[code]"Nekoč bo lepo,
Res nisem vedel, da je bilo mišljeno sarkastično. Pa čeprav se mi je zdelo nenavadno, da bi to izjavil.
Ker v tebi pa res nisem čutil nobene agresije…No ja, vsaj tistih par minut, ko sva debatirala. 🙂
Kaj pa, če se ne gre za medsebojno ljubezen, ampak le za projekcijo lastne ideje o nedosegljivi ljubezni ? Tvoj bivši je le simboliziral tvojo mamo.
Res nisem vedel, da je bilo mišljeno sarkastično. Pa čeprav se mi je zdelo nenavadno, da bi to izjavil.
Ker v tebi pa res nisem čutil nobene agresije…No ja, vsaj tistih par minut, ko sva debatirala. :)[/quote]
Pri meni je agresija še prikrita, rabi en do dva dni. Imaš pa totalno agresivizirane ženske z moškim karakterjem (karkoli že to pomeni, se obrniti na avtorja te teorije) in tople čuteče dušice, ki z mano nočejo na kavo, ker se menda psihosocialno ne spajamo…
Ja starši nas imajo menda brezpogojno radi, partner te nima, zato mogoče hočemo imeti svoje otroke, da daš to brezpogojno ljubezen, če je že dobiti ne moreš nikoli več ~~tvoje analize so grozno tehnične…
[code]"Nekoč bo lepo,
Mogoče pa je zdajšnji podoben (saj veš, vzorec), pa si lahko zato več dovoli. Čeprav je še to vedno njena svobodna odločitev s kom bo, ni pa najbolj odgovorno ravnanje. Mislim biti z nekom kar tako, dokler se ne zaljubimo in najdemo razlog za umik.
ja kaj si pa počela revežu? :-))))[/quote]Ne vem če bi še o tem pisala, ker se v tem edinem(?) midva malo slabše razumeva, ko svetovnonazorsko nisva ravno glih, ~ ti si diplomatski liberalec, jaz sem klerikalka, ali ne pač?
premalo svetega jožefa je v njem ~~[/quote]
ojej, kakšno nezaupanje, no :-)))
Seveda ljubezen je prijateljstvo, ni pa samo to, ampak še kaj zraven. Če ljubezen ne bi bilo prijateljstvo, bi to pomenilo, da je sovraštvo oziroma neprijateljstvo. Kako lahko živiš z nekom, s katerim nisi niti prijatelj? Katenjka, daj malo razjasni svojo teorijo. Zdaj si nas povsem zmedla. 🙂
Jaz pa vseeno mislim, da ko se konča meja prijateljstva, se začne sovraštvo. Obojega je pa seveda več različnih stopenj. Če torej nisem z nekom, ki ga poznam, s katerim živim v prijateljskih odnosih, sem v sovražnih, ali pa se morda nekje na meji, enkrat prijtelj, drugič sovražnik.
Glej pravi prijatelji si tega ne počnejo in če sta prava prijatelja te bo odj… po hitrem postopku. Razen, če je backstabber pol lahko pričakuješ kaj več od njega. In če je backstabber pol lahko pričakuješ, da se bo njuno prijateljstvo končalo. Me pa zanima kako bi ti odreagirala, če bi tvoja prijateljica zapecala tega sramežljivca?[/quote]
Ker je minilo že nekaj dni, kar sem prebrala dilemo avtorice, sem že pozabila, da se je zagledala v fantovega prijatelja in sem tvoj odgovor brala kot: pravi prijatelji si tega ne počnejo in če sta (vidva, torej avtorica in njen fant) prava prijatelja, te bo odj …. po hitrem postopku.
Zdaj se malo navezujem na temo o nezvestobi: e, to se meni zdi en tak zdrav temelj dobre zveze, da se partnerja drug do drugega obnašata tako, kot se dobri prijatelji med seboj. Mislim, da je med njimi manj nožev v hrbet, manj laži in prikrivanja kot med zakonci oz. partnerji.
No ja, potem imaš pa najbrž zelo veliko prijateljev (ali pa sovražnikov). Osebno ne morem na nekoga mimoidočega, ki ga ne poznam, gledat niti kot na eno ali drugo. Podobno velja tudi za sosede, recimo ali večino sodelavcev (čeprav bi več prijateljstva med slednjimi bilo zelo dobrodošlo, sploh v današnjih časih).
No ja, potem imaš pa najbrž zelo veliko prijateljev (ali pa sovražnikov). Osebno ne morem na nekoga mimoidočega, ki ga ne poznam, gledat niti kot na eno ali drugo. Podobno velja tudi za sosede, recimo ali večino sodelavcev (čeprav bi več prijateljstva med slednjimi bilo zelo dobrodošlo, sploh v današnjih časih).[/quote]
No ja, mogoče pa si samo spegledal zapis “z nekom, ki ga poznam, s katerim živim…”. 🙂
Ponavadi, ni pa nujno, vsaj jaz sem se tekom trajanja veze večkrat ponovno zaljubila in to je tisto, kar potem razplamti žerjavico med dvema.
V takozvani mrtvi vezi, kot jo sam poimenuješ, živi premnogo parov. Navezani drug na drugega, se imajo radi (ne ljubijo se, si ne spodnašajo tal pod nogami), navadli so se skup funkcionirat, vzgajat otroke, navzven izpadejo čisto povprečna ali pa krasna familija, navznoter pa živita več ali manj kot cimra, prijatelja, lahko tudi praktično brez prepiranja. Dokler ne pride mimo nekdo, ki enega ali drugega zamaje …
Ufff, fajn ste se razpisali, zdaj pa, da še jaz malo pokomentiram celo situacijo.
Matjažko, da ti odgovorim, ne nisva poročena in otrok tudi nimava, sva pa v nekajletni vezi.
Največji problem je ker partnerja imam rada, ampak me je ta zaljubljenost vseeno zadela, kot še nikoli. Ne rečem, da v času veze nisem imela nobene simpatije in skušnjave, ampak temu nisem nikoli posvečala pozornosti, zdaj pa mislim še samo na to… Tako, da ta teorija, da me lahko zamaje vsak ljubezenski vetrič ne bi rekla da drži 🙂
guote=robi
Zakaj reševanje…? Praviš, da si v zadovoljivi vezi.
Se ne želiš soočiti z dejstvi…? Bi rada pobegnila od nečesa…?
Privlači te, ker je sramežljiv…Torej takšen, ki nima neke svoje lastne volje, ampak meniš, da se bo zlahka podredil tebi in tvoji volji. Trenutni pa verjetno pričakuje od tebe določene spremembe…
On ima drugače kar močan karakter, edino ko pride do žensk mislim, da je malo negotov…Tudi nasploh imam rajši moške ne copat 🙂
quote=katenjka
Če se resno zaljubiš v drugega, medtem ko si v vezi, to verjetno pomeni, da veza ni ok.
Mislim, da ti je s tem stavkom že katenjka odgovorila. Sem se malo zamislila, kako se mi je to lahko zgodilo in spoznala, da moram najbrž svojo vezo pod drobnogled postavit.
Barnabas, da še tebi odgovorim: Zelo dobro vem, da si pravi prijatelji tega ne počnejo, ravno zato se mi zdi, sem v toliko težji situaciji :/
quote=barnabas collins
Me pa zanima kako bi ti odreagirala, če bi tvoja prijateljica zapecala tega sramežljivca?
Hja, definitivno mi ne bi bilo vseeno. Bi me kar pri srčku bolelo, čeprav tega ne bi želela pokazati…Mogoče pa kaj takega rabim, da se začnem ohlajat, ker bi drugače še več ljudi trpelo,…
Ja…Poudarek na “menda”. Ker brezpogojne ljubezni ni.
Verjamem, da so tehnične…Sem pač bolj naklonjen tehničnim zadevam. 🙂
Kakšne velike razlike sigurno ni. To potrjuje dejstvo, da sta trenutni partner in tisti ta drugi, prijatelja.
Gre se le za iskanje manjkajočega dela, kar v vezi pogreša, ne pa za ustvarjanje nove veze.
Forum je zaprt za komentiranje.